Lanseta avat
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Lanseta avat
Lanseta Shimano Diaflash ST-A 270 ML pe total fishing e redusa la 257 lei de la vreo 645 lei
ma intrebam daca se preteaza
ma intrebam daca se preteaza
Vili, eu te-as sfatui sa te feresti de Shimano - toate lansetele Shimano pe care le-am avut, m-au cam dezamagit - Speedmasterul de 15-40g si 2.7m era prea bleg si „lobam” prea mult lanseurile, Beastmasterul de 10-30g si 2.1m avea o revenire urata in lanseu - balanganea imediat dupa lanseu, iar Antaresul de 2.7m si 15-40g era cam greu(nu era o lanseta ieftina) si destul de grea ...
La cat costa un Beastmaster acum, daca as fi in locul tau, mi-as lua un Rapture/Capture sau un DAM ... si Daiwa-Cormoran au scos niste game de lansete f misto
Nu stiu pe unde dai tu la avat ... dar pe unde dau eu, un Shimano Diaflash ST-A 270 ML ar face fata cam greu ... eu m-as orienta catre o lanseta care duce real pe putin 30g ... lansetele Shimano au prostul obicei de a fi subdimensionate grav - stiu oameni care pescuiesc cu 10g cu un Speedmaster care e dat la 50-100g ... si Antaresul si Speedmasterul pe care le-am avut de-abia duceau corect 25g(lanseu in forta, peste cap, din doua miscari) ... nici nu se apropiau de 40g ...
La cat costa un Beastmaster acum, daca as fi in locul tau, mi-as lua un Rapture/Capture sau un DAM ... si Daiwa-Cormoran au scos niste game de lansete f misto

Nu stiu pe unde dai tu la avat ... dar pe unde dau eu, un Shimano Diaflash ST-A 270 ML ar face fata cam greu ... eu m-as orienta catre o lanseta care duce real pe putin 30g ... lansetele Shimano au prostul obicei de a fi subdimensionate grav - stiu oameni care pescuiesc cu 10g cu un Speedmaster care e dat la 50-100g ... si Antaresul si Speedmasterul pe care le-am avut de-abia duceau corect 25g(lanseu in forta, peste cap, din doua miscari) ... nici nu se apropiau de 40g ...
tu cu pescuiesti la avat?
vreau sa merg pe Mures, Somes si rar pe Olt?
vreau sa merg pe Mures, Somes si rar pe Olt?
prea moale daca se pescuieste in curent !vili scrie:Multumesc de sfat.Spartacus scrie:in ideea catalogului..:DAM Nanoflex Trout & Perch 2,4, cw 10-30g.
Mi se pare interesanta lanseta propusa de tine, dar unde o gasesc?
de la DAM te poti orienta in gama CALYBER care este mult mai rapida decit NANOFLEX .
cunosc ambele game , le am pescuit suficient . pe OLT si la modul in care caut eu avatul Calyber spin mh 2,28 21/56 g mi se pare cel mai potrivit .
Repet : parere personala ,, pe OLT si la modul in care caut eu avatu"
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !
Anul asta cred ca voi pescui la avat cu 3 lansete
Curent f rapid sau cand voi pescui la jig sau la vobler pe adancimi sarite de 4m (sub porti pe baraje) - St Croix Legend Elite de 7ft si 1.5oz

Dunare/lac de acumulare/rau mediu spre mic - Phenix din fibra de sticla 7ft4in 2oz (lanseta asta nu e inca gata, am blankul si componenetele pe drum )

Distante sarite de 60m(anoafoare in larg), pescuit de pe mal curat, rattlinguri sau kastmastere - NFC IM Plug de 6oz 8ft8in
Zona vizata e dupa vapoare, unde se vad valuri

Zona vizata e pe malul opus

Toate lansetele de mai sus sunt custom
Dar gasesti lansete de avat f bune la preturi mult mai mici. Daca as pescui cu o singura lanseta la avat, as pescui cu un custom facut pe un Lamiglas MB 841E sau un Seeker 706 S Glass - o sticla cat rapida de 7ft ... Cel mai mult avat am prins cu Avid 8ft6in si 2oz ... dar pe vremea aia pescuiam f mult la avat
Curent f rapid sau cand voi pescui la jig sau la vobler pe adancimi sarite de 4m (sub porti pe baraje) - St Croix Legend Elite de 7ft si 1.5oz

Dunare/lac de acumulare/rau mediu spre mic - Phenix din fibra de sticla 7ft4in 2oz (lanseta asta nu e inca gata, am blankul si componenetele pe drum )

Distante sarite de 60m(anoafoare in larg), pescuit de pe mal curat, rattlinguri sau kastmastere - NFC IM Plug de 6oz 8ft8in
Zona vizata e dupa vapoare, unde se vad valuri

Zona vizata e pe malul opus

Toate lansetele de mai sus sunt custom
Dar gasesti lansete de avat f bune la preturi mult mai mici. Daca as pescui cu o singura lanseta la avat, as pescui cu un custom facut pe un Lamiglas MB 841E sau un Seeker 706 S Glass - o sticla cat rapida de 7ft ... Cel mai mult avat am prins cu Avid 8ft6in si 2oz ... dar pe vremea aia pescuiam f mult la avat
Daca e vorba de aceasta o am, am pescuit cu ea la stiuca, BMB84-1E 7'0" 1 8-20 1/2 - 1 1/2
toti spuneau ca trebuie ceva de 2,7m
nu am mai pescuit la avat
in general dau la salau, clean, pastrav, biban
vreau sa ma pun la punct anul acesta pentru avat ;i somn
toti spuneau ca trebuie ceva de 2,7m
nu am mai pescuit la avat
in general dau la salau, clean, pastrav, biban
vreau sa ma pun la punct anul acesta pentru avat ;i somn
pentru avat e OK o lanseta lunga dar nu e regula. initial si eu pescuiam la avat cu o lanseta de 8,6 dar in ultimul an am pescuit doar cu alte 3 lansete care sunt toate sub 2,1 si cu care m-am inteles de minune.
ca si putere de aruncare ... depinde mult atat unde pescuiesti dar mai ales cu ce pescuiesti. daca ai zone cu curent puternic chiar si un minnow de 7 cm iti poate face "praf" o lanseta data pana in 17-18 grame, motiv pentru care vei avea nevoie de ceva mai puternic.
din cele 4 lansete pe care le folosesc la avat una e data pana in 18 grame, actiune de varf (chiar moale pe varf), de 8,6ft, dar e foarte puternica pe cotor, doua sunt pana in 22 de grame (una duce mai mult) dintre care una e parabolica si moale de 6,6ft in timp ce una e rapida de 2,1m iar ultima (care e si preferata mea -merci Bogdan
) e rapida, de 7ft, data pana in 28 de grame (dar duce peste 40) si foarte rigida. cu prima si ultima nu imi este frica nici de avatul avatilor si am scos suficienti pesti cu ele pana acum, chiar daca cea din urma o am de nici jumate de an.
trebuie sa te gandesti in ce conditii cauti avatul, cu ce naluci pescuiesti si atunci iti va fi mai usor sa alegi lanseta potrivita.
ps: bogdane, nu mai baga poze cu locuri ca ma imbolnavesti
ca si putere de aruncare ... depinde mult atat unde pescuiesti dar mai ales cu ce pescuiesti. daca ai zone cu curent puternic chiar si un minnow de 7 cm iti poate face "praf" o lanseta data pana in 17-18 grame, motiv pentru care vei avea nevoie de ceva mai puternic.
din cele 4 lansete pe care le folosesc la avat una e data pana in 18 grame, actiune de varf (chiar moale pe varf), de 8,6ft, dar e foarte puternica pe cotor, doua sunt pana in 22 de grame (una duce mai mult) dintre care una e parabolica si moale de 6,6ft in timp ce una e rapida de 2,1m iar ultima (care e si preferata mea -merci Bogdan

trebuie sa te gandesti in ce conditii cauti avatul, cu ce naluci pescuiesti si atunci iti va fi mai usor sa alegi lanseta potrivita.
ps: bogdane, nu mai baga poze cu locuri ca ma imbolnavesti

C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
ca sa pot sa-mi dau seama ce sa studiez, caut si aleg, daca nu te deranjeaza da si firma si caracteristicile lansetelor
Multumiri
Multumiri
1. Lamiglas CertifiedPro - 8,6ft - 1/4 - 5/8oz - Ex-Fast
2. Fenwick S2 - 6,6ft - 1/4 - 3/4oz - Moderata
3. Daiwa Aqualite - 2,1m - 7-22g - Fast
4. G.Loomis IMX - 7ft - 1/4 - 1oz - Fast
In ordinea preferintelor: 4,1,2,3.
2. Fenwick S2 - 6,6ft - 1/4 - 3/4oz - Moderata
3. Daiwa Aqualite - 2,1m - 7-22g - Fast
4. G.Loomis IMX - 7ft - 1/4 - 1oz - Fast
In ordinea preferintelor: 4,1,2,3.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Pescuiesti din barca sau de pe mal?
ma refer la cele mai scurte, le folosesti din barca sau de pe mal
ma refer la cele mai scurte, le folosesti din barca sau de pe mal