Ebro

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 02 Mar 2011, 13:00

Da si daca vede nevasta lui Ryobi , poate se dedica o vreme la lurebuilding pe linga casa :lol:

Daca scad avionu , o saptamana acolo cu masina inchiriata si mancare plus bere :D , 240 de euro !
Daca eram 4 iesea cazarea 40 de euro :shock: si masina 50 , daca era 4 lasam acolo cu mancare 150 de euro !

Din tara la Ebro merita sa zbori , nu stiu daca merge iarna pe Ebro , insa vara , pina in sfarsitu lui noiembrie zboara Wizzair , zbor direct Barcelona-Cluj ,dar si Bucuresti , daca cumperi din timp ii sub 100 de euro , io am zburat cu 90 , luat biletu cu 5 zile inainte !
Partea buna ca daca prinzi un zbor de dimineata , dupamasa dai la peste , nu esti obosit ca dupa un drum cu masina si nu pierzi timpu , chiar nu merita !
Daca stii ce vrei , bagaju nu depaseste nici 15 kile , pt. bete trebuie sunat la companie si dat marimea tubului protector , inaltime , lungime m latime (chiar daca ii rotund :lol: ) si greutatea . Io am trecut de cateva ori bote prin aeroport , si io nu dau cu florete de 6 :D , niciodata nu am avut probleme , insa ii mai sigur sa suni inainte la compania cu care mergi , sau la amindoua in cazu in care schimbi in ceva aeroport cu alta companie !

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 02 Mar 2011, 13:09

SF scrie:Da si daca vede nevasta lui Ryobi , poate se dedica o vreme la lurebuilding pe linga casa :lol:

Daca scad avionu , o saptamana acolo cu masina inchiriata si mancare plus bere :D , 240 de euro !
Daca eram 4 iesea cazarea 40 de euro :shock: si masina 50 , daca era 4 lasam acolo cu mancare 150 de euro !

Din tara la Ebro merita sa zbori , nu stiu daca merge iarna pe Ebro , insa vara , pina in sfarsitu lui noiembrie zboara Wizzair , zbor direct Barcelona-Cluj ,dar si Bucuresti , daca cumperi din timp ii sub 100 de euro , io am zburat cu 90 , luat biletu cu 5 zile inainte !
Partea buna ca daca prinzi un zbor de dimineata , dupamasa dai la peste , nu esti obosit ca dupa un drum cu masina si nu pierzi timpu , chiar nu merita !
Daca stii ce vrei , bagaju nu depaseste nici 15 kile , pt. bete trebuie sunat la companie si dat marimea tubului protector , inaltime , lungime m latime (chiar daca ii rotund :lol: ) si greutatea . Io am trecut de cateva ori bote prin aeroport , si io nu dau cu florete de 6 :D , niciodata nu am avut probleme , insa ii mai sigur sa suni inainte la compania cu care mergi , sau la amindoua in cazu in care schimbi in ceva aeroport cu alta companie !
nici pe olt la scoreiu nu fac o saptamana cu banii aia!!! :lol: :lol: :lol: merita fiecare cent!

dumi_id
veteran
veteran

Mesaj de dumi_id » 21 Noi 2011, 22:47

Ma intereseaza sa merg prin Iunie pe ebro cateva zile, marti-joi, excursie pe care sa o prelungesc cu wekendul in Barcelona. Ma intereseaza ceva organizat (cu ghid) ca sa nu fiu nevoit sa vin cu sculele de aici, care oricum nu merg la somnii de acolo. Daca aveti ceva recomandari v-as fi recunoscator pentru ele.
Din prezentarile vostre si cunostintele mele, dunarea este cam pe zero, in orice sens, debit si peste. Nu-i de mirare la cum se pescuieste cu mono si curent chiar si la cateva treceri pe noapte. Cu regret spun dar platim la ANPA permisul degeba, nu merita nici macar aia 3 lei.
Chiar nu cred ca o sa imi para rau daca aleg pentru pescuit alta tara, in afara de baltile private nu mai este nimic "necorupt".

catalinv
utilizator nou
utilizator nou

Re: Pescuit Canare

Mesaj de catalinv » 30 Oct 2012, 14:48

SF scrie: Am fost o saptamana la pescuit in Canare ,doar pescuit , acuma in februarie !
...
Spinning de pe mal , lufar , baracuda , o specie asemanatoare cu trevally ,
...
Obligatoriu sa stii inota si ceva conditie fizica ,in special rezistenta ,
Am vazut ca ai pescuit in Canare. Nu am gasit un topic dedicat acestei locatii asa ca voi posta aici cateva intrebari.

Ce recomanzi unei persoane care merge in Canare si pescuieste la spin pentru prima data in viata? Ce lanseta? Lungime, putere? Ce fel de naluci?
La ce distanta de mal aruncai? Banuiesc ca ai pescuit de pe stanci.

SF
veteran
veteran

Re: Ebro

Mesaj de SF » 31 Oct 2012, 01:38

Nu-i tocmai cel mai bun loc sa incepi cu spinu !

Teoretic poti sa dai cu orice scule , practica insa ii alta , problema ii sa alegi optiunea care sa-ti aduca peste , depinzi de meteo , de starea oceanului , flux reflux , specii si naluci , recuperari .

In zone dinastea cu vant , depinde foarte mult interpretarea informatiilor meteo , si astea nu le scoti decat din experienta si unele pagini locale , siteurile mari si mai internationale ca sa zic asa nu baga devierile vantului si nu tin cont de briza care deviaza si ea vantu .Fara asta ii bulan , si poti ajunge sa consumi zile fara sa poti lansa macar odata pentru ca vantu , valurile sau conformatia malului nu o sa-ti permita .

Nu prea poti pescui in porturi , pentru ca-s inaltate , nu ca in Mediterana , apa creste la flux peste 3 m in insulele din est , asa ca pontonu ii la vreo 6-7 m , pestele tre sa-l ridici , daca prinzi .

Din noiembrie pana in februarie ii cea mai buna perioada , nu-i "asa mult vant" .

Insulele care tin de provincia Santa Cruz de Tenerife au apa mai calda cu 3 grade media ,agatura multa ,malu dificil de parcurs (Gomera ii cea mai impracticabila ) alte specii in plus , alea 3 din est , provincia Las Palmas , tin mai multa palamida , lufar , snapper , lavrac si alti solzosi de apa mai rece .

Io zic ca-i prea complicat !

catalinv
utilizator nou
utilizator nou

Re: Pescuit Gran Canaria

Mesaj de catalinv » 31 Oct 2012, 11:13

SF scrie:Nu-i tocmai cel mai bun loc sa incepi cu spinu !
In zone dinastea cu vant ...
...
Io zic ca-i prea complicat !
Din posturile tale am vazut ca ai fost in Lanzarote. Insula e recunoscuta pentru ca bate vantul aproape non stop, multi se plang mai ales turistii care merg ptr plaja; e zona ideala ptr winsurfing, multe competitii au loc acolo.
Particularitatea Insulelor Canare e ca au foarte multe microclimate. Practic pe aceeasi insula de maxim 80x80km ai desert si vegetatie luxurianta, soare si ploaie cu vant. Nu m-a pasionat geografia Canarelor dar am fost anul trecut la final de Dec in Tenerife si asta am vazut: in sud soare, 22 grade, mare calma (in general oglinda, seara am mai vazut valuri), apa cam 19 grade, maree decenta, nimic dramatic; in nord la 1 ora de mers cu masina erau 17 grade, ploaie, vant, mare agitata(eu nu as fi intrat in apa).
Acum vreau sa merg in Gran Canaria, zona de sud, final de Dec si sunt convins ca vremea o sa fie ok. Daca vremea nu o sa fie buna nu am de gand sa pescuiesc deloc ca nu merg pentru asta. Stationar nu cred ca pot pescui (fundul apei e numai stanci din alea nasoale) si ramane doar la pluta sau spin (nou ptr mine).

As vrea sa-mi comand niste ustensile pentru spin. Ce parere ai de ce scrie aici: http://www.canaryfishing.com/eng/modalidades_11.asp ? Am mai citit si pe worldseafishing.com dar e mult de cautat. Crezi ca o lanseta de 3.30 e prea lunga daca pescuiesc de pe mal?

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 31 Oct 2012, 12:20

Nu-i lunga , ii chiar buna , calarita de un Shimano 6000 (sau 5000 daca ii de calitate )si sa arunci 60-80 de grame ii in regula . Da dupa 2 ore de astfel de pescuit in viteza a doua zi o sa fie durere .

Nu vreu sa te dezamagesc , da zau ca nu merita in cazu in care inca nu ai pescuit cu naluci !

Cu exceptia EL Hierro si La Palma , si o parte din Fuerteventura , in restu insulelor locurile bune is toate in nord , ori vantu bate de acolo . Decembrie ii probabil luna cu cel mai putin vant (mai bine zis sansa de a se intalnii cu vantu ) , daca in momentu ala cand ai fost in sud ai fi avut vant , in nord nici nu te apropii de mal .

dumi_id
veteran
veteran

Mesaj de dumi_id » 16 Mai 2013, 15:48

Am fost marti la o partida de-o zi insa vremea foarte capricioasa a tinut mustaciosii in adancuri neperturbati. Soare si caldura mare, ploaie torentiala, vant, iar soare....iar ploaie.
Insa cativa salai si-au agatat dintii de plasticele noastre:
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Sper sa revin cat de curand, este o zona cu un potential extraordinar.

mitzocu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mitzocu » 04 Iul 2013, 18:03

Salut baieti,

M-am intors de o saptaman de pe Ebru.
Am sa scriu cum a fost, pe masura ce-mi permite timpul.

mitzocu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mitzocu » 04 Iul 2013, 18:32

Scrie răspuns