recuperare mulineta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
recuperare mulineta
voi ce raport de recuperare preferati la pescuitul salaului cu gume? 6 sau 5 la 1?de ce una si nu alta?
-
- veteran
Re: recuperare mulineta
Prefer in general mulinetele cu raport de recuperare in jur de 5:1. Sunt mai puternice si pot fi folosite in mai multe aplicatii. Daca pescuiesti cu jiguri usoare si naluci mici atunci nu este o problema sa folosesti si o mulineta cu un raport mai mare.
raport recuperare de 5.1 e perfect...salaul nu e un peste rapid..
Asa crezi tu....
eu cel putin pe asta merg..tu ce crezi ?
- stefanflorin
- veteran
e mai rapid decat ochiul nostru...ca e lenes, aia e altceva.
Urasc atarnatorii!
-
- junior
La salau, pe lac de exemplu, nu cred ca viteza de deplasare a pestelui e importanta pentru a alege raportul mulinetei. Ci, in cazul intepaturilor ratate, sa poti recupera cat mai repede pentru a lansa imediat inapoi in "zona fierbinte". De aceea, eu as zice ca pt salau cu jig-uri (mai ales pe lac) e mai buna o mulineta cu recuperare mai rapida, mai ales ca jig-urile nu opun o foarte mare rezistenta la recuperare.
4,8-5,2,atat la avat(ape curgatoare)cat si la salau ori stiuca
Asta e bunaalbert.C scrie:raport recuperare de 5.1 e perfect...salaul nu e un peste rapid..

Do it with passion or not at all !
Si uite asa iti anulezi sansele de a avea un al doilea atac. Au fost situati cand dupa o teapa ratata,imediat pe cadere sa vina un alt atac mult mai violent decat primul...da ma rog, fiecare cu tehnica lui, poate daca e avat in balta reusesti sa iei unul "pe drum".lionking80 scrie:La salau, pe lac de exemplu, nu cred ca viteza de deplasare a pestelui e importanta pentru a alege raportul mulinetei. Ci, in cazul intepaturilor ratate, sa poti recupera cat mai repede pentru a lansa imediat inapoi in "zona fierbinte". De aceea, eu as zice ca pt salau cu jig-uri (mai ales pe lac) e mai buna o mulineta cu recuperare mai rapida, mai ales ca jig-urile nu opun o foarte mare rezistenta la recuperare.