... fir impletit, sau?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

jania
utilizator nou
utilizator nou

... fir impletit, sau?

Mesaj de jania » 15 Iun 2006, 20:29

M-as bucura daca imi poate da cineva un raspuns la o intrebare. Nu sunt nu stiu ce pescar dar imi place sa pescuiesc si uneori cu rezultate bune. Ma aflu in Carolina de Nord si am in spatele casei o balta unde imi petrec o parte din timp. :D Am prins cativa somni si bass-uri! ... dar am o problema cu broastele testoase care sar la "naluci" si care simplu fac "tac " si s-a dus naluca si o bucata buna din linie. Ca sa nu se mai intample am pus fir impletit care functioneaza bine si pot scoate chiar broaste de un diametru de 30 cm dar firul impleit nu se poate lansa asa bine pt. ca se incalceste la lansare. Daca are cineva o ideie cum as putea rezolva sa nu se mai incalceasca firul as fi foarte bucuros. Oare sa-l trag prin ceva ulei sau ceara?...
Va multumesc

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 15 Iun 2006, 20:37

Daca nu iti place textilul poti da cu mono si pui un leader de 40-50 cm de textil (daca zici ca asta rezista) sau ceva struna metalica si atunci sigur nu o sa-ti mai taie. Insa eu folosesc textil fara probleme, e drept parca lansez mai putin cu textilul decat cu mono, dar nu am avut probleme cu el.
Acu' depide si de ce mulineta folosesti si ce textil.

jania
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de jania » 15 Iun 2006, 20:52

sunt foarte incantat de promptitudinea cu care mi s-a raspuns, e formidabil! merci Costi.
Adevarat, mulineta mea nu este cine stie ce dar pentru balta asta e buna. Nu am vrut sa investesc prea mult si ma chinui. Nu trebuie sa aruc prea departe pt. ca merge bine la mal dar am luat firul impletit pt ca pot trage afara orice ar fi si nu pierd de fiecare data cate o naluca. Am inceput sa dau cu pestisori din silicon care sunt ieftini si merge.
Oare sa fie mulineta de vina? E ieftina si poate de aia...
Nu prea aduna bine si cind dau sare cate o spira in plus si gata balamucul (: merci inca o data. Daca mai ai ceva sfaturi, ... cu placere

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 15 Iun 2006, 21:13

jania scrie:Oare sa fie mulineta de vina? E ieftina si poate de aia...
Nu prea aduna bine si cind dau sare cate o spira in plus si gata balamucul
poate sa fie si mulineta devina,insa nu neaparat ca este ieftina,dar poate sa nu aseze firul cum trebuie,sau poate ca nu ai incarcat tamburul corespunzator(ai pus prea mult pe el).
sau folosesti un fir f gros care are tendinta de a face peruca(calitate proasta),vezi care sunt cauzele si remediazale ca sa nu te mai chinui,ce dumnezeu pescuitul este o placere :D

jania
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de jania » 15 Iun 2006, 22:49

merci, am sa incerc. Firul nu este asa gros si nici nu face "peruca"(face putin puf dar e minimal) este de firma Spidereware o firma americana.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 15 Iun 2006, 22:52

firul e OK. ce mulineta folosesti?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

jania
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de jania » 15 Iun 2006, 22:57

marca STORM

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 15 Iun 2006, 23:01

nu stiu cum aseaza firul pe tambur. eu zic sa incerci o Daiwa la 60-70$ (sau mai scumpa daca vrei) si cred ca nu o sa ai probleme. si eu am folosit pe o mulineta Okuma fir textil Tuf Line XP si la fiecare lansare era un chin. am pierdut asa cateva zeci de metrii de fir. apoi am pus acelasi fir pe o Daiwa Exceler si nu am mai avut absolut nici o problema, nici chiar pe vant puternic.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

jania
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de jania » 15 Iun 2006, 23:10

merci am sa ma uit.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 16 Iun 2006, 00:40

Adi_ scrie: si eu am folosit pe o mulineta Okuma fir textil Tuf Line XP si la fiecare lansare era un chin. am pierdut asa cateva zeci de metrii de fir.
eu am folosit pana saptamana trecuta tot o mulineta marca Okuma Semper (de doi lei cum ar spune multi de pe acest site) insa nu am avut nici un fel de probleme cu ea(foloseam un fir textil Fireline 6lb fuzionat).
am trecut insa la ceva mai evoluat (o ryobi ecusima 3000vi) si intradevar se simte diferenta(destul de mare,chiar f mare) insa ce vreau sa scot in evidenta este faptul ca la fel de bine puteam sa raman si la Okuma.
nu sunt de principiul ca treb sa ai neaparat scule de milioane ca sa prinzi peste,principalul este sa fie peste acolo unde pescuiesti si sa stii sa-l prinzi.
este drept ca exista diferente intre sculele cu un pret mai mic si cele scumpe(e normal pana la urma) insa nu asta este impedimentul cel mai mare,se pot folosi si sculele mai ieftine cu destul succes mai ales daca stii sa le intretii.

Scrie răspuns