Sparg si eu "gheata" pe acest forum cu o mica rugăminte cetre cei cunoscători.
Pescuiesc de multi ani, dar in ultimii ani mai rar, in special din cauza ca timpul liber trebuie sa il împart intre pescuit si parapanta, iar ultima are prioritate

Oricum, revenind la subiect, ma interesează sa cumpăr o lanseta de baitcast. Ca lungime as prefera ceva la 210-230 (nu știu cât găsesc pe la noi din astea de 7.1... ) cu o putere de aruncare in zona 5-18 sau 7-28 (preferabil a doua varianta). 10-35 mi se pare putin prea mare pentru ce ma interesează pe mine, deoarece am multe voblere de 5-7cm pe care as vrea sa le pot folosi si sa le si pot lansa bine.
Pana acum am pescuit destul de multisor la spinning, dar am zis sa incerc si baitcasting, mai mult ca o curiozitate personala. Mi-am comandat deja o mulineta din State, Daiwa Tatula, care ar trebui sa imi ajunga in cateva saptamani. Deci as vrea o lanseta de calitate bunisoara, dar care sa nu ma rupa complet la buget. Sa zicem plafonul preferabil ar fi pana in 300, dar in functie de cat de tare imi face cu ochiul lanseta, as putea merge si mai sus. Oricum peste 450 deja nu prea m-as baga.
In plus ma intereseaza doar modele din 2 bucati. Oricate argumente mi-ar aduce cineva in favoarea unei lansete dintr-o singura bucata, n-as avea unde sa o tin in casa fara sa ma incurce, iar la cat pescuiesc eu nu cred ca pot face diferenta intre una din 2 elementi si una dintr-unul singur.
Am gasit asa ceva
Pezon-Michel-Redoutable-Impact-C-210MH
Shimano-Nasci-AX-Casting-198ML
(vad ca imi blocheaza linkurile)
Si am mai vazut racheta asta, dar nu stiu daca merita sa ochesc atat de sus (plus ca daca afla nevasta cati bani costa mi-ar taia elanul din start

Colmic-Herakles-USA-Cast-700XF-1-4-1
Tot legat de baitcast, imi poate explica si mie un cunoscator de ce au lasetele atat de scurte? Ca foarte greu gasesti ceva peste 210 cu puteri mai mici de aruncare. Pe mine ma tenteaza mai mult zona spre 230, poate 240, desi nu stiu exact cum se simt in mana asemenea lansete pentru o durata mai lunga de timp. Am incercat la un moment dat in magazin ceva la 270 de spin si mi se pareau foarte moi, flambau f tare in comparatie cu lanseta mea de spin de 210 Ron thompson 5-18. Asta am folosit-o si o zi intreaga pe lac de acumulare la pastrav si nu m-a obosit. Despre astea mai mari nu stiu cum te obosesc, dar tot traiesc eu cu impresia ca as arunca mult mai departe