Echipament pentru clean

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Ionut22
utilizator nou
utilizator nou

Echipament pentru clean

Mesaj de Ionut22 » 22 Ian 2011, 09:45

Salutare pescari!
V-as ruga sa ma ajutati si pe mine (un alt incepator in ale spinning-ului..) cu alegerea echipamentului pentru clean.
Mi-am luat o lanseta din carbon Baracuda Jet Spin 2.40m A10-30 din 2 tronsoane ( o parere despre aceasta lanseta) si nu stiu cum sa aleg o mulineta potrivita. ( Cu toate ca eu cred ca am gresit si in alegerea lansetei si ma refer la actiune (A 10-30) Poate imi trebuia una mai sensibila decat asta.
Astept sfaturi si pareri, ce credeti ca ma poate ajuta! Multumesc

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 22 Ian 2011, 10:01

Batzul e cam foarte nepotrivit:( iti trebuia ceva cu actiune maxim maxim 15 gr,poti pescui si cu ce ai cumparat tu,dar nu o sa poti lansa cum trebuie microvoblerele si rotativele mici,la banii care i-ai dat pe jet spin sigur puteai gasi altceva....referitor la mulineta,batzul ala il poti echilibra cu multe mulinete,ia'l cu tine ,mergi la magazin si testeaza mai multe mulinete si vezi care vine bine:)

Ionut22
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Ionut22 » 22 Ian 2011, 10:17

draqdevil scrie:Batzul e cam foarte nepotrivit:( iti trebuia ceva cu actiune maxim maxim 15 gr,poti pescui si cu ce ai cumparat tu,dar nu o sa poti lansa cum trebuie microvoblerele si rotativele mici,la banii care i-ai dat pe jet spin sigur puteai gasi altceva....referitor la mulineta,batzul ala il poti echilibra cu multe mulinete,ia'l cu tine ,mergi la magazin si testeaza mai multe mulinete si vezi care vine bine:)
Am sa incerc sa-l schimb la magazin :D daca reusesc. Vreau sa ma axez pe clean anul acesta.
Si pentru ce peste ar fi indicata lanseta care mi-am achizitionat-o gresit ? ms mult

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 22 Ian 2011, 11:02

nush cat de fast e,dar din ce am auzit cred ca merge cu naluci reactive la stiuca/salau/avat.....

stradic
veteran
veteran

echipament clean

Mesaj de stradic » 22 Ian 2011, 11:11

Parerea mea e sa mai pui un ban si sa nu iti iei Baracuda!!!
rapala the best vobler in the world

boistean
veteran
veteran

Re: Echipament pentru clean

Mesaj de boistean » 22 Ian 2011, 11:27

Ionut22 scrie:Salutare pescari!
Cu toate ca eu cred ca am gresit si in alegerea lansetei si ma refer la actiune (A 10-30) Poate imi trebuia una mai sensibila decat asta.
in primul rand 10-30(g) e puterea de aruncare, nu actiunea (si ei au scris gresit pe site...). vad ca mai jos e mentionat si "actiune rapida", dar daca au scris ca si la putere, e clar...
n-am avut-o in mana ca sa stiu ce actiune are, dar ca putere e in principal pentru "super-clenii" afisati pe-aici pe site, pentru ca-ti va fi greu, cum au spus-o deja colegii pe aici, sa folosesti microvoblere si/sau ligurite mai mici.
daca mergi pe exclusiv pe clean si daca vanzatorul ti-o schimba, ia-ti maxim un ML.
subiectul de altfel s-a mai dezbatut, destul de des, pe forum (numai ca tu ai intrebat dupa ce ai cumparat lanseta).

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 22 Ian 2011, 11:48

Lanseta respectiva e frumoasa si decenta dar pentru salau sau stiuca nu pentru clean pentru ca e destul de rigida pe varf si nu-ti va permite sa lansezi prea bine naluci sub 7gr.Nu stiu cat e de rapida dar scuturata asa la rece e cam par.
Oricum 10-30 e cam mult pentru clean
Incearca sa o schimbi - poate reusesti sa iei ceva de 5-15 sau maxim 20 gr dar depinde mult si de cat de rigid sau moale e batul pe varf.
Vezi daca poti sa o schimbi cu:
- Baracuda Tornado 2,4m A: 3-18g. -ceva mai scumpa
- Baracuda Tornado 2,4m A: 3-18g. -mai ieftina
- Baracuda Expert Spin 2,4 5-20
Poate nu sunt la fel de frumoase ca Jet Spinul dar sunt mult mai indicate pentru clean.
S'altare și bunăstare !

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 22 Ian 2011, 12:27

care e diferenta intre:
- Baracuda Tornado 2,4m A: 3-18g. -ceva mai scumpa
- Baracuda Tornado 2,4m A: 3-18g. -mai ieftina ;
si inca ceva la fel de important, care sunt cele mai frecvente capturi de clean in acea zona? ca daca intra doar ocazional clean de 1kg, e nevoie de un ul, cu care te poti descurca f bine;
personal cred ca teoria asta cu "lanseta de clean" e diferita de la o zona la alta in funtie de marimea exemplarelor, iar marimea nalucii sa vina pe locul 2: cand mi-am luat primul bat de clean, am cerut recomandari, m-am uitat la poze, prin galeriile userilor, cleni frumosi destul de mari, insa prinsi pe cris, olt, mures, rauri mari care tin astfel de peste, mi-am luat un maver stralis light plus spigot, care e un super bat, dar nu pt raurile pe care vroiam eu sa pescuiesc, si anume rauri mici gen neajlov, sabar etc, unde media capturilor e undeva la 500-700 grame cei mai rasariti, f rar cleni sariti de 1.5kg;. stralisul e un bat f bun de clean, dar nu pe apele vizate de mine, acelasi bat il folosesc cu mai mult succes la stiuca , avat, etc, pt raurile mici fiind obligat sa ma orientez catre puteri de 1-7 grame, 1-9 grame, pt naluci de maxim 4-5cm, maxim 4-5 grame, care sunt suficiente........... mai rumega putin problema.... 8)
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 22 Ian 2011, 12:51

Baracuda jet e ok "de salau"
pt clean iti trebe ceva mai moale
are dreptate adrian
lanseta o ei si in functie de talia majoritara a pestilor vizati, dar si raportat la apa pescuita, debit curent etc
vad ca te-ai orientat la un 2,4 chiar iti trebuie? sau ar fi suficient un maxim 2,1

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 22 Ian 2011, 13:05

ai dreptate si cu lungimea, de la 2.40 am ajuns la 1.80, apoi am urcat spre 2,10, depinde mult si de bat, cum se comprta la aruncare si in dril, dar astea scurte gen 2 metri zic eu la clean tre sa fie sub 10g putere ca sa nu fie f rigide, mai ales in gama de pret de baracauda
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

Scrie răspuns