pescuiesc doar de pe mal ... forte foarte rar (de doua orivili scrie:Pescuiesti din barca sau de pe mal?
ma refer la cele mai scurte, le folosesti din barca sau de pe mal

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
pescuiesc doar de pe mal ... forte foarte rar (de doua orivili scrie:Pescuiesti din barca sau de pe mal?
ma refer la cele mai scurte, le folosesti din barca sau de pe mal
Vili, atacul avatului este destul de violent, avatul are si botul cam moale si cam mic ... eu zic ca ai nevoie cu un varf mai elastic ca sa nu-i rupi gura, varful elastic iti va oferi si o prezentare mai buna a reactivelor. De obicei, un varf elastic se traduce prin fibra de sticla, dar si grafitele low modulus sunt destul de elastice. O a treia optiune ar fi o lanseta dintr-un grafit mai rigid, dar cu un varf fin - Hot Shoturile de la Loomis sau NFC sunt asa, Loomisurile Mag Bass erau asa(cica sunt si NFC-urile tot asa, dar experienta mea cu ele este limitata) ... si Certified-ul Pro de care ti-a zis Ovidiu este asa ... si este printre cele mai bune blankuri lungi de voblere pe care le-am vazutvili scrie:Daca e vorba de aceasta o am, am pescuit cu ea la stiuca, BMB84-1E 7'0" 1 8-20 1/2 - 1 1/2
toti spuneau ca trebuie ceva de 2,7m
nu am mai pescuit la avat
in general dau la salau, clean, pastrav, biban
vreau sa ma pun la punct anul acesta pentru avat ;i somn
Emile, ti-am zis ca o sa-ti placa jucarelele facute de batranul Loomisanem scrie:iar ultima (care e si preferata mea -merci Bogdan) e rapida, de 7ft, data pana in 28 de grame (dar duce peste 40) si foarte rigida. cu prima si ultima nu imi este frica nici de avatul avatilor si am scos suficienti pesti cu ele pana acum, chiar daca cea din urma o am de nici jumate de an.
trebuie sa te gandesti in ce conditii cauti avatul, cu ce naluci pescuiesti si atunci iti va fi mai usor sa alegi lanseta potrivita.
ps: bogdane, nu mai baga poze cu locuri ca ma imbolnavesti
Cele mai reprezentative pentru mine sunt Salmo Thrill pentru avat si Rapala Jointed de 13 pentru somn. In rest am prins cu o gramada de alte voblere dar totul este relativ. Adica degeaba iti spune cineva un vobler sau 2 cand pe apele pe care pescuiesti tu nu sunt OK sau daca stilul tau de recuperare este diferit de al celui care ti-l recomanda. Pe apele pe care pescuiesc eu si la orele la care sunt pe apa, somnii ataca in suprafata, motiv pentru care Jointed-ul functioneaza OK. Pe aici avatii mai rasariti ii prinzi intre ape si atunci de multe ori thrill-ul trebuie lasat mai jos decat cum se pescuieste in mod normal ... am pe aici amici care au insistat foarte foarte mult cu Thrill-ul si de abea au luat 1 sau 2 avati in timp ce au prins cu voblere cu care eu inca nu am prins luandu-le la recomandarea lor. Dupa cum ziceam, totul este relativ si indicat ar fi sa descoperi tu care voblere le prefera sau ce recuperari dau randamaent mai bun prin locurile pe care le frecventezi.vili scrie:Merci.
incerc sa profit de ficare informatie care mi se ofera
de aceea te rog daca esti dispus sa-mi spui daca vrei care sunt nalucile tale preferate la avat si somn
daca se poate cele mai reprezentative pt tine
huh ... dupa cum iti ziceam si pe privat acum ceva timp, vreau sa ma abtin de la achizitii noi si chestiile asemanatoare cu ceea ce ai scris mai sus nu ma ajutabogdan82 scrie:Sa vezi cum sunt Loomisurile reloaded, adica NFC ... si-a lua luat un prieten un blank NFC IM Mag Bass de 7ft3in de 2oz ... promite mult blankul ala - f puternic pe cotor, poate da si la somn cu el(daca ii face un cotor mai lung), si are un varf care nu va face fite la voblere, dar nici la jiguri