Culoarea textilului pentru Clean.

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

haprian ionel
veteran
veteran

Culoarea textilului pentru Clean.

Mesaj de haprian ionel » 27 Oct 2011, 15:17

Salutare, sa discutat foarte mult pe forum despre folosirea firului textil la Clean.. o gramada de pareri impartite. M-am hotarat sa-l incerc si eu din cauza faptului ca la ultimele doua partide am lasat vreo 8 rotative si un vobler raul find plin de agataturi.
Ma gandesc ca un pp de 5lb este mult mai rezistent decat un Trabucco Trouter de 0.14 si poate mai salvez cate ceva..
Chestia e ca nu stiu ce culoare ar trebuii sa aiba pp-ul.. oare cel galben nu e prea vizibil in apa? o fi mai bun cel verde?

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 27 Oct 2011, 15:21

Galben e mai bun ca il vezi tu mai bine, in rest coorezi 1 metru de textil cu marker negru si gata, ai rezolvat :wink:

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 27 Oct 2011, 15:43

Decat sa colorez un metru cu marcherul, nu mai bine pun direct un fir verde inchis? ca doar nu e chiar asa important sa-l vad eu, important este sa nu-l vada pestele..

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 27 Oct 2011, 16:16

haprian ionel scrie:Decat sa colorez un metru cu marcherul, nu mai bine pun direct un fir verde inchis? ca doar nu e chiar asa important sa-l vad eu, important este sa nu-l vada pestele..
Cel mai indicat fir textil in pescuitul cleanului este ...monofilamentul.... :wink:
In rest orice textil folosesti e cam tot aia :roll: ...parerea mea. :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 27 Oct 2011, 16:17

...nu stiu daca e atat de importanta culoarea , la urma urmei , poti colora 1 m de fir
...eu folosesc PP de 8 lbs , moss green...pe rauri
...e drept ca in general pescuiesc cu rotative nr. 2-3 sau voblere ceva mai grele (sinking , home-made)
...parerea mea , am mai exprimat-o si cu alta ocazie , este ca ai numai de castigat folosind textil la clean ... :wink:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 27 Oct 2011, 16:36

Fa-ti un "lure saver" si ai rezolvat treaba. Daca dai dupa clean pe ape nu foarte curate, nu conteaza mono/multi ..dar pe ape curate si suprapescuite ramai la mono subtire , daca mai vrei sa prinzi.

Sau cel mai bine...ia-ti pp-ul ala si da tu verdictul..daca pe apa respectiva, conteaza sau nu...
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Mariuz
junior
junior

Mesaj de Mariuz » 27 Oct 2011, 17:58

Eu sunt de parere ca e mai bun monofilamentul la clean, cu textilul am avut multe rateuri dar poti incerca si tu sa vezi ce si cum.:) Am folosit textil de 15 lbs ( prea mult, stiu ), probabil ca tu o sa te descurci mai bine cu cel de 8.

Primavara tarziu/vara poti sa te bagi dupa naluci, eu am pierdut doar un vobler vara asta si ala pierdut ca am agatat firul de o stanca, l-am taiat...!

SICOOL
junior
junior

clean

Mesaj de SICOOL » 27 Oct 2011, 18:12

Primavara tarziu/vara poti sa te bagi dupa naluci, eu am pierdut doar un vobler vara asta si ala pierdut ca am agatat firul de o stanca, l-am taiat...![/quote]

la cate gunoaie gasesti in raurile de pe la noi e nasol sa te bagi.nici in iulie nu ma bag dupa ele.am lasat si din barca cu textil agatate intre stanci.
subscriu la cele zise de domnul stratonov desi am prieteni care dau doar cu textil la clean din acelasi considerent a nalucilor pierdute.incearca cu un verde inchis vezi cum e.in rest sa fie clean in garla numai

Mariuz
junior
junior

Mesaj de Mariuz » 27 Oct 2011, 18:16

Depinde in ce rau te bagi, in ce zona mai exact.:) La noi se face des baie in Raul Lapus, sunt si locuri mai mizerabile dar majoritatea sunt ok.Si pe mine ma tenteaza sa folosesc textil dar maxim 8 lbs, cel pe care l-am avut inainte era prea gros si prea vizibil.

exemplu ( cu tot dragul ma bag dupa ele) :D http://imageshack.us/photo/my-images/70 ... 089wx.jpg/

SICOOL
junior
junior

clean

Mesaj de SICOOL » 27 Oct 2011, 18:25

nu compara Lapusul cu gunoiul de Somes desi in ultimii ani am observat ca e mult mult mai curat ca in anii trecuti. :lol:

Scrie răspuns