Catamaranul barca pentru agrement sau competitie

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

feugen
veteran
veteran

Re: Catamaranul barca pentru agrement sau competitie

Mesaj de feugen » 10 Mai 2014, 05:37

Clipuri (motorizari + incarcaturi diferite) => dupa ce intru in posesia lui
Scaunul rotativ este o solutie de luat in seama cand este propulsat cu motor electric
Volum in porbagaj => si eu sunt curios. Oricum va ocupa volum mai mare raportat cu o pneumatica clasica cu chila gonflabila datorita provei din fibra de sticla. Cu siguranta ca intr-un Matiz nu va intra, dar reciproca, aproape, valabila :D
Presupun ca cizma scurta, dar ma conving dupa ce intru in posesie. Din cate stiu, motoarele ar trebui echipate cu elice de fuga (pasul mare) pentru a obtine maximul de randament.
Pentru test drive am de unde sa procur: electric de 30Lb Minkota, termic 2,5cp Yamaha, termic de 6cp Selva. Va trebui sa mai fac sapaturi pentru ceva de 4-5cp. Pentru motorizarea maxima de 25cp am eu dar... mi-e frica. Oricum mie mi-e frica cu orice motor trecut de 10cp folosit pe copaia asta deoarece exista tentatia vitezei. Este ca si cum un sofer care a condus o viata intreaga Dacia 1300 si deodata trece pe o "sportiva" inarmata cu o herghelie de caluti pe o autostrada noua si absolut libera.
Toate intrebarile voastre sunt in aceiasi masura si ale mele. Raspunsurile sper sa le aflam impreuna la test drive.
Bucuresti

aZu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aZu » 10 Mai 2014, 11:55

Stie chinezoiul sa faca catamarane d'astea?

Sorinpescaru70
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Sorinpescaru70 » 10 Mai 2014, 12:03

feugen scrie:Clipuri (motorizari + incarcaturi diferite) => dupa ce intru in posesia lui
Scaunul rotativ este o solutie de luat in seama cand este propulsat cu motor electric
Volum in porbagaj => si eu sunt curios. Oricum va ocupa volum mai mare raportat cu o pneumatica clasica cu chila gonflabila datorita provei din fibra de sticla. Cu siguranta ca intr-un Matiz nu va intra, dar reciproca, aproape, valabila :D
Presupun ca cizma scurta, dar ma conving dupa ce intru in posesie. Din cate stiu, motoarele ar trebui echipate cu elice de fuga (pasul mare) pentru a obtine maximul de randament.
Pentru test drive am de unde sa procur: electric de 30Lb Minkota, termic 2,5cp Yamaha, termic de 6cp Selva. Va trebui sa mai fac sapaturi pentru ceva de 4-5cp. Pentru motorizarea maxima de 25cp am eu dar... mi-e frica. Oricum mie mi-e frica cu orice motor trecut de 10cp folosit pe copaia asta deoarece exista tentatia vitezei. Este ca si cum un sofer care a condus o viata intreaga Dacia 1300 si deodata trece pe o "sportiva" inarmata cu o herghelie de caluti pe o autostrada noua si absolut libera.
Toate intrebarile voastre sunt in aceiasi masura si ale mele. Raspunsurile sper sa le aflam impreuna la test drive.

Interesanta treaba cu catamaranele astea. Mai asteptam informatii

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 10 Mai 2014, 12:11

Asteptam primul drive test pe Lacul Morii cu diverse motorizari si sunt curios cat de manevrabil este la o viteza de croaziera decenta (25 km/h) si cat de usor iti permite sa iei viraje. Avantajele spatiului interior mai generos si al motorizarii mai mici vor fi cu siguranta de bun augur pentru pescari.

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 10 Mai 2014, 12:31

aZu scrie:Stie chinezoiul sa faca catamarane d'astea?
Sunt cativa chinezi care fac asemnea copaie, dar cel ales este nr.1. Astea facute de dl. Ochi Mici sunt de competitie, cu materiale extra (din Coreea de Sud), si... culmea la un pret comparativ cu al celor care le produc cu materiale indigene (indoielnice) barci de "drept comun" (care "balanganesc" in mars), si care sub nicio forma nu vor sa faca sub dimensiunea de 3m. Eu le-am solicitat inclusiv de 2,4m dar ei... NU si NU. Altii fac si de 2,2m iar Ochi Mici, Nu si NU. De ce oare? :wink:
Pentru spinning de competitie, ceva de 2,2- 2,4m ar fi fost de belea, dar ei o tin sus si tare (bat) Nu si NU. Asta mi-a dat de gandit si i-am ales pe ei in detrimentul altora cu "maleabilitate" mai mare si preturi o idee mai mici. Vorbele sunt de prisos. Mostra (sample) va "vorbi" de la sine la test drive.
Poate va fi belea in sensul pozitiv, sau belea insensul negativ. eu unul, abia astept sa aflu.
Logic vorbind, o asemenea "arma" ar putea face diferenta la un concurs de spiniing unde majoritatea concurentilor au scule de top, naluci de top, sonare dintre cele mai bune. Ce le-ar mai ramane? Cine ajunge primul pe zona "iubita" de rapitori, cine pierde cel mai putin timp cu schimbarea locului, etc. Probelma se pune atunci cand toti concurentii au aceleasi lansete de top, au aceleasi mulinete de top, au aceleasi fire de top, au aceleasi naluci de top, au aceiasi experienta in a sesiza un atac anemic, au sonare care le arata si un amarat de purice de balta care se zbate sa nu fie halit de...
Toti tindem catre suprematia tehnica, dar oare exista limite?
Bucuresti

aZu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aZu » 10 Mai 2014, 15:51

Suna interesant. Domnule Eugen, tinand cont de faptul ca faceti un experiment pe bani destul de multi, nu pot decat sa va urez mult succes si o colaborare fructuasa cu respectivii oameni incapatinati.

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 12 Mai 2014, 17:12

aZu scrie:Suna interesant. Domnule Eugen, tinand cont de faptul ca faceti un experiment pe bani destul de multi, nu pot decat sa va urez mult succes si o colaborare fructuasa cu respectivii oameni incapatinati.
Va multumesc pentru suportul moral. Oamenii aia cu ochi mici, foarte incapatanati, au facut diferenta fata de alti oameni cu ochi mici care ar fi facut din kkt bici, numai sa-l vanda. Ideea este ca un catamaran sub 3m lungime este o "unealta" periculoasa in mars, dar ar fi fost mai mult decat excelenta pentru cei care participa la concursurile de spinning. Eu nu pot aduce o barca pentru "spinningari" si o alta barca pentru ceilalti pescari. Barca de compromis, cu lungime minima, este aceasta comandata de 3m. Daca vor fi solicitari si pentru dimensiuni mai mari, nu-i nicio problema. Pentru dimensiuni mai mici de 3m, in schimb, spun NU.

P.S. Ma intitulez Eugen Fetes, nu "Domnule Eugen". Imi place sa mi se spuna doar Eugen fara alte "apelative". "bere"
Bucuresti

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 07 Iul 2014, 11:59

A mai trecut ceva vreme si daca am vazut ca n-au mai aparut noutati in privinta catamaranului, am zis sa mai fac o revenire. A avut loc lansarea la apa si probele cu motoarele turate la maxim ? Ca si mine cu siguranta ca mai multi ar dori sa participe live sau sa vada ceva filmari profi de la eveniment. Deci pe cand iesi la suprafata cu review-ul ? Sa ne implicam putin zic :) :respekt:

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 07 Iul 2014, 15:46

crapmaniacul scrie:A mai trecut ceva vreme si daca am vazut ca n-au mai aparut noutati in privinta catamaranului, am zis sa mai fac o revenire. A avut loc lansarea la apa si probele cu motoarele turate la maxim ? Ca si mine cu siguranta ca mai multi ar dori sa participe live sau sa vada ceva filmari profi de la eveniment. Deci pe cand iesi la suprafata cu review-ul ? Sa ne implicam putin zic :) :respekt:
Astazi dimineata a "aterizat" Titanicul in portul Agigea. Descarcarea dureaza 1-2 zile si promisiunea este ca vineri - duminca platesc vama si le ridic din Otopeni. Mi s-au lungit urechile datorita transportului dar de data viitoare am un "short-cut" pentru toata pierderea asta de timp (o luna).
Probabil ca lunea viitoare anunt test drive-ul de pe lacul Morii care va fi intr-o dupamiaza cu vreme OK
La test drive este invitat oricine este "ros" de curiozitate. Poate veni cu motorul lui termic daca puterea lui nu trece de 5-6cp si/sau cu electric indiferent de putere. Ca si idee teste drive-ul are ca si rost prezentarea catamaranului, probare cu diverse motorizari si incarcaturi (pana la 4 persoane) precum si masurarea vitezei de deplasare cu fiecare tip de motor si cu diversele incarcaturi. Nu cred ca are rost sa probam comparativ in aceleasi conditii si o pneumatica de 3m cu sau fara chila. O conditie de baza este purtarea de catre "navigatori" a vestelor de salvare (le asigur eu).
In principiu, test drive-ul va fi intr-una dintre zilele de 17 sau 18 iulie ora 18:00 (in functie de prognoza meteo). Locul de intalnire este, cum se intra din comuna Rosu spre lac, inainte de a se intra pe pod, in dreapta la 150 - 200m catre canalul care vine din Arges. Doar eu voi sta la carma motoarelor si viteza de deplasare va fi limitata la 30Km/h pentru termice. Electricele si le guverneaza fiecare (eu nu am mers nicio data cu asa ceva si habar nu am).
Mi-ar fi de folos daca o parte dintre participanti vor aduce GPS-uri (la al meu acumulatorul tine foarte putin).
Bucuresti

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 07 Iul 2014, 17:00

Vei avea surpriza ca 5-6 cai sa fie la limita pentru glisare solo. Prin forma lui catamaranul merge bine la deplasament dar cere cai pentru viteza. Datorita chilei pronuntate va fi extrem de stabil in viraj, grija maaaare si leaga motoarele de oglinda. La 3 m in 2 cred ca 15 cai e minim pt deplasare decenta. Spor la testare, asteptam impresii la cald, eventual filmari

Scrie răspuns