Voblere Clean
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
pt adancimi asa de mari n-ai alta varianta decat jiguri grele cu plastice cat mai fluo sau fosforescente.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
- vanatoruldepesti
- veteran
Area 21, OREGONII sunt lucuitorii din Oregon USA si se prind doar de catre apashi cu sageti si asta acum cateva sute de ani... cred. Cel despre care vorbesti tu este pastrav coregon, se prinde extrem de greu (unul dintre motivele pentru care Campionatul Mondial de Spinning nu se tine in Elvetia) si nu gasesti prin Romanica 

Eu as zice trena cu echipament de trena. Cum naiba credeti ca se prind pestii de la asa adancimi. As mai sugera oscilante, da iti va fi ff greu sa le joci la asa adancimi. Nici ale lui berti nu sunt atat de groase. Poate iti faci o comanda de oscilante mult mia grele de pe undeva.
Nu am pescuit la asa ceva, dar mi se pare cea mai logica abordare. Si atunci poti pescui si gu voblere de tot felul, da presupun ca pesti la asa adancimi sunt si ceva mia mari, asa ca.... nu cred ca ai ce te juca cu naluci prea mici.....
Nu am pescuit la asa ceva, dar mi se pare cea mai logica abordare. Si atunci poti pescui si gu voblere de tot felul, da presupun ca pesti la asa adancimi sunt si ceva mia mari, asa ca.... nu cred ca ai ce te juca cu naluci prea mici.....
Adica cu de-astea(?):
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... id=0012297
Nu cred ca da cineva cu asa ceva in Romania
Asta nu inseamna ca n-ar merge
@ vanatorul
Eu stiu ca sunt coregoni si in Romania
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... id=0012297
Nu cred ca da cineva cu asa ceva in Romania
Asta nu inseamna ca n-ar merge
@ vanatorul
Eu stiu ca sunt coregoni si in Romania
Da, doar ca sa nu fie investitia prea mare crec da daca ti-ai putea confectiona un astfel de plumb de un kg sau ceva de genu ar fi ok, si sa iti gradezi firul pe care-l vei folosi sa-l lasi in adancuri. Aici ar fi recomandabil ceva fara elasticitate si cat mai subtire(un dacron cred ca ar fi ok, mai ales ca nu e asa de scump)..... Si nush exact cum e sistemul de atasare a firului de care e agatzata naluca ca sa se elibereze dupa atac si autointzepare
Dar cred ca,,, cu niste elastice sau niste cleme de prins hainele la uscat ai rezolvat si problema asta....
Dar cred ca,,, cu niste elastice sau niste cleme de prins hainele la uscat ai rezolvat si problema asta....
-
- veteran
La adancimi de 50 metri si mai mari nu sunt eficiente nalucile usoare portante, se pierde prea mult timp asteptand sa cada lent si este dificil de controlat nivelul adancimii la care se afla la un moment dat. Alta varianta ar fi jigging-ul heavy vertical dar in acest caz pentru a simti atacurile si a intepa rapid la asemenea adancimi este necesar fir fara elasticitate textil si lanseta heavy sensitiva extra-fast de grafit UHM de ultima generatie. Parerea mea este ca la adancimi foarte mari ar merge mai bine montura drop-shot cu soft-plastic Senko ca tot a fost adoptata din pescuitul marin. Greutatea plumbului se alege dupa feeling.
-
- veteran
Este stiut faptul ca in apa la adancimi mai mari de 10 metri luminozitatea este slaba si culorile nu mai sunt vizibile, ultimele culori care raman vizibile pe la adancimea de 10 metri sunt chartreuse si albastru. Din aceasta cauza naluca trebuie sa aiba o anumita vibratie pentru a fi detectata si a stimula atacul.
alooo, doctore!!! ia uite aici:DOCTORU scrie:CERBUL DE AUR SI ALTE CAPRIOARE!!!!!!
Cum pestii mei sa ajungi cu un hornet de 3 gr. la 40-50m??????? Are you a suspect??????
Deci mesajul meu era legat de aceasta problema.Daca cineva stie niste tipuri de voblere foarte bune pentru clean i-as fi recunoscator
Referitor la cealalta problema, si anume:
m-am ferit sa dau un raspuns pt. ca nu stiu.Si inca o intrebare!!!Cum ar trebui sa pescuiesc pestii mari(Oregoni, salai ,avati )detectati de sonar ,care se afla la o adincime mai mare(ma refer decit cea a cleanului)sa spunem 40-50m??????????
Asa ca, "in pestii tai" citeste de 2,3,4,5 ori un mesaj si contextul lui, ca altfel devii tu insuti "a suspect"

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Buna. Nu stiu daca vei gasi pe piata romaneasca voblere care sa evolueze la o asa adincime. Dar pot sa-ti spun un lucru. Am asistat si eu la un pescuit de genul asta in Aug.2000 pe lacul Trei Ape. Erau 3 resiteni care foloseau ca naluci oscilante turnate din plumb. Ptr. a fi cat mai vizibile oscilantele erau rase periodic suprafata cu un cutit.Rezultatul dupa 2zile de pescuit: peste 20 cleni de pescar. SALUT si FIR INTINS.