Recomandare lanseta Baitcast

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Shatter
utilizator nou
utilizator nou

Recomandare lanseta Baitcast

Mesaj de Shatter » 15 Noi 2014, 19:46

Salutare

Sparg si eu "gheata" pe acest forum cu o mica rugăminte cetre cei cunoscători.
Pescuiesc de multi ani, dar in ultimii ani mai rar, in special din cauza ca timpul liber trebuie sa il împart intre pescuit si parapanta, iar ultima are prioritate :D.
Oricum, revenind la subiect, ma interesează sa cumpăr o lanseta de baitcast. Ca lungime as prefera ceva la 210-230 (nu știu cât găsesc pe la noi din astea de 7.1... ) cu o putere de aruncare in zona 5-18 sau 7-28 (preferabil a doua varianta). 10-35 mi se pare putin prea mare pentru ce ma interesează pe mine, deoarece am multe voblere de 5-7cm pe care as vrea sa le pot folosi si sa le si pot lansa bine.
Pana acum am pescuit destul de multisor la spinning, dar am zis sa incerc si baitcasting, mai mult ca o curiozitate personala. Mi-am comandat deja o mulineta din State, Daiwa Tatula, care ar trebui sa imi ajunga in cateva saptamani. Deci as vrea o lanseta de calitate bunisoara, dar care sa nu ma rupa complet la buget. Sa zicem plafonul preferabil ar fi pana in 300, dar in functie de cat de tare imi face cu ochiul lanseta, as putea merge si mai sus. Oricum peste 450 deja nu prea m-as baga.
In plus ma intereseaza doar modele din 2 bucati. Oricate argumente mi-ar aduce cineva in favoarea unei lansete dintr-o singura bucata, n-as avea unde sa o tin in casa fara sa ma incurce, iar la cat pescuiesc eu nu cred ca pot face diferenta intre una din 2 elementi si una dintr-unul singur.

Am gasit asa ceva
Pezon-Michel-Redoutable-Impact-C-210MH
Shimano-Nasci-AX-Casting-198ML
(vad ca imi blocheaza linkurile)
Si am mai vazut racheta asta, dar nu stiu daca merita sa ochesc atat de sus (plus ca daca afla nevasta cati bani costa mi-ar taia elanul din start :P ):
Colmic-Herakles-USA-Cast-700XF-1-4-1

Tot legat de baitcast, imi poate explica si mie un cunoscator de ce au lasetele atat de scurte? Ca foarte greu gasesti ceva peste 210 cu puteri mai mici de aruncare. Pe mine ma tenteaza mai mult zona spre 230, poate 240, desi nu stiu exact cum se simt in mana asemenea lansete pentru o durata mai lunga de timp. Am incercat la un moment dat in magazin ceva la 270 de spin si mi se pareau foarte moi, flambau f tare in comparatie cu lanseta mea de spin de 210 Ron thompson 5-18. Asta am folosit-o si o zi intreaga pe lac de acumulare la pastrav si nu m-a obosit. Despre astea mai mari nu stiu cum te obosesc, dar tot traiesc eu cu impresia ca as arunca mult mai departe :headbash: .

semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Recomandare lanseta Baitcast

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Noi 2014, 07:00

Acest stil vine de peste ocean.In general lansetele folosite de catre ei sant scurte.
........voblere de 5-7cm.....
Pentru marimea aceasta de naluci , mai ales daca sant si usoare, fara sistem de transfer al greutatii gen yo-zuri, o sa fie cam problematic pescuitul cu baitcasting.

O sa poti lansa bine naluci gen salmo thril, yo zuri hardcore, lipless-uri etc., iar woblere gen shallow shadrap, original floating, salmo executor etc, se vor lansa mai greu pe baitcast.

Lanseta ar fi indicat sa fie de putere light sau medium light, si sa inceapa sa se incarce de pe la 3-4 gr. pina pe la 10-15gr, pentru marimea aceasta de woblere.In aceasta categorie cei mai multi pescuiesc la spinning si acolo pe fire subtiri textile si de multe ori mono.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Angler_rou
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Angler_rou » 16 Noi 2014, 09:02

un subiect foarte amplu.....
ptr greutati mici, trebuie sa tunezi echipamentul, atat mulineta cat si lanseta - mai mult decat sigur aceasta din urma va fi custom, foarte greu vei gasi una de-a gata ptr greutati mici, iar la mulineta vei avea rulmenti si tambur ,,tunati" si bineinteles, va fi una ,,mini"

baitcastingul, dupa cum mentiona si antevorbitorul meu, este dedicat de la cca 5-6 grame in sus, sub aceste greutati, fara un echipament tunat, o sa lansezi la cativa metri si probabil (sigur) o gramada de peruci ...

din pmdv, o sa ai cel putin 2 mulinete si cel putin 3 lansete ptr baitcasting :D asta daca vrei sa imbratisezi acest stil si nu vrei sa ,,amesteci" stilurile/lanseurile.

spre fericirea noastra, exista destule posibilitati de tunning si deasemeni, rodbuilderi :)

spor in alegerea echipamentului :)
Sa fii domn, e o intamplare, sa fii OM, e lucru mare!

Stai jos
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Stai jos » 16 Noi 2014, 12:50

Am vazut pe Abrevis, Major Craft BassPara 7-21, 2m, medium, 2 buc.

Stie cineva daca se pot comanda si alte modele din aceeasi categorie de lansete? (tabelul de sub produs).

Qnyx
megaboss
megaboss

Mesaj de Qnyx » 17 Noi 2014, 02:07

Stai jos scrie:...Stie cineva daca se pot comanda si alte modele din aceeasi categorie de lansete? (tabelul de sub produs)....
Da, trimite un email la abrevis si cred ca te vor ajuta.

OnTopic !

Daiwa Tatula pe care spui ca ai comandat-o nu va arunca in veci greutati mai mici de 8-9 grame nici daca te rogi de ea. Daca intentionezi sa ii schimbi rulmentii cu unii hibrizi sa zicem (ZPI, Boca, Hedgehog, etc..) vei putea arunca incepand de la 6-7 grame (daca te ajuta si batul). Nu uita ca mulineta are 220 grame si este destinata unui pescuit medium-heavy. Din proprie experienta iti spun ca exceleaza la aruncatul voblerelor de minim 14 grame si asa cum spunea si Gigi Semlecan, cele care transfera greutatea in timpul aruncarii - ex: YoZuri Rattln' Vibe

Un vobler de 16 grame lipless, cu o astfel de mulineta si un astfel de bat, il arunc minim 40m.

Din punctul meu de vedere singura lanseta care sa se potriveasca cu acea mulineta si care sa fie relativ in jurul bugetului tau, este BassPara BPC-702H.

P.S. Exista foarte multi posesori de astfel de mulinete (cele cumparate din USA) care au probleme cu sistemul TWS; mai precis acea bucata de metal este tratata superficial sau se pare ca aliajul nu este unul prea in regula, fiindca dupa o anumita perioada de utilizare se creeaza santuri in metal de la abraziunea firului textil. Eu personal sunt nefericitul posesor al unei astfel de mulinete si mai am un prieten care are aceeasi problema. Problema apare doar (de retinut: DOAR) la mulinetele care au sistemul TWS alb (cele din USA), la cele din Japonia, cu sistemul TWS galben, neexistand aceasta problema. Eu personal am comandat doar piesa aceea (a costat 75 USD) si am rezolvat problema. In cele ce urmeaza i-o voi dai lui Edi pe cea cu probleme sa ii faca poze si cred ca va posta un articol despre asta pe site-ul lui.
Situatia aceasta este de asemenea descrisa pe larg pe o gramada de forumuri din America si Europa unde foarte multi s-au plans de acest lucru; In anumite cazuri Daiwa a chemat in service acele mulinete, inlocuirea piesei defecte facandu-se gratuit. Aviz amatorilor !

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 17 Noi 2014, 13:42

Mie imi place simplitatea sistemelor de pe mulinetele shimano.Tot ce este complicat se strica mai repede.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Angler_rou
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Angler_rou » 18 Noi 2014, 19:36

semlecangheorghe scrie:Mie imi place simplitatea sistemelor de pe mulinetele shimano.Tot ce este complicat se strica mai repede.
adevarat!
Sa fii domn, e o intamplare, sa fii OM, e lucru mare!

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 20 Noi 2014, 00:10

mnah... mie imi place sofisticarea ambasadoarelor..., alea clasice... :D

Shatter
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Shatter » 21 Noi 2014, 19:22

Qnyx scrie: Daiwa Tatula pe care spui ca ai comandat-o nu va arunca in veci greutati mai mici de 8-9 grame nici daca te rogi de ea. Daca intentionezi sa ii schimbi rulmentii cu unii hibrizi sa zicem (ZPI, Boca, Hedgehog, etc..) vei putea arunca incepand de la 6-7 grame (daca te ajuta si batul). Nu uita ca mulineta are 220 grame si este destinata unui pescuit medium-heavy. Din proprie experienta iti spun ca exceleaza la aruncatul voblerelor de minim 14 grame si asa cum spunea si Gigi Semlecan, cele care transfera greutatea in timpul aruncarii - ex: YoZuri Rattln' Vibe

Un vobler de 16 grame lipless, cu o astfel de mulineta si un astfel de bat, il arunc minim 40m.

Din punctul meu de vedere singura lanseta care sa se potriveasca cu acea mulineta si care sa fie relativ in jurul bugetului tau, este BassPara BPC-702H.

P.S. Exista foarte multi posesori de astfel de mulinete (cele cumparate din USA) care au probleme cu sistemul TWS; ...
Multumesc f mult pt. info.

Tot pe Abrevis am gasit si o lanseta Jaxon. Despre asta ce parere ai? Adica ar fi undeva sub jumate din pretul MajorCraft. Imi dau seama ca nu se ridica la nivelul unei jucarii facute in Japonia, dar m-ar interesa o parere si despre asta. Asa mi-ar ramane niste bani si pentru cateva voblere. Ca mi-au sarit in ochi varianta 1, varianta 2 si varianta 3 :shock:

Shatter
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Shatter » 21 Noi 2014, 19:40

Qnyx scrie: Un vobler de 16 grame lipless, cu o astfel de mulineta si un astfel de bat, il arunc minim 40m.
Ai cumva si niste clipuri pe net sau macar niste indicatii generale cum as putea ajunge si eu la asemenea performante? Recunosc ca sint incepator, dar sint dispus sa invat. Cu kitul de spin si cu cel mai greu vobler care il am, adcia 18g, nu cred ca ating 30m...

Scrie răspuns