DAIWA STEEZ, MERITA SAU NU?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 05 Mar 2010, 14:02

ionut-raptor scrie:Sunt rulmenti care lucreaza in mediu uscat,fara lubrifiant sau cu ce difera de ceilalti?
ca idee despre rulmenti

http://www.tackletour.com/articlebearings101.html
http://www.tackletour.com/articlebearings201.html
http://www.tackletour.com/articlebearings301.html

gabbyy77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabbyy77 » 05 Mar 2010, 22:30

super cristi. sunt f interesante articolele, ca mai toate articolele de la tackletour. mersi de info

ionut referitor la ungere, nu prea cred caci conteaza prea mult, caci oricum dupa cateva aruncari la viteza cu care se invarte tamburul cam iese uleiul care este surplus in rulmenti. eu zic ca nu trebuie sati faci mari probleme din pricina asta
Viata bate filmu'

ionut-raptor
senior
senior

Mesaj de ionut-raptor » 05 Mar 2010, 23:50

Da?E ok atunci. :wink:

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 13 Mar 2010, 08:56

Acum cu scimbarea lookului Daiwa si aparitia noilor modele s-ar putea sa gasesti Presso si Pyxi la preturi mai acceptabile dar doar pe siteurile JP. In privinata franelor eu cred ca nu trebuie sa-ti faci griji, cred ca nu dai cu Presso-ul la specii gen Tarpon si Pirarucu. 8) Partea asta de tunat merita daca vrei sa arunci cu banii, vezi Andrei ZABET el te-ar putea ajuta in acest sens cu informatii si chiar componente de supertuning. Dar eu zic ca mai trebuie si pestele sa fuga de vreo 2 - 3 ori pana ce-l scoti in fata obiectivului aparatului Nikon300S :roll: Daca vizezi competitiile unde trebuie saltat urgent in barca este necesar tuningul pe frana. Si pe mine ma bate gandul serios sa iau un echipament UL de cast dar inca mai astept sa vad evolutia preturilor.

ionut-raptor
senior
senior

Mesaj de ionut-raptor » 13 Mar 2010, 13:20

Deja am comandat un Pixy.Si nu tunez frana ci schimb doar rulmentii de la tambur cu unii ABEC 7.Ca oricum nu tragi de peste ca inecatul,tragi pestele prin pompaj din varga.Asta poti face chiar daca e frana mai slaba deoarece poti bloca tamburul cu degetul in timpul pompajului.Si nu consider ca e necesar tunningul la frana deocamdata.

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 13 Mar 2010, 16:00

Pe asta nou de 2010 sau cel anterior este comandat de tine?

ionut-raptor
senior
senior

Mesaj de ionut-raptor » 13 Mar 2010, 18:54

Nu cel nou.Cel vechi.Galben.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 14 Mar 2010, 23:05

vipificator III scrie: Partea asta de tunat merita daca vrei sa arunci cu banii vezi Andrei ZABET el te-ar putea ajuta in acest sens cu informatii si chiar componente de supertuning. Dar eu zic ca mai trebuie si pestele sa fuga de vreo 2 - 3 ori pana ce-l scoti in fata obiectivului aparatului Nikon300S :roll: Daca vizezi competitiile unde trebuie saltat urgent in barca este necesar tuningul pe frana. Si pe mine ma bate gandul serios sa iau un echipament UL de cast dar inca mai astept sa vad evolutia preturilor.
Am inteles , deci daca vrei tunning de aruncat banii , ia legatura cu Andrei Zabet , ca el te poate ajuta, nu? :D :D

E bine de stiut ca sunt tunninguri care aduc un plus de performanta in functionarea mulinetei si tuninguri care ii fac pe unii sa se simta mai bine gen ; vopsele nu stiu cum , drag staruri de o forma mai feminina sau knoburi din os de puta de papagal gravate zicatori ....etc

Dintre toate astea , tunningul franei este cel care face cel mai mult sens din punct de vedere al imbanatatirii performantei , deci cred ca va pripiti cu concluziile

Pixy are frana de vreo 3 kg iar presso de 2 . In comparatie, Steez are frana de 4 kg si de abia aici poti zice ca ai o frana cat de cat

Sigur daca va plac evadarile nebune cu firul in cap ale unui oblete palit de gripa ovina ...e ok ...iei un presso si nu-l tunezi ....si te bucuri de senzatii
La pixy daca nu-i tunezi frana la un salau mai cu botox in buze cand sa-i dai teapa constati ca firul e foaaaaarte elastic......
De stiuci nu vorbim ca e ca si cand legi naluca de bara masinii....

deci cu aruncatu banilor pe tunninguri ce sa zic , e chestie de gusturi ....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

gabbyy77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabbyy77 » 15 Mar 2010, 14:36

asa e sorine. asta incercam sa explic si eu ca presso si pixy sunt mult prea firave si sunt numai pentru chesti mici. pe cand un steez poti sa folosesti la mai multe aplicatii, chiar si la salai mai sanatosi
Viata bate filmu'

Scrie răspuns