Probleme de incepator :)

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kinde
utilizator nou
utilizator nou

Re: Probleme de incepator :)

Mesaj de kinde » 10 Sep 2012, 10:08

Am inteles cat de cat cu prezentarea mustei ( despre clean vorbim :) :)
Ar mai fi reteta pt leader , am vazut pe net cateva exmple , dar ma gandeam ca poate-mi spune cineva o varianta testata. :)

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 10 Sep 2012, 10:12

in functie de cit de murdara e apa orice snur se murdareste si incepe sa " pluteasca " adinc :D

la aia daca mai adaugi si o musca care il va trage la fund ... meciul e jucat

snururi clase mici... is si mai usor de influentat in directia asta

spala snuru cu apa si sapun si ungel
foloseste muste mai mici si din materiale mai flotante daca asta ar fi scopul final... , sa nu se mai scufunde snurul :D

sau dal in pola de snur... , ce daca se scufunda... , si da tu la cheste sa prinzi...

reteta la lider nu cauta !
cauta sa inveti de ce si cum e influentata alegera liderului si apoi pe incercate fa-ti unu din bucati !

kinde
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de kinde » 10 Sep 2012, 19:42

Ar mai fi ceva :lol: Daca nu ma insel cu ceva vreme in urma cand doar ma documentam despre pescuitul la musca , citisem undeva ca tippetul la clean trebuie sa fie in general din fluorocarbon , monofilamentul fiind destul de vizibil in apa , si doar o parte mica dintre ei ar ataca musca cu monofilament.
Daca o sa folosesc mono la clean ( cam de dimensiunea palmei ) de cat ar trebui sa fie ? 0.14 este bun ? Dar fluorocarbonul ? :)

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 10 Sep 2012, 20:45

mono la din aia ca palma nu iti pune nici o problema. 012, 014 , arhisuficient.
FC discuti fortat in momentul in care ai exemplare mari, pe apa lina sau lenta, f limpede si sunt mofturosi. pana ajungi acolo ii vei speria cu abordarea, cu castul sau cu musca.... dupa aia... :D poate ....
Personal nu sunt fan fc datorita problemelor de nod care se atenueaza doar la FC mai de calitate care de obicei e si mult mai scump....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 11 Sep 2012, 11:37

Nici eu nu sunt indragostit de fluorocarbon, mai ales daca vorbim de uscate/slapi si alte terestre pentru clean. Dupa cateva lanseuri, fiind mai rigid face niste colacei drept in fata mustei care dau un efect de pelicula naspa - asa ca degeaba e invizibil. La ude si streamere se schimba situatia - leaderul e scufundat si isi face treaba; foarte util mai ales pe ape foarte limpezi; pe ape cu suspensii si monofilamentul isi face treaba. Dar da-i tu cu monofilament in faza asta, nu baga banii in FC de proasta calitate.

kinde
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de kinde » 11 Sep 2012, 12:43

tavistan scrie:Nici eu nu sunt indragostit de fluorocarbon, mai ales daca vorbim de uscate/slapi si alte terestre pentru clean. Dupa cateva lanseuri, fiind mai rigid face niste colacei drept in fata mustei care dau un efect de pelicula naspa - asa ca degeaba e invizibil. La ude si streamere se schimba situatia - leaderul e scufundat si isi face treaba; foarte util mai ales pe ape foarte limpezi; pe ape cu suspensii si monofilamentul isi face treaba. Dar da-i tu cu monofilament in faza asta, nu baga banii in FC de proasta calitate.
Mi-am luat monofilament de 0.14 ( pana acum dadeam cu 0.18 ) => 5 cleni prinsi azi :D:D:D

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 11 Sep 2012, 12:58

:lol: bravo ;)
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

kinde
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de kinde » 11 Sep 2012, 14:17

MuskMd scrie::lol: bravo ;)
Merci ! Azi am pierdut doua muste , si incep sa raman fara :lol: . Am carlige cu ochet , ata si as vrea sa ma apuc de legat. Ce materiale se pot folosi pentru legat muste , in afara de cele speciale ( nu am decamdata bani sa-mi iau materiale si ustensile ). Ati incercat vreodata sa legati muste cu diferite chestii ce se gasesc in orice casa ? Au fost prinzatoare ? :lol:

Citisem undeva ca un lanseu corect este atunci cand primul lucru care cade-n apa este musca , si dupa leaderul si snurul. Este corect , sau persoana care a zis asta era mai incepatoare ca mine ? pt ca mie niciodata nu-mi iese acest lucru .. dar totusi prind cativa pesti :D

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 11 Sep 2012, 16:48

aia nu este intrutotul adevarat

pescuitul la musca e vast... , sa zic asa contine diferite stiluri si tehnici care le aplici in functie de conditii si specia la care dai exploatindui comportamentu si caracteru... , eee si in unele cazuri daaa... , dar in altele nuuu

deci e da-nu ! :D

ghine ashe ?

kinde
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de kinde » 11 Sep 2012, 18:27

bradypus scrie:aia nu este intrutotul adevarat

pescuitul la musca e vast... , sa zic asa contine diferite stiluri si tehnici care le aplici in functie de conditii si specia la care dai exploatindui comportamentu si caracteru... , eee si in unele cazuri daaa... , dar in altele nuuu

deci e da-nu ! :D

ghine ashe ?
mai m-am linistit :lol: :lol: :lol: .. ghine

Scrie răspuns