Schimbare ceramic?(inel)
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- andreifishing
- utilizator constant

Schimbare ceramic?(inel)
Bun?!
Am o lanset? ultralight de la Pezon&Michel ,( aici este ?i de unde am cump?rat-o, acum 3 ani http://www.xxx.ro/produse/275/14428/ ... 10m-M.html ), ce am avut ghinionul s?-i pice ceramica din inelul din vârf. Efectiv m-am trezit într-o partid? de pescuit c? este ceva ce împiedic? firul textil s? alunece u?or.Am verificat toate inelele dar când am ajuns la cel din vârf surpriz?, mai era doar jum?tate din ceramic? pe inel.
Cum a? putea s? repar lanseta de unul singur? M-am gândit c? cea mai potrivit? metod? pentru mine ar fi s?-i schimb ceramica DAR nu ?tiu ce inel s? cump?r de pe internet pentru c? sunt ni?te m?rimi ce îmi sunt str?ine. Tot ce ?tiu este c? diametrul ceramicii este de 5 mm.
Dac? ?ti?i pe cineva prin Timi?oara ce repar? lansete ar fi o alt? op?iune pentru mine.
Mul?umesc! A?tept sfaturi!
Am o lanset? ultralight de la Pezon&Michel ,( aici este ?i de unde am cump?rat-o, acum 3 ani http://www.xxx.ro/produse/275/14428/ ... 10m-M.html ), ce am avut ghinionul s?-i pice ceramica din inelul din vârf. Efectiv m-am trezit într-o partid? de pescuit c? este ceva ce împiedic? firul textil s? alunece u?or.Am verificat toate inelele dar când am ajuns la cel din vârf surpriz?, mai era doar jum?tate din ceramic? pe inel.
Cum a? putea s? repar lanseta de unul singur? M-am gândit c? cea mai potrivit? metod? pentru mine ar fi s?-i schimb ceramica DAR nu ?tiu ce inel s? cump?r de pe internet pentru c? sunt ni?te m?rimi ce îmi sunt str?ine. Tot ce ?tiu este c? diametrul ceramicii este de 5 mm.
Dac? ?ti?i pe cineva prin Timi?oara ce repar? lansete ar fi o alt? op?iune pentru mine.
Mul?umesc! A?tept sfaturi!
- andreifishing
- utilizator constant

Re: Schimbare ceramic?(inel)
Poate nu pot publica site-ul...
Modelul este: Pezon&Michel Redoutable Trout M 2,10m
Modelul este: Pezon&Michel Redoutable Trout M 2,10m
- stefanflorin
- veteran

incalzesti usor cu bricheta teava inelului cu pricina, il extragi ca pe o masea stricata, masori diametrul tevii, si cauti un inel cu acelasi diametru la teava si de 5 sau de 6 la pastila. din ce stiu eu, inelul ala nasol cu care venea echipat e cam de 5. cand gasesti inelul potrivit, dai cu niste lipici pui inelul pe linie cu celelalte si job done. inlocuirea nu iti ia mai mult de 2 minute.
Urasc atarnatorii!
- andreifishing
- utilizator constant

Inelul este ata?at cu un fel de a?? ?i un adeziv,(r??in???), transparent. Nu m-a? prea încumeta eu s?-l scot pentru c? mai mult ca sigur nu o s? reu?esc s?-l fac ca înainte, plus c? trebuie s? mai cump?r ?i materialele acelea. A?a c? pentru mine se aplic? doar schimbarea ceramicii; dac? a? ?tii exact dimensiunea acesteia s? o scot afar? ?i s? se potriveasc? perfect pe inelul deja ata?at lansetei ar fi super! Eu am m?surat ceramica ?i are 5 mm diametru total,(exterior).stefanflorin scrie:incalzesti usor cu bricheta teava inelului cu pricina, il extragi ca pe o masea stricata, masori diametrul tevii, si cauti un inel cu acelasi diametru la teava si de 5 sau de 6 la pastila. din ce stiu eu, inelul ala nasol cu care venea echipat e cam de 5. cand gasesti inelul potrivit, dai cu niste lipici pui inelul pe linie cu celelalte si job done. inlocuirea nu iti ia mai mult de 2 minute.
Oricum cred c? o s? merg la un magazin din zon? cu lanseta ?i o s? caut exact acolo un inel de acelea?i dimensiuni.
-
florin1948
- veteran

Il ai pe Gigi Semlecan la Arad, doi pasi de tine. Daca te duci pana acolo, pleci cu ea facuta in mod sigur ( si facuta ca lumea ). Lui Gigi poti sa-i dai un mesaj privat ( MP )
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
Incearca in Josefin la magazinul de pe strada Vacarescu,si vezi poate te ajuta Nutu Sabau daca mai activeaza pe acaolo.
- kingofbeasts
- veteran

Esti absolut sigur de asta ? Unele lansete au intradevar matisaj cu ata si sub inelul de varf dar in foarte multe cazuri e doar sub inel si doar decorativ fara sa prinda inelul deloc acel matisaj . Intr-un astfel de caz, poti schimba inelul cu totul fara probleme. Daca e prins totusi si inelul in matisaj e mai cu dichis dar in principiu si atunci se poate face tot asa insa nu se incalzeste cu bricheta ci cu un uscator electric-foehn- (preferabil industrial). Daca pui o poza cu inelul din profil (preferabil cu macro) pot sa-ti spun mai sigur ce sanse ai.andreifishing scrie: Inelul este ata?at cu un fel de a?? ?i un adeziv,(r??in???), transparent. Nu m-a? prea încumeta eu s?-l scot pentru c? mai mult ca sigur nu o s? reu?esc s?-l fac ca înainte, plus c? trebuie s? mai cump?r ?i materialele acelea.
+ eu mai dau un strat de rasina, sa nu intre apa, sa distuga matisajul si sa exfolieze rasina.
80% se poate schimba fara rematisare.
80% se poate schimba fara rematisare.
- andreifishing
- utilizator constant

B?ie?i, m-am hot?rât s? îmi încerc pu?in norocul.
Pastila inelului are diametrul de 5mm ?i am g?sit aceste inele http://www.totalfishing.ro/inele-fuji-a ... 15914.html
Nu m? pricep la nr. dar dac? este nr. 5 atunci cred c? nr.-ul pastilei este tot de 5mm. Cred asta pentru c? la acest inel de 5.5 http://www.totalfishing.ro/inele-varf-f ... 15938.html se specific? asta.
O s? cump?r dou? inele ?i voi încerca s? scot ceramica ?i s? o schimb. Ceva sfaturi cum a? putea s? fac asta mai sigur? Data trecut?. din dou? inele am spart unul
)
Mul?umesc pentru ajutor!
M-am gândit ?i s? o duc prin Arad, Timi?oara dar lanseta este în Hunedoara ?i nu ?tiu când mai dau pe acolo curând ?i s? m? întorc ?i înapoi.
Pastila inelului are diametrul de 5mm ?i am g?sit aceste inele http://www.totalfishing.ro/inele-fuji-a ... 15914.html
Nu m? pricep la nr. dar dac? este nr. 5 atunci cred c? nr.-ul pastilei este tot de 5mm. Cred asta pentru c? la acest inel de 5.5 http://www.totalfishing.ro/inele-varf-f ... 15938.html se specific? asta.
O s? cump?r dou? inele ?i voi încerca s? scot ceramica ?i s? o schimb. Ceva sfaturi cum a? putea s? fac asta mai sigur? Data trecut?. din dou? inele am spart unul
Mul?umesc pentru ajutor!
M-am gândit ?i s? o duc prin Arad, Timi?oara dar lanseta este în Hunedoara ?i nu ?tiu când mai dau pe acolo curând ?i s? m? întorc ?i înapoi.
Mult mai usor schimbi inelul cu tot decat doar pastila....te complici prea tare.
Leaga inelul de varf cu o sarma( arc) de ceva fix...trage usor de lanseta ( delaungul balnkului) si in aceasi timp incalzesti tubul cu o bricheta...cand se inmoaie adezivul din tub va sari inelul instant de pe varf. Cu aceasta metoda te feresti de alte probleme ce pot aparea in timpul operatiunii si anume sa topesti varful blankului prin supraincalzire.
Poate stii deja, dar diametrul inelelor sunt date pe exteriorul pastilei( nu a ramei!) si nu prin masurarea diametrului interior proriuzis.
Succes.
Leaga inelul de varf cu o sarma( arc) de ceva fix...trage usor de lanseta ( delaungul balnkului) si in aceasi timp incalzesti tubul cu o bricheta...cand se inmoaie adezivul din tub va sari inelul instant de pe varf. Cu aceasta metoda te feresti de alte probleme ce pot aparea in timpul operatiunii si anume sa topesti varful blankului prin supraincalzire.
Poate stii deja, dar diametrul inelelor sunt date pe exteriorul pastilei( nu a ramei!) si nu prin masurarea diametrului interior proriuzis.
Succes.