contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
DiViNiTi
- utilizator constant

amazing
oaie ai crescut in ochii mei

apreciez oameni ca tine dar din pacate pe cerna 98,99% au rama scorobete sau vierme in carlig.si sincer ii inteleg ca noah nu toata lumea isi permite luxul de a elibera pestele,insa nu ii inteleg pe cei care baga plasele dar asta e o alta poveste.
si eu eliberez...ce e sub dimensiune

si nimic nu se compara cu un pastrav proaspat prins si prajit la foc proaspat asa cum faceau stra stra stra stra stra mosi stramosilor nostri
si daca s-ar face si populari...nu ar mai fi nici o problema ca se abuzeaza cu rama la pastrav.(sau daca s-ar pescui numai in weekend)
pt oaie : h t t p : / / w w w .f l y t y i n g. r o /
-=pestele rapitor este prea pretios pentru a fi prins o singura data=-
-
APSHD
- veteran

amatoru scrie:APSHD scrie:Am bagat marti 2 to. de caras iar saptamina viitoare voi mai baga 3-4 to. de crap si caras de la Aurel Vlaicu.
In zona nici o ferma piscicola nu se ocupa de inmultit salau si stiuca si nu am de unde sa cumpar.
Pentru salau am vorbit la Nucet dar ei nu livreaza numai alevini si asta numai la primavara.
APSHD, v-am urmarit toate postarile pe forum, fiind nerabdator sa aflu daca ati populat cu alevini de salau asa cum ati promis anul trecut, dar n-am gasit nimic....

...????
Sunt multi pescari de rapitori care cotizeaza si cred ca ar fi o greseala sa-i neglijati.
Din discutiile pe care le-am avut cu D.-nul Neacsu care este inginer piscicol iar actualmente este Inspector piscicol pe judetul Hunedoara si cu cei de la Statiunea de cercetari piscicole de la Nucet in legatura cu populatea barajului de la Cincis cu alevini de salau rezultatul a fost ca procentul de supravietuire a alevinilor de salau este de sub 5%. Din punct de vedere economic nu este deloc rentabil . Ar ajunge pretul unui alevin la 30 de lei .
Am luat legeatura cu o Ferma Piscicola care va avea la toamna puiet de salau de 1 an /250 gr pe bucata dar nu mia putut da un pret . Oricum 1 to. de salau depaseste 20. 000 de lei .
In toamna cind voi avea prerturile voi face sedinta cu membri si vom hotarii ce puiet de peste vom cumpara in functie de banii care vor fi in contul asociatiei
-
oaie
- utilizator constant

APSHD
fara rautate dar poate mai multe controale si sa nu mai lasati in prohibitie pescarii sa faca prapad,cred ca ar mai ajuta la cresterea populatiei de salau iar costurile ar fi mai reduse.
si pt celelalte specii ar fi benefic.
DiViNiTi
credema ca nu e asa greu chiar este o senzatie placuta.
dami voie sa te contrazic intro privinta:pt majoritatea nu este un lux de a elibera ci cred ca este o boala de a distruge!!!!!
am vazut n persoane care nu cred ca aveau nevoie de amaratul ala de peste pt mancare si totusi il tineau.daca ii intrebi ce fac cu el sti ce spun?il dau la pisica!!!!
si am vazut cazuri si mai si:il lasa sa moara si apoi il arunca in apa
ce mai poti sa zici de caracterul acestor oameni?
si sti ce mai cred?ca ne place sa gasim scuze in derapajele altora pt a justifica magariile noastre.
-
amatoru
- utilizator nou

APSHD scrie:Am luat legeatura cu o Ferma Piscicola care va avea la toamna puiet de salau de 1 an /250 gr pe bucata dar nu mia putut da un pret . Oricum 1 to. de salau depaseste 20. 000 de lei .
In toamna cind voi avea prerturile voi face sedinta cu membri si vom hotarii ce puiet de peste vom cumpara in functie de banii care vor fi in contul asociatiei
Multumesc pentru raspuns APSHD. Eu m-as bucura si daca ati popula cu doar 500kg puiet, asta ar insemna 2000 bucati, dar ca sa-i protejati de "rechinii" din zona, care se lacomesc si la un amarat de 250 gr, ar trebui sa faceti controale dese in zilele imediat urmatoare.
-
petryq
- junior

-
vreau sa fac si eu o iesire in weekend la Cincis si mar interesa unde se plateste taxa pe lac sau altundeva ca eu sunt din Alba si nu am permis de APSHD si nu vreau sa am probleme
mersi
petryq
-
Anjin-san
- utilizator nou

Pe firul Cernei care strabate Hunedoara se fac controale? Cine ar trebui sa le faca? Dupa cum s-a zis mai sus e plin de "ramatori" (si la propriu si la figurat), incat am ajuns sa ma bucur la vederea unora ce dau la sir de muste........dar totusi o fi ea musca da' si aia-i pe sir........
-
DiViNiTi
- utilizator constant

da APSHD si sa nu mai amintim de cei cu plasele din teliuc

-=pestele rapitor este prea pretios pentru a fi prins o singura data=-
-
Anjin-san
- utilizator nou

daca APSHD are drept de control si vin totusi in control (as vrea s-o vad si pe asta

) si nu sunt membru , si am numai cartonasul eliberat de ANPA oare o voi lua pe coaja?
p.s. :Multumesc pentru raspuns, intrebarea e adresata domnului care se pare ca face parte din APSHD.
-
APSHD
- veteran

Anjin-san scrie:daca APSHD are drept de control si vin totusi in control (as vrea s-o vad si pe asta

) si nu sunt membru , si am numai cartonasul eliberat de ANPA oare o voi lua pe coaja?
p.s. :Multumesc pentru raspuns, intrebarea e adresata domnului care se pare ca face parte din APSHD.
Cu permisul eliberat de ANPA poti pescui pe toate apele nationale in afara de cele Concesionate de Asociatii .
Saptamina trecuta membrii APS-HD au adus de pe Mures 154 de somotei intre 25-40 cm pe care le-au eliberat in Barajul CINCIS .
Vor trece ani buni pina cind somnii vor creste si se vor inmulti . Atunci pescarii de rapitori sper ca isi vor aduce aminte cu placere de actiunile intreprinse de mine
-
Zamfi
- veteran

Saptamina trecuta membrii APS-HD au adus de pe Mures 154 de somotei intre 25-40 cm pe care le-au eliberat in Barajul CINCIS .
Vor trece ani buni pina cind somnii vor creste si se vor inmulti .
Interesant! Nu stiu daca sa ma bucur sau sa plang...

Cred ca stii la ce ma refer.Sa speram ca totul va fi ok !Oricum felicitari pentru efortul membrilor asociatiei.
Legat de tema cu salaul: ar fi superb sa se reuseasca o populare in zona!Hai sa vedem ca poate putem da o mana de ajutor si cei din Aiud-Alba. Intr-un fel sau altul
Ps:sa stii ca nu vor trece foarte multi ani pana somnii vor creste!Si daca nu vor fi braconati...Ebru curat!

Sigur ca ,tot ca acolo, pescarii de crap vor avea ceva probleme...

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.