Daiwa - ,,povestea merge mai departe"
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Re: Daiwa - ,,povestea merge mai departe"
Costă ... publicitatea
-
- utilizator nou
Daiwa prorex xr2500ra mai are pe langa magsealed si tamburul de rezerva, rulmenti CRBB(ADICA REZISTENTI LA COROZIUNE) si asta pe langa cele mentionate anterior....face banii platiti in plus.
Lipsa rulmentului la galet insa...pe mine personal cred ca ma determina sa aleg alceva (mai am cateva zile de gandire la dispozitie ,vedem)
Multumesc frumos tuturor, in special domnului TDUM .
Lipsa rulmentului la galet insa...pe mine personal cred ca ma determina sa aleg alceva (mai am cateva zile de gandire la dispozitie ,vedem)
Multumesc frumos tuturor, in special domnului TDUM .
- George1985
- veteran
Tdum pt ce motiv ai desfacut mulineta?tdum scrie:Am facut cunostinta si cu asta asta azi:
Prorex XR 2500 RA (cel cu magseal) fata de Prorex 2500 RA
- Are si un tambur de rezerva identic cu cel de pe mulineta.
- Are un Knob diferit ca forma si material (EVA nu cauciuc) la manivela.
- O garnitura din cauciuc care acopera piulita ce asigura rotorul
- Piesa 36 (magsealed plate) si piesa 38 (magsealed plate O-ring) :
Am verificat si este la fel de bine unsa ca si celelalte Daiwe din noua generatie. Nu are jocuri si se misca la superlativ...
Dupa mine, diferenta majora este existenta tamburului de schimb, dar nu cred ca totalitatea diferentelor sunt suficiente incat sa se merite diferenta de pret dintre cele doua modele. Se pare ca acel MAGSEAL costa ...
Rew.

Sunt mai multe detalii care fac diferenta de pret sa fie acceptabila. Numai un tambur costa cel putin 150 lei...
Imi plac modelele noi pt ca sunt mai usor de servisat/intretinut. Se desface capacul lateral fara sa fii nevoit sa dai jos rotorul!
Stimate domn, un amic a cumparat mulineta din foto de aici de pe forum si mi-a adus-o doar sa verific ungerea. Asa face cu toate mulinetele pe care le cumpara. Era nou nouta si era bine unsa. Nu am avut de facut nimic la ea. Ba chiar am remarcat ca era unsa si pe capac, in interior, un lucru inutil. Se vede si in poze. Se misca foarte bine aceasta mulineta si mai ales fara nici un zgomot. Total silence.George1985 scrie: Tdum pt ce motiv ai desfacut mulineta?
Rew.
Ne puteti spune din ce materiale este facut mecanismul interior ?
Multumesc
Multumesc
Pot sa va spun doar ce par a fi. Doar o analiza chimica poate dovedi cu adevarat ce materiale s-au folosit.
Deci pare a fi vorba despre aliaje de zinc, bronz si otel. Pinionul conducator este hibrid, un aliaj de zinc montat pe un ax din otel inoxidabil. Tot din otel inoxidabil par a fi si barele stabilizatoare si axul tamburului. ,,Melcul" pare a fi din bronz. Pinionul de oscilatie si racordul de oscilatie/antitorsiune par a fi tot aliaje de zinc.
Asta e parerea mea, dar pot sa ma insel.
Rew.
Deci pare a fi vorba despre aliaje de zinc, bronz si otel. Pinionul conducator este hibrid, un aliaj de zinc montat pe un ax din otel inoxidabil. Tot din otel inoxidabil par a fi si barele stabilizatoare si axul tamburului. ,,Melcul" pare a fi din bronz. Pinionul de oscilatie si racordul de oscilatie/antitorsiune par a fi tot aliaje de zinc.
Asta e parerea mea, dar pot sa ma insel.
Rew.
Mai mult decat elocvent raspunsul.
Avand in vedere experienta, ma interesa parerea dvs si nu neaparat o analiza chimica.
Credeti ca are suficienta forta aceasta mulineta pentru pescuit la Dunare cu jig-uri si reactive la avat?
Multumesc,
Avand in vedere experienta, ma interesa parerea dvs si nu neaparat o analiza chimica.
Credeti ca are suficienta forta aceasta mulineta pentru pescuit la Dunare cu jig-uri si reactive la avat?
Multumesc,
Da domnule, cred ca are suficienta forta pentru aplicatia enuntata de dv. Aceste mulinete de tip ,,R" par a fi special concepute pentru astfel de aplicatii. Cativa baieti de la noi trag deja de ele si sunt multumiti.
Cu placere. Rew.
Cu placere. Rew.
Ma gandesc sa iau varianta xr 3020 pea.
Insa nu stiu daca se potriveste cu o lanseta de 2.45 cu inel de plecare de 20. Imi e sa nu fie prea mare.
Toate bune,
Insa nu stiu daca se potriveste cu o lanseta de 2.45 cu inel de plecare de 20. Imi e sa nu fie prea mare.
Toate bune,
Grea! Nu va sfatuiesc! Si nici nu este de tip ,,R" deci este mai slaba decat 2500R, care are acelasi angrenaj si corp ca si 3020, dar care invarte un rotor mai mic, deci transmite mai multa putere pe fir si e mai usoara. Si dimensiunea de 2500 se preteaza mai bine la batul dv.
Va doresc alegere inspirata!
Rew.
Va doresc alegere inspirata!
Rew.