Culoarea textilului pentru Clean.

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

danone
veteran
veteran

Re:

Mesaj de danone » 11 Mai 2012, 13:32

haprian ionel scrie:Deci pana la urma, galben sau verde ?
Mono 0,16 :lol:

nasolu
veteran
veteran

Re: Culoarea textilului pentru Clean.

Mesaj de nasolu » 12 Mai 2012, 09:34

Berkley Fireline 4 lb smoke,asta in caz ca vrei neaparat textil pentru clean,probabil o merge si Nanofil,dar pe asta nu l-am pescuit si nu-mi dau cu parerea.

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 16 Mai 2012, 21:19

Domnul Vali Stratonov o avut perfecta dreptate cand o spus "mono". Inclusiv la pescuitul avatului monofilul este sfant.....multifilament folositi nene la stiuca.....la salau....sa pipaiti structurile cu jigul.....sa sesizati cea mai fina atingere a nalucii...iarasi la somn ii bun....restul rapiciosilor .....monofilament.Cleanu' ala are botu' extrem de sensibil(e ruda ciprinida a carasului) ...iti trebuie umpic de elasticitate pe fir....lanseta(1-7 gr)...altfel ii jumoli voblerul cu tot cu "buza". Nu fac pe desteptul...insa e probata chestia.Am ceva km facuti perpedes pe malurile oltului.
Pilly

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 17 Mai 2012, 08:08

Ce ziceti de combinatia linie textil , inaintas mono fluorocarbon?

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 17 Mai 2012, 10:26

leaderul fluorocarbon face linia invizibila pentru peste, dar nu influenteaza cu nimic "eleasticitatea" multifilamentului.

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 17 Mai 2012, 11:20

eu folosesc aproape exclusiv textil din cauza locurilor "grele" in care pescuiesc si care mi-au saracit, in mod constant, trusele de naluci. cu textilul am scos multe obiecte la care monofilamentul - oricat de bun ar fi fost - n-avea nicio sansa.
pentru a compensa cat de cat lipsa elasticitatii se poate lasa frana mai lejera.

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 17 Mai 2012, 11:43

Parerile sunt foarte impartite.. Chiar astazi am probat un pic un textil Sunline de 8lb versus un mono de la Daiwa de 0.14.. Vreau sa spun ca textilul fata de mono a fost de toata prastia, in primul rand lanseurile erau considerabil mai scurte, in al doilea rand se rasucea ca dracu cand dadeam cu rotative.. Poate daca-i pun inaintas fluoro legat de fir cu vartej si inca un vartej la agrafa va merge mai bine dar deja mi se pare prea incarcata linia.

Pana la urma m-am hotarat si imi echipez mulineta cu Trabucco Tforce de 0.16 si pe tamburul de rezerva de 0.14.

Scrie răspuns