Am nevoie de o parere

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 21 Feb 2010, 12:00

paulus scrie:Pai ce sa zic.. nu pescuiesc la ceva anume.. vreau sa ma apuc si caut cat de cat ceva ok nici prea ieftine nici cele mai scumpe... cineva m-a indrumat la o lanseta maver ca e buna firma..multi spun ca e ok shimano.. acum nush ce sa aleg...cred ca o sa merg pe shimano iar la mulinet ryobi.
Inainte sa alegi un bat vezi conditiile de pescuit si pestii tinta, apoi vezi ce ofera producatorii in gama de pret 200 lei, adica poti cumpara un bat montat cu inele si mandrina xxx sau un bat montat cu inele si mandrina Fuji si fa "sapaturi" cu privire la blank.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 21 Feb 2010, 12:35

mihai florescu scrie:
paulus scrie:Pai ce sa zic.. nu pescuiesc la ceva anume.. vreau sa ma apuc si caut cat de cat ceva ok nici prea ieftine nici cele mai scumpe... cineva m-a indrumat la o lanseta maver ca e buna firma..multi spun ca e ok shimano.. acum nush ce sa aleg...cred ca o sa merg pe shimano iar la mulinet ryobi.
Inainte sa alegi un bat vezi conditiile de pescuit si pestii tinta, apoi vezi ce ofera producatorii in gama de pret 200 lei, adica poti cumpara un bat montat cu inele si mandrina xxx sau un bat montat cu inele si mandrina Fuji si fa "sapaturi" cu privire la blank.
Dupa care incearca sa "pui" mana pe el si vezi daca se potriveste cu mana ta... :lol: Marketingul...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Bodea Andrei
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Bodea Andrei » 21 Feb 2010, 15:43

Cum spune zamfi cauta batul in magazin echilibreaza-l cu o mulineta si vezi cum sta in mana si ce poate sa faca apoi poti sa-l cumperi daca iti place.
Zambetul este a-l 2-lea lucru frumos pe care il face o femeie cu buzele!

paulus
junior
junior

Mesaj de paulus » 21 Feb 2010, 15:46

echilibrarea consta in a fi comod?
.....nu stiu sigur despre ce e vorba... :roll:

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 21 Feb 2010, 15:53

poti lua linistit shimano, mai ales ca este la inceput, nu o luat prea flexibila, ca ai impresia ca este o nuia pentru spinarea cuiva.. :lol: fast e ok.
dupa ce iti intra in mina cum sta treaba cu lanseurile, ce naluci folosesti, ce ape, ce fire, dobandesti experienta (sau o ai??) poti trece la alt nivel.
pai trebe sa fie un echilibru intre mulineta-lanseta, si mulineta-lanseta-pescar, gindeste-te ca stai 90% din timp cu ea in mina, gindeste-te ca o mulineta prea grea pentru un bat finut, iti deregleaza lanseul, inteparea...!
daca ai posibilitatea sa le ti in mina, fao, esti mai sigur ca ceea ce ai cumparat se potriveste exact "stilului" tau! :wink:
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

paulus
junior
junior

Mesaj de paulus » 21 Feb 2010, 15:57

Pai...experienta nu prea am . am fost in vara la dunare o saptamana si am dat cu ale unui prieten dar nu aveam cunostinta de echilibru tipuri de voblere sau de jig. de atunci ma tot documentez si ceva ceva am inteles. ms de sfaturi.

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 21 Feb 2010, 15:58

Subliniez si eu cele spuse mai sus...nu merita sa-ncepi cu un Light sau UltraLight, pt ca aproape sigur c-o rupi la un moment dat...din prostie, nu din altceva. Ia un ML si va fi ok.....apoi iti mai iei in timp. Eu am deja 5 betze de spinning :P , fiecare pentru stiluri si pesti diferiti.

paulus
junior
junior

Mesaj de paulus » 21 Feb 2010, 16:00

frumos asa
.mi-a recomandat de la magazin o lanseta de tip mediu de la shimano beast master sau force master nu mai stiu exact

paulus
junior
junior

Mesaj de paulus » 21 Feb 2010, 16:07

As mai avea o intrebare ...e vreo greseala avand in vedere ca sunt la inceput sa incep cu voblere ieftine gen attack?
nu vreau sa regret prea mult dupa ele daca imi ramana prin apa agatate.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 21 Feb 2010, 16:13

eu zic sa iei direct salmo,cum te inveti cu ele la inceput, asa o sa ramai!
nu ai ce sa agati, important e sa scanezi relieful apei, lasi sa-si faca treaba, se agata si la cei cu experienta, asta e, din greseli inveti..
parerea mea! :wink:
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

Scrie răspuns