Schimbare ceramică(inel)

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

andreifishing
utilizator constant
utilizator constant

Schimbare ceramică(inel)

Mesaj de andreifishing » 21 Feb 2015, 17:42

Bună!
Am o lansetă ultralight de la Pezon&Michel ,( aici este și de unde am cumpărat-o, acum 3 ani http://www.xxx.ro/produse/275/14428/ ... 10m-M.html ), ce am avut ghinionul să-i pice ceramica din inelul din vârf. Efectiv m-am trezit într-o partidă de pescuit că este ceva ce împiedică firul textil să alunece ușor.Am verificat toate inelele dar când am ajuns la cel din vârf surpriză, mai era doar jumătate din ceramică pe inel.
Cum aș putea să repar lanseta de unul singur? M-am gândit că cea mai potrivită metodă pentru mine ar fi să-i schimb ceramica DAR nu știu ce inel să cumpăr de pe internet pentru că sunt niște mărimi ce îmi sunt străine. Tot ce știu este că diametrul ceramicii este de 5 mm.
Dacă știți pe cineva prin Timișoara ce repară lansete ar fi o altă opțiune pentru mine.
Mulțumesc! Aștept sfaturi!

andreifishing
utilizator constant
utilizator constant

Re: Schimbare ceramică(inel)

Mesaj de andreifishing » 21 Feb 2015, 17:47

Poate nu pot publica site-ul...
Modelul este: Pezon&Michel Redoutable Trout M 2,10m

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 21 Feb 2015, 20:30

incalzesti usor cu bricheta teava inelului cu pricina, il extragi ca pe o masea stricata, masori diametrul tevii, si cauti un inel cu acelasi diametru la teava si de 5 sau de 6 la pastila. din ce stiu eu, inelul ala nasol cu care venea echipat e cam de 5. cand gasesti inelul potrivit, dai cu niste lipici pui inelul pe linie cu celelalte si job done. inlocuirea nu iti ia mai mult de 2 minute.
Urasc atarnatorii!

andreifishing
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de andreifishing » 22 Feb 2015, 12:30

stefanflorin scrie:incalzesti usor cu bricheta teava inelului cu pricina, il extragi ca pe o masea stricata, masori diametrul tevii, si cauti un inel cu acelasi diametru la teava si de 5 sau de 6 la pastila. din ce stiu eu, inelul ala nasol cu care venea echipat e cam de 5. cand gasesti inelul potrivit, dai cu niste lipici pui inelul pe linie cu celelalte si job done. inlocuirea nu iti ia mai mult de 2 minute.
Inelul este atașat cu un fel de ață și un adeziv,(rășină??), transparent. Nu m-aș prea încumeta eu să-l scot pentru că mai mult ca sigur nu o să reușesc să-l fac ca înainte, plus că trebuie să mai cumpăr și materialele acelea. Așa că pentru mine se aplică doar schimbarea ceramicii; dacă aș știi exact dimensiunea acesteia să o scot afară și să se potrivească perfect pe inelul deja atașat lansetei ar fi super! Eu am măsurat ceramica și are 5 mm diametru total,(exterior).
Oricum cred că o să merg la un magazin din zonă cu lanseta și o să caut exact acolo un inel de aceleași dimensiuni.

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 22 Feb 2015, 18:11

Il ai pe Gigi Semlecan la Arad, doi pasi de tine. Daca te duci pana acolo, pleci cu ea facuta in mod sigur ( si facuta ca lumea ). Lui Gigi poti sa-i dai un mesaj privat ( MP )
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

itza
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de itza » 12 Mar 2015, 18:15

Incearca in Josefin la magazinul de pe strada Vacarescu,si vezi poate te ajuta Nutu Sabau daca mai activeaza pe acaolo.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 12 Mar 2015, 18:57

andreifishing scrie: Inelul este atașat cu un fel de ață și un adeziv,(rășină??), transparent. Nu m-aș prea încumeta eu să-l scot pentru că mai mult ca sigur nu o să reușesc să-l fac ca înainte, plus că trebuie să mai cumpăr și materialele acelea.
Esti absolut sigur de asta ? Unele lansete au intradevar matisaj cu ata si sub inelul de varf dar in foarte multe cazuri e doar sub inel si doar decorativ fara sa prinda inelul deloc acel matisaj . Intr-un astfel de caz, poti schimba inelul cu totul fara probleme. Daca e prins totusi si inelul in matisaj e mai cu dichis dar in principiu si atunci se poate face tot asa insa nu se incalzeste cu bricheta ci cu un uscator electric-foehn- (preferabil industrial). Daca pui o poza cu inelul din profil (preferabil cu macro) pot sa-ti spun mai sigur ce sanse ai.

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 14 Mar 2015, 15:30

+ eu mai dau un strat de rasina, sa nu intre apa, sa distuga matisajul si sa exfolieze rasina.

80% se poate schimba fara rematisare.

andreifishing
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de andreifishing » 16 Mar 2015, 14:00

Băieți, m-am hotărât să îmi încerc puțin norocul.
Pastila inelului are diametrul de 5mm și am găsit aceste inele http://www.totalfishing.ro/inele-fuji-a ... 15914.html
Nu mă pricep la nr. dar dacă este nr. 5 atunci cred că nr.-ul pastilei este tot de 5mm. Cred asta pentru că la acest inel de 5.5 http://www.totalfishing.ro/inele-varf-f ... 15938.html se specifică asta.
O să cumpăr două inele și voi încerca să scot ceramica și să o schimb. Ceva sfaturi cum aș putea să fac asta mai sigur? Data trecută. din două inele am spart unul :))
Mulțumesc pentru ajutor!

M-am gândit și să o duc prin Arad, Timișoara dar lanseta este în Hunedoara și nu știu când mai dau pe acolo curând și să mă întorc și înapoi.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 16 Mar 2015, 21:33

Mult mai usor schimbi inelul cu tot decat doar pastila....te complici prea tare.

Leaga inelul de varf cu o sarma( arc) de ceva fix...trage usor de lanseta ( delaungul balnkului) si in aceasi timp incalzesti tubul cu o bricheta...cand se inmoaie adezivul din tub va sari inelul instant de pe varf. Cu aceasta metoda te feresti de alte probleme ce pot aparea in timpul operatiunii si anume sa topesti varful blankului prin supraincalzire.

Poate stii deja, dar diametrul inelelor sunt date pe exteriorul pastilei( nu a ramei!) si nu prin masurarea diametrului interior proriuzis.

Succes.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Scrie răspuns