alegere mulineta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

christianpindichi
veteran
veteran

Mesaj de christianpindichi » 27 Iun 2011, 08:11

nu, nu ca nu am fost multumit, insa stradicul are 6 :1 raport de recuperare. in mintea mea :) e prea mare, acum sincer nu stiu real daca asa e sau nu.
in rest mulineta este super ok. si in plus nu mai vreau shimano sau daiwa. este imposibil sa nu existe ceva la fel de bun

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 27 Iun 2011, 08:21

christianpindichi scrie:nu, nu ca nu am fost multumit, insa stradicul are 6 :1 raport de recuperare. in mintea mea :) e prea mare, acum sincer nu stiu real daca asa e sau nu.
in rest mulineta este super ok. si in plus nu mai vreau shimano sau daiwa. este imposibil sa nu existe ceva la fel de bun
:lol: incearca si vorbim in 2-3 ani , pentru cateva partide intotdeauna exista ceva mai bun, inclusiv Patriarhu care la prima atingere m-a lamurit cum vor hurui rulmentii aia in juma de an sau cand va ploua pe mulineta :lol: deja le simt p'astea

christianpindichi
veteran
veteran

Mesaj de christianpindichi » 27 Iun 2011, 08:23

pikeman scrie:
christianpindichi scrie:nu, nu ca nu am fost multumit, insa stradicul are 6 :1 raport de recuperare. in mintea mea :) e prea mare, acum sincer nu stiu real daca asa e sau nu.
:lol: incearca si vorbim in 2-3 ani , pentru cateva partide intotdeauna exista ceva mai bun, inclusiv Patriarhu care la prima atingere m-a lamurit cum vor hurui rulmentii aia in juma de an sau cand va ploua pe mulineta :lol: deja le simt p'astea
:)) deci?

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 27 Iun 2011, 08:25

Aaaaaa, uitasem ca are raportul de multiplicare mare. Ce-i drept pe Dunare nu sar de 5,2/1.

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 27 Iun 2011, 08:33

pe mine ma tenteaza o Ryobi Excia pt Dunare chiar daca e in jur la 100 euro.
Raport 4,9/1, 6 kg forta de franare, costructie full metal si in plus trag de o ecusima de 3 ani de mi-au iesit ochii si nu vad nimic rau la ea deci Ryobi mi se par cele mai bune mulinete ca raport calitate pret :bere:

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 27 Iun 2011, 09:58

Prin 2007-2008 erau la moda Jim Hill -urile http://www.haldorado.hu/articles.php?ar ... 78&lang=en , cei care le-au folosit atunci , ce pot spune despre ele , au fost intradevar asa bune sau a fost ceva gen Pflueger ?

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 27 Iun 2011, 10:03

catalin66 scrie:Prin 2007-2008 erau la moda Jim Hill -urile http://www.haldorado.hu/articles.php?ar ... 78&lang=en , cei care le-au folosit atunci , ce pot spune despre ele , au fost intradevar asa bune sau a fost ceva gen Pflueger ?
jim hill si dam quick fd sunt cam la fel doar ca jh avea wormshaft

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 27 Iun 2011, 10:34

christianpindichi scrie:Imi caut o mulineta, pana in 300$ si nu mai jos de 200$(asta ca un criteriu calitativ, desi nu e mereu cel mai relevant), de marime 2000, 2500, 3000,, pe care o voi folosi mult la reactive, dar si la jiguiala. Sa nu aiba raportul de recuperare mai mare de 5,2:1
parca sunt putin intoxicat de shimano-daiwa, ceea ce m-a determinat sa-mi indrept atentia catre alti producatorii. Dupa "goagalitul" de rigoare mi-am creionat un wishlist si as avea nevoie si de alte pareri de la cei care au/au folosit vreuna din cele ce urmeaza:
-Pfluger Patriach
-Abu Garcia Premier Revo spinning
-Dam Quick 2000 FD(desi e cam grea e in pole position)
-Dam 720 FD
Multumesc!
de un 2000 fd trag de un an deja si n-am ce vina sa-i bag (mulineta a vazut si ploi si bai in ape tulburi si temperaturi cu - si cu +++).
daca greutatea te deranjaza poti incerca Quick M2 de la D.A.M. care este si mai usoara (fiind din magneziu) si este si waterproof. si pe asta o am de ceva vreme si sunt foarte multumit de ea .
prin comparatie un cormoran black star 3500 (mulineta cu pretentii de varf de gama la cormoran ) de la prima partida a inceput sa ma scoata din pepeni datorita lipsei rulmentului la galet iar acum dupa 5-6 partide la avat si somn si 2 ploi huruie rulmentii in ea de zici ca sunt patrati. in plus se mai si potigneste din cand in cand pe recuperare foarte inceata ceea ce ma face sa nu o recomand pentru spinning.

christianpindichi
veteran
veteran

Mesaj de christianpindichi » 27 Iun 2011, 11:31

multumesc. spune-mi te rog in ce masura simti cei 340 g a lu' 2000 FD?citeam un review pe montru.ro si spunea dl acela , citez "un singur mic neajuns ar avea: butonul de schimbare rapida a tamburului e putin mai inafara decat piulita de frana si uneori (atunci cand tamburul e la limita inferioara a cursei ) dupa lanseu se intampla sa se infasoare firul pe el daca nu esti atent . "
ai patit si tu asa ceva?

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 27 Iun 2011, 11:37

christianpindichi scrie:multumesc. spune-mi te rog in ce masura simti cei 340 g a lu' 2000 FD?citeam un review pe montru.ro si spunea dl acela , citez "un singur mic neajuns ar avea: butonul de schimbare rapida a tamburului e putin mai inafara decat piulita de frana si uneori (atunci cand tamburul e la limita inferioara a cursei ) dupa lanseu se intampla sa se infasoare firul pe el daca nu esti atent . "
ai patit si tu asa ceva?
:lol: :lol: Pai el e domnul acela :wink:

Scrie răspuns