La prima „?edin??” a Clubului Snagov – APC21 din 2015, am participat 10 membrii ai clubului iar ca invitat ?eful postului Snagov al poli?iei transporturi navale.

Prin amabilitatea gazdelor noastre, Complexul Astoria al Societ??ii Feroviare de Turism aflat pe malul lacului Snagov, ne-am desf??urat ?edin?a în jurul unei mese pe terasa restaurantului, cu o cafea ?i o ap? mineral? în fa?? iar cei mai pu?in ?oferi chiar cu o cutie de bere.

S-a discutat "aprins" despre combaterea braconajului, organizarea, programarea ?i desf??urarea ac?iunilor, drepturile de control ale membrilor clubului, având la baz? autoriza?ia APC21 emis? de ANPA cu privire la administrarea pescuitului sportiv ?i mai ales protocolul încheiat între APC21 ?i Inspectoratul General al Poli?iei Române privind ac?iunile comune pe lacul Snagov.

Membrii clubului ?i-au ar?tat disponibilitatea de a participa inclusiv cu logistica necesar?, barci cu motor proprii, sonare, etc., mai ales c? în acest moment poli?ia nu dispune de nici o barc? pe lac, în toate ac?iunile desf??urate pân? acum apelând la dotarea APC21, a membrilor asocia?iei sau a unor localnici.

Ceea ce mi-a pl?cut în mod deosebit este dispari?ia oric?ror re?ineri privind implicarea direct?, a „fricii” de reac?ia celor prin?i în flagrant sau a „proprietarilor” plaselor întinse.
Pe viitor TO?I membrii Clubului Snagov – APC21, atunci când vor ie?i la pescuit pe lac, vor avea proceduri clare de ac?iune în cazul în care vor fi martori ai unor activit??i de braconaj iar periodic vor participa împreun? cu poli?ia la ac?iuni de prindere în flagrant a braconierilor. Vom avea întâlniri pentru a evalua activitatea desf??urat? ?i pentru a o îmbun?t??ii pe cea viitoare.
Pentru promovarea activit??ii clubului vom deschide câte o pagin? pe site-urile de socializare ?i pe forumurile dedicate pescuitului ?i vom organiza pe lacul Snagov concursuri de pescuit din barc? ?i de pe mal, totdeauna în sistem prinde ?i elibereaz? (catch & release). Pe lâng? Poli?ia TN sper?m s? colabor?m ?i cu ceila?i factori implica?i în activit??ile pe lacul Snagov, prim?riile localit??ilor riverane, Apele Române, APLS, alte societ??i comerciale care-?i desf??oar? activitatea pe malul lacului.