Probleme de incepator :)
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Probleme de incepator :)
daca ai ata neagra , o caciula de lana neagra , o bucata de blanita neagra si o bucata de sarma argintie.... let me know .... 

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
Vad ca nu ti-a raspuns nimeni la asta , da, asa este, prima pe apa trebuie sa cada musca, apoi leader/snur , incearca asa: Dai in spate, apoi cand vii cu lanseta in fata opreste-o ceva mai brusc la ora 10:00 , asta sa o faci in timp ce ti snurul in mana si-l opresti si cu mana (in palma) eu am incercat sa fac fara sa opresc si snurul sa se desfasoare, si nu-mi iesea... , o sa vezi ca dupa cateva incercari o sa-ti iasa cum trebuie, dar nu te chinuii, e bine si asa, mai ales la clean... insa daca vrei sa prinzi delfini, acolo o sa-ti trebuiasca lanseuri ,,bune'' , e mai pretentios... ,,Delfin'' = clean mare , nuuuu Delfin !kinde scrie: Citisem undeva ca un lanseu corect este atunci cand primul lucru care cade-n apa este musca , si dupa leaderul si snurul. Este corect , sau persoana care a zis asta era mai incepatoare ca mine ? pt ca mie niciodata nu-mi iese acest lucru .. dar totusi prind cativa pesti

Ceau.
nu e asa grav, sunt si cazuri in care firul e primul pe apa si nu mai moare nimeni 

La tine cum e ? esti mai ,,vechi'' in treaba asta , cum e lanseul ?, unul normal ...
la el nu se pue ca da cu DH-u 
ideal la clean e sa pice musca prima ... ca deh aia face fleoasc si atrage muscatura , dar si eu ca si restul muritorilor de rand am avut placerea sa am atacuri pe capat de leader
( cand dadeam mai ales cu ala impletit ) . e funny dar total neproductiv , nu ai nici o sansa sa ai un drill
evident daca iti pui un carlig si acolo sigur prinzi
. leaderul trebuie construit cu grija , daca ala e ok dupa mina ta nu dupa manuale si deastea ... tippetul nu e prea lung cu posibilitatea ta de cast , o sa pice musca prima , daca nu o sa fie 50-50
. smecheria e sa poti lua instalaltia de pe apa gata intinsa , atunci la castul ce urmeaza sigur dai cu musca prima . nevoia te v-a invata cum sa faci asta .
p.s. eu nu-s expert in cast aia e clar
baietii pot sa confirme !

ideal la clean e sa pice musca prima ... ca deh aia face fleoasc si atrage muscatura , dar si eu ca si restul muritorilor de rand am avut placerea sa am atacuri pe capat de leader

p.s. eu nu-s expert in cast aia e clar

...
Ai zis de tippet ca daca e prea lung .... ai dreptate, dar eu am patit si invers, mi-au spus baietii cand dau cu slapi (fiind mari) sa pun tippetul respectiv leaderul ceva mai scurt , ok asa am facut, am dat bine, si ieri am facut din greseala leaderul prea lung, cu vreo 30-40 cm mai lung ca batul, si tippetul la fel, mai lung ca normalul, si am dat cu slapi foarte bine, chiar fata de leader mai scurt, ori naiba stie, poate ca batea vantul din spate, nu stiu....
... , app: nu mai dau in viata mea cu tippet subtire, ieri am uitat acasa rola de 0.18 , si mai aveam in rucsac 0.10 , pfff chin, am pescuit vreo 20 minute, si cand s-o incalcit tippetul, pa si pusi , nu mai am avut ce sa fac...
Kinde, esti la peste ? nu mai zici nimic ?
Ceau.

Kinde, esti la peste ? nu mai zici nimic ?

Ceau.
si la mine tot prost e 

Edy , mersi de sfat , cam asa fac si eu , opresc la ora 10:00 , cateodata , cand mi-e mintea-n alta parte , mai fac si cate un lanseu esuat , dar nu ma plang , mai prind peste si asa ( putini cei-i drept , dar adevaru' e ca pe paraul unde pescuiesc eu nu mai e nici mult peste
) . Edy , nu lansez bine , mai bine zis acceptabil , oricum , mai intreb si eu p'aici veteranii ,sa-mi mai dau seama pe unde gresesc . Si uite asa vine urmatoare intrebare : Sa zicem ca dati cu o uscata , ati lansat si nu ati avut nici un atac , ca sa lansati din nou , va trebui sa trageti firul din apa ( logic
) , in ce mod o faceti ? Adica trageti incet snurul pentru a nu creea agitatie in apa , sau il trageti asa cum face tipul acesta http://www.youtube.com/watch?v=5XFF9frYHrc ( stiu ca este pescar bun, daca nu ma insel este destul de activ pe musca13 ). Eu ma gandesc ca daca trag firul asa brusc , voi strica locul , asa-i ?

Hmmm...e greu de explicat dar usor de aratat si facut.
Ca sa ridici firul de pe apa e bine sa faci inainte de a-l ridica o miscare circulara cu varful. Un fel de simulare de rol cast... miscarea aia va crea un fel de val sau spirala in fir si-l vei salta mai usor si mai discret de pe apa.
Oricum miscarea se incepe usor, nu brusc.
Ca sa ridici firul de pe apa e bine sa faci inainte de a-l ridica o miscare circulara cu varful. Un fel de simulare de rol cast... miscarea aia va crea un fel de val sau spirala in fir si-l vei salta mai usor si mai discret de pe apa.
Oricum miscarea se incepe usor, nu brusc.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
e ca un rotocol ... eu l-am facut fara sa am cine sa-mi arate . si il folosesc si il voi folosi totdeauna . de stricat locul nu il strici neaparat , oricum daca sa zicem ca fuge cleanul de pe spot , schimbi spotul si peste cateva minute revii , sigur e iar acolo
tavi nu ai un aparat foto sa te poti filma ?

tavi nu ai un aparat foto sa te poti filma ?
...