Lacul Zetea din Harghita

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 10 Feb 2010, 20:06

si eu

yo_LeheL
utilizator nou
utilizator nou

zetea

Mesaj de yo_LeheL » 29 Dec 2010, 14:40

Salut prieteni.Revin asupra subiectului cu cateva pareri personale,dat fiind ca de doi ani m-am mutat in Subcetate-Zetea si stau la 200 de metri de lac.Lacul e frumos,e bine populat cu peste si un bon de zi(de la rasarit pana la apus) costa 20 de roni.In acest an,in septembrie,s-a prins un salau de peste 5 kilograme,dar media e de 3 kg.Cel mai bine trage la pestisor viu,dar sare si la twister,dar trebuie sa folositi carlige -offset- pt ca zonele cele mai bune sunt acelea cu multe crengi,copaci cazuti in apa.Se prinde si pastrav,in special in coada barajului,unde paraul se revarsa in lac.Personal am prins si indigen si curcubeu la rotativa Mepps de 2 si chiar 5(dadeam la salau).E plin si cu bibani,dar mai mari de 4,500 de grame eu n-am vazut.Dar pestele cel mai raspindit in lacul Zetea e cleanul,se prinde foarte bine,practic la orice(unii ii prind cu boabe de prumb) :lol: Exemplarele mai mari trag bine la poppere (vara) si la rotative Mepps.Exista si foarte multa ,,albitura,,(scobar,caras,mreana,etc.)si crap.S-a prins anul acesta crap de peste 10 kg,am vazut cu ochii mei,deci are balta peste,rabdare sa ai(si eventual o barca..cu motor electric). Cazare gasiti daca intrati pe www,pensiuniharghitene,ro,va recomand NMN Turism,domnu Arpi e o gazda perfecta.Fir intins!

yo_LeheL
utilizator nou
utilizator nou

Cat despre pastravi...

Mesaj de yo_LeheL » 29 Dec 2010, 14:58

exista pastravi mari in lacul Zetea,s-au prins aici exemplare de indigen si curcubeu de 2,3,chiar 5 kilograme.Binenteles, nu prinzi zilnic asemenea exemplare,dar nu se stie cand iti surade norocul.Eu am prins indigen pana-n 600 de grame,iar curcubeu aproape de 1 kil'.Toti la rotativa Mepps.Cei care aveti barca,neaparat sa-l aduceti,pt ca pescuind din barca,sansele de a prinde pastrav si salau sunt mai mari ,si poti sta departe si de cetele de tampiti care vin la baraj sa se ,,scalde,, sa dea manelele la maxim...dar in rest,cum v-am spus,lacul e frumos,are multi pesti,diversitatea speciilor e mare,asa ca merita sa stati minim 2,3 zile la pescuit.Un alt lac din judetul Harghita,e lacul Frumoasa,la cca.30 de km de Miercurea-Ciuc,un lac absolut superb,raiul stiucilor din acest judet.Am avut zile in care am prins 16 stiuci :)

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 29 Dec 2010, 15:10

Au inghetzat lacurile la voi acolo?Tine gheata?

yo_LeheL
utilizator nou
utilizator nou

Balan

Mesaj de yo_LeheL » 29 Dec 2010, 15:18

Mai este un lac superb de munte in judetul Harghita,situat langa orasul Balan (orasul meu natal si al hocheistilor de la Steaua:Timaru si Ghenea).Se numeste Mesteacanul, are foarte multi cleni,pastravi si bibani.Se mai pot prinde si specii rare: fantanel sau lipan.Sunt aici cleni mari,extraordinar de frumosi si vanjosi,se lupta incredibil,deci daca veniti in judetul Harghita,nu ratati lacurile: Zetea,Frumoasa si Mesteacanul(cel de langa orasul Balan) La lacul Mesteacanul,aveti grija sa nu dati nas in nas cu vreun urs,faceti zgomot cand va deplasati prin padurea de langa lac. :lol: Si aici e de preferat sa pescuiti din barca.

yo_LeheL
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de yo_LeheL » 29 Dec 2010, 15:21

Da,au inghetat,dar dat fiind faptul ca au fost si temperaturi mai ridicate,gheata s-a format neuniform,asa ca nu prea va recomand pescuitul la copca :lol: In februarie incepe sa se dezghete.

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 29 Dec 2010, 17:31

yo_LeheL,ai vreo treaba cu hocheiul?

Numai bine...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 29 Dec 2010, 18:00

Am pescuit la Zetea de mai multe ori, cand de pe mal cand din apa, doar clean am prins si bibanas, pastrav nu am vazut nici eu nici colegii .... Am insistat mai mult spre "coada lacului " in zona varsarii paraului in lac.... si pe drumul vechi de legatura.... Vara majoritatea zonelor este ocupat de stationaristii, care impanzesc lacul de a lungul si de a latul ....

yo_LeheL
utilizator nou
utilizator nou

...

Mesaj de yo_LeheL » 08 Ian 2011, 17:10

,,Pupu,, ,am treaba cu hocheyul in sensul ca imi place sa-l practic,am jucat 2 ani intr-o echipa,dar acum nu sunt legitimat la nici o echipa. Salutare

Adrianoo
junior
junior

Mesaj de Adrianoo » 27 Ian 2011, 21:49

Cam cat de groasa e gheata?

Scrie răspuns