discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
christianpindichi
- veteran

-
de christianpindichi » 27 Iun 2011, 11:39
sorinB scrie:christianpindichi scrie:multumesc. spune-mi te rog in ce masura simti cei 340 g a lu' 2000 FD?citeam un review pe montru.ro si spunea dl acela , citez "un singur mic neajuns ar avea: butonul de schimbare rapida a tamburului e putin mai inafara decat piulita de frana si uneori (atunci cand tamburul e la limita inferioara a cursei ) dupa lanseu se intampla sa se infasoare firul pe el daca nu esti atent . "
ai patit si tu asa ceva?

Pai el e domnul acela

))
-
kingofbeasts
- veteran

-
cele 340 de grame se simt in mana la o zi de lansat insa echilibreaza foarte bine bete de 2,70m si chiar 2,40m . pentru bete mai scurte in opinia mea devine putin incomoda pe lanseu (greutatea se simte mai bine daca pescuiesti la gume datorita faptului ca ti batul sus , motiv pentru care eu am optat pt Quick M la batul de gume ). totusi daca vizezi rapitori de talie mare e o mulineta pe care te poti baza 100%.
raportat la infasurarea firului pe butonul de eliberare a tamburului asa e, insa numai la inceput pana te obisnuiesti cu mulineta. dupa cateva lanseuri itit dai seama ce trebuie sa faci ca sa eviti neplacerea asta (oricum si ei -DAM- si-au dat seama de buba si au rezolvat problema asta la Quick M facand butonul ingropat ).
-
big f2
- utilizator nou

-
kingofbeasts
- veteran

-
aici cam icerci o comparatie gen mere cu pere. spun asta pentru ca Coracastul de la Cormoran e o mulineta cu tambur long cast al carei echivalent la D.A.M ar fi asta:
http://www.monstru.ro/458-mulineta-dam- ... d-200.html
am testat mulinete de la ambele firme la nivel de varfuri de gama si pot spune ca cei de la Cormoran mai au de lucru pana sa ajunga la nivelul celor de la D.A.M (e doar o parere personala) si ma indoiesc ca situatia ar fi diferita la modelele cu mai putine pretentii de la cele 2 firme.
trecand peste asta eu cred ca trebuie sa te gandesti la ce o sa folosesti mulineta ca sa poti sa alegi corect. o mulineta longcast (care de regula are si multi cm de fir recuperati pe tura de manivela) e foarte potrivita la pescuitul avatului sau pastravului(unde trebuie sa recuperezi rapid naluca si sa lansezi departe ) insa e contraindicata la stiuca sau la somn unde cu cat e mai mic raportul de recuperare cu atit mai bine. Daca long cast ai nevoie atunci la banii astia poti sa optezi pentru Cormoran . Daca nu si vrei o mulineta de spinning allaround Shadow e o mulineta buna la banii astia .
-
grey-wolf
- veteran

pe linga cele spuse de kingofbeasts iti spun si eu : DAM bate Cormoranul din aceeasi gama si categorie de pret . am si dam si cormoram ambele virf de gama si nu se compara . nu am nici shadow nici coracast dar de cormoran nu mai vreau sa aud si nici alta mulineta de la cormoran nu va mai popula trusa mea . gindeste bine si ia o pe cea de care ai nevoie
-
big f2
- utilizator nou

M-ti convins, merg pe DAM ! ,,Multam"