DAIWA STEEZ, MERITA SAU NU?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ionut-raptor
senior
senior

Mesaj de ionut-raptor » 02 Mar 2010, 20:12

Deci cu alte cuvinte merita investitia.Mersi mult :wink: Oricum ce e sub 6 grame folosesc spinningul.Dar ce e peste 6 grame im,i place mai mult baitcastingul.Mai ales ca acum m-am obisnuit cu lanseurile,nu mai fac peruci,si lansez la distanta destul de buna.La asta m-a ajutat o destul de buna Daiwa Viento care merge destul de bine mai ales de la 10 gr in sus.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 03 Mar 2010, 09:59

Ionut ,
de la 5 grame in sus e cee ce iti trebuie .....acuma nu te apuci sa dai cu 20 de grame cu ea ....nu ca nu tine da ....nu cadreaza
am eu una identica , adica 100 HL cu ZPI si merge impecabil
jiguri de salau pt balta , voblere de la 6gr in sus merg f bine ....
Asigura-te doar ca la banii aia ( una noua e 400 euro pret de catalog in JP ) e intr-o stare ok. In rest....enjoy
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

gabbyy77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabbyy77 » 03 Mar 2010, 11:00

am si eu un 100 HLA. sunt f multumit. este altceva. arunca usor 4 gr. este o investitie fara doar si poate. doar ca trebuie pus pe o lanseta usoara ca sa se echilibreze. eu de exemplu il am pe un lamiglas EXC 704. la 1100 lei este bun deal. trebuie avut grija sa nu fie stricata sau sa nu aiba ceva defect, doar atat.
Viata bate filmu'

ionut-raptor
senior
senior

Mesaj de ionut-raptor » 03 Mar 2010, 23:01

Din pacate pt mine a picat afacerea.Va trebui sa caut una in alta parte. :(
Acum,ca voi stiti mai bine,care este mai potrivita pt naluci cat mai usoare?Steez,Liberto Pixy sau Presso?

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 04 Mar 2010, 09:09

Ce inseamna cat mai usoare ?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 04 Mar 2010, 09:17

Sorin scrie:Ce inseamna cat mai usoare ?

ca pentru pescuit obleti :lol:

gabbyy77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabbyy77 » 04 Mar 2010, 09:49

Pixy este o mulineta dedicata nalucilor mici. arunca f bine grame usoare dar nu prea se descurca la chestii mai mari, si tamburul tine putin fir (dezavantaj). iar presso este si mai mic tamburul si este pentru chesti de 3, 4, 5 grame dedicata. vorba colegului pentru pescuit obleti.
pentru pescuit voblere mici, biban la jig parerea mea ca tot spinningul este cel mai indicat.
Viata bate filmu'

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 04 Mar 2010, 09:52

Aplicatii cu naluci foarte usoare n-o sa se prea potriveasca cu baitcastingul... cel putin sub 5 grame... destul de greu. Hai sa zic ca jiggingul mai merge, datorita densitatii mari a jigului si a vitezei cu care poate fi lansat dar voblere sub 5-6 cm... no way... mai ai si un pic de vant, iti trebuie linie foarte subtire... nu cred ca are rost. Nu stiu Steezul cat de jos merge dar pentru clasa ML recomand cu caldura TD SOL. Arunc cu el si 5-6 grame si daca e vorba de jiguri sunt chiar multumit de distanta. Jiguri de 8-10-14 sa nu mai vorbim, egalez spinnul.

http://www.tackletour.com/reviewdaiwasol.html

Daca bugetul nu intra in discutie Pixy sau Presso sunt probabil alegere si mai buna.

Ce sa zic... poate ca merg si cu naluci mai mici dar atentie si la lanseta si fir...
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

gabbyy77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabbyy77 » 04 Mar 2010, 10:01

da solul este mult mai indicat decat pixy sau presso. intra mai mult fir pe tambur, si este mai tare si merge chiar foarte fain. am colegi acre au sol si sunt multumiti. ba mai mult ei au schimbat si rulmentii si arunca acum voblere de 3 gr farte usor. ca si pret calitate as merge pe sol in locul tau (daca nu iti permiti sa dai 1800 lei pe un steez).
Viata bate filmu'

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 04 Mar 2010, 10:16

Cand spuneai ca-i mai tare te refereai la drag probabil... chiar spun baietii in review ca are o frana impresionanta, daca te uiti e cat a zillionului.. incomparabil cu pixy si presso care-s de vreo 3-4 ori mai slabe la capitolul asta. Si poti face tunning pentru frana si mai puternica (cu vreo 7 discuri... nu stiu exact - ma voi interesa si eu), tambur long cast mai usor si mai mult ca sigur cum zice gaby si ceva rulmenti... iese avion. :) Aproape ca nu mai merita steezul. Adica de diferenta de 200 USD cat sunt de noi faci tuningul sigur.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns