discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
andreifishing
- utilizator constant

ULK scrie:Mult mai usor schimbi inelul cu tot decat doar pastila....te complici prea tare.
Leaga inelul de varf cu o sarma( arc) de ceva fix...trage usor de lanseta ( delaungul balnkului) si in aceasi timp incalzesti tubul cu o bricheta...cand se inmoaie adezivul din tub va sari inelul instant de pe varf. Cu aceasta metoda te feresti de alte probleme ce pot aparea in timpul operatiunii si anume sa topesti varful blankului prin supraincalzire.
Poate stii deja, dar diametrul inelelor sunt date pe exteriorul pastilei( nu a ramei!) si nu prin masurarea diametrului interior proriuzis.
Succes.
Mi-am comandat cele două inele care nu sunt pentru vârf dar au pastila mică și este foarte posibil să o pot schimba dacă voi reuși să o scot fără să o sparg.
Tot în comandă a mai venit și un inel de vârf pentru cazul în care prima metodă nu dă roade.
-
kingofbeasts
- veteran

-
andreifishing scrie:
Mi-am comandat cele două inele care nu sunt pentru vârf dar au pastila mică și este foarte posibil să o pot schimba dacă voi reuși să o scot fără să o sparg.
Tot în comandă a mai venit și un inel de vârf pentru cazul în care prima metodă nu dă roade.
Ca s-o scoti fara s-o spargi tai lama inelului cu o pila triunghiulara.
-
andreifishing
- utilizator constant

kingofbeasts scrie:andreifishing scrie:
Ca s-o scoti fara s-o spargi tai lama inelului cu o pila triunghiulara.
Bună idee! Mulțumesc!

-
kiske13
- veteran

Ai reusit operatia?
-
andriipopa75
- veteran

e amuzant ca ti-e frica sa incalzesti inelul de varf cu bricheta ca sa-l scoti in 30 de secunde dar vrei sa schimbi ceramica......
Pentru cei care au citit topicul, schimbatul ceramicii presupune incalzirea ramei,pt dilatare, atat la introdus cat mai ales la scos ceramica si are un procent de reusita de 60-70% .
-
andreifishing
- utilizator constant

kiske13 scrie:Ai reusit operatia?
Da, am comandat inelele acelea si am reusit sa schimb cermaica dar a trebuit sa utilizez si putin de adeziv pentru ca nu statea intepenita. Oricum mi-am luat si un varf de calitate, in caz ca iese ceramica iar il schimb cu totul.