Climax-TOOTHY CRITTER

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

diamond5dog
utilizator nou
utilizator nou

Climax-TOOTHY CRITTER

Mesaj de diamond5dog » 13 Oct 2010, 00:19

a folosit cineva genul acesta de struna?si daca da,il rog sa explice si cum se folosete-leaga.

http://www.xxx.ro/multifilament ... -1680.html[/img]

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 13 Oct 2010, 08:20

Salut.... Pentru asa ceva iti trebuie asta: http://www.fishshop.ro/Products/customview.aspx?id=607

Sunt niste clipsuri (bride/ tubulete) prin care se baga un capat al firului, vartejul impreuna cu agrafa, apoi se reintroduce capatul prin tubulet. La final se strange tubul cu un patent normal (daca nu vrei mai cheltui bani) sau cu unul special ca acesta: http://www.fishshop.ro/Products/customview.aspx?id=613

Succes
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

diamond5dog
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de diamond5dog » 14 Oct 2010, 18:57

mersi pt raspuns,dar am sa raman la strunele gata facute :wink:

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 14 Oct 2010, 20:01

Nemernic scrie:Pentru asa ceva iti trebuie asta: http://www.fishshop.ro/Products/customview.aspx?id=607
Sunt niste clipsuri (bride/ tubulete) prin care se baga un capat al firului,
Toate clare Nemernic, asa-mi fac si eu strune cu cablu si tubulete de la Malin.
Dar totusi, de ce scrie in link-ul postat de diamond5dog, citez:

"pescarul poate alege dimensiunea strunei si echiparea acesteia in functie de marimea dorita ,prin procedeu de incalzire la flacara"

Unde intervine flacara la treaba cu cablu` si tubuletele, ca io nu prea inteleg?
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 14 Oct 2010, 20:11

or fi mergand inchise cu ceva gen tub termocontractor .... :?
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

florin.b
senior
senior

Mesaj de florin.b » 15 Oct 2010, 07:17

struna metalica are un invelis de plastic verde care, prin incalzire cu bricheta, se topeste si automat lipeste.

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 15 Oct 2010, 07:26

florin.b scrie:struna metalica are un invelis de plastic verde care, prin incalzire cu bricheta, se topeste si automat lipeste.
Nu mai ai nevoie de tubuletele alea sertizate pe cablu sau topirea cu bricheta a invelisului exterior ofera o siguranta suplimentara?
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

vasilepop_65
senior
senior

Mesaj de vasilepop_65 » 15 Oct 2010, 07:38

Sunt si eu sunt interesat de aceste strune, le-a folosit cineva? Cateva aprecieri legate de diametru, memorie, cat de rezistenta este aceasta lipitura cu bricheta?

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 15 Oct 2010, 07:53

S-a inteles gresit treaba cu bricheta.....
In momentul cand taiati cablul/ struna, la dimensiunea dorita, defapt inainte de a taia... se arde cu bricheta (sau cu orice flacara deschisa) pentru a nu se desface cele 7, 9, 11 .. fire, care's impletite. Asta va ajuta la introducerea cablului prin tub :wink: ....
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 15 Oct 2010, 07:57

diamond5dog scrie:mersi pt raspuns,dar am sa raman la strunele gata facute :wink:
Eu te-as sfatui sa incerci, macar o data. Ai mai multe avantaje.... marimea strunei... au fost cazuri in care cei 20 de cm ai strunei (gata cumparata) nu au fost indeajunsi in fata unei stiuci "infometata" ... Un alt avantaj il ai in a economisi bani .... Si inca un avantaj este acela ca astea sunt mult mai flexibile :wink: si aproape fara memorie (eu vorbesc de cele de la fishshop, pe care le folosesc eu)

Scrie răspuns