discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
kuin tauti
- veteran

shimano scrie:Toate cele trei betze sunt mai mult pentru clean sau biban, eventual salai si stiuci mici. In nici un caz somn sau stiuci mari. Decide-te ce specii tinta ai, si in functie de asta sa-ti iei batzul..si nu te grabi...gandeste-te de 2 ori inainte sa faci o prostie capitala (oricum ai s-o faci, e ceva normal). Recomand Shimano sau Daiwa. De preferat pentru inceput un model M, mediu, de vreo 10-30gr, si cu asta poti scoate de toate...e mai universal, sa zic asa...
pfuah ce coincidenta domle ? shirmaro recomanda shimano ?

de-a dreptul shocant !
dar mare grija ! nu va lasati derutati ! nu cumva sa pierdeti esenta... ! adica... orice ar lua ala e gresit ! duar cu ce zice iel sa ia ... se poate scoate orice... deci implicit Wyatt Earp e oluais correct !

-
candideeffluve
- utilizator nou

- Localitate: ROMANIA. Departe de lume. Descoperind frumusetea naturii.
Vizand CLEANUL si PASTRAVUL DE LAC, eu zic ca se preteaza oricare dintre cele 3.
Pentru BIBAN, as lua ceva UL - L, lungime 1,80 - 2,10 m.
Frumusetea naturii este egalata numai de frumusetea sufletului.
-
shimano
- veteran

-
kuintautti scrie:
pfuah ce coincidenta domle ? shirmaro recomanda shimano ?

de-a dreptul shocant !
dar mare grija ! nu va lasati derutati ! nu cumva sa pierdeti esenta... ! adica... orice ar lua ala e gresit ! duar cu ce zice iel sa ia ... se poate scoate orice... deci implicit Wyatt Earp e oluais correct !

V-ati trezit, dom' SPANAC?

Calmo calmo, frate, ca si aici in Estu' Salbatic se scoate pistolu'...
PS: Firma Shimano ar trebui sa ma plateasca gros la cata reclama gratuita fac....

-
ULK
- veteran

Stralisul sigur nu e pentru clean...pentru pastrav de lac doar daca trece de 2 kile...dar nici atunci...cel mai bine se preteaza la jigging...si este foarte senzitiv..asta este "bisztosh"...sa citez un clasic in devenire

-
costin_s
- veteran

-
maverul pentru clean si eu spun ca nu. am folosit si eu la cleni sin dupa 3-4 partide l-am schimbat.
este un bat rigid care se preteaza mult mai bine la jigging. pentru cleni cauta ceva mai "moale". (vezi daiwa procyon ul

)
-
MatrixVR5
- veteran

-
Parerea mea este ,sa te duci la magazin si sa le incerci ,sa vezi tu cu care te intalegi cel mai bine.
E ca si cum ai cumpara o pereche de pantofi de firma si a doua zi dupa ce i-ai incaltat te strang de mori.
Totul e sa te simti tu bine cand pescuiesti .
Daca vrei sa scoti somnul ala de 200 kg cumpara o ranga
http://www.totalfishing.ro/lanseta-surf ... 66_570_839

.
FISHING IS LIFE.
The rest just details!
-
grecu
- veteran

daca esti incepator nu as recomanda UL mai bine un ML sau hai un L
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !
-
danone
- veteran

Pentru biban, clean unde folosesti naluci usoare de 2-3 grame (voblere, rotative) recomand UL sau cel mult L. Eu am toata gama de Shimano de la UL la M (2g- 30g), si am observat ca voblerele mici se lanseaza optim (lanseuri lungi ) cu actiunea UL.
-
mircioneolt
- veteran

este terminat e bagat in ceata saracul om

-
paulus
- junior

bagat in ceata rau....ma gandeam eu ca fiecare om are alta parere alta parere.astept pareri asemanatoare sa ma decid

.am dat 3 exemple de bete ca atunci cand merg la magazin le voi tine in mana pe cele recomandate iar de care voi fi multumit pe acela il voi cumpara. partea grea acu incepe ....DECIZIA

ms de sfaturi