Daca ai ghinionul sa descoperi mai intai forumurile si apoi pescuitul,vei incepe sa gandesti prin ceilaltzi,ceea ce poate fi aiurea.Sfatul meu e vezi mai intai pe ce apa vei pescui,cum vei aborda o partida de pescuit(mal sau barca), ce specii de pesti gasesti acolo,si cu ce vei vrea sa le prinzi.Cand stii sigur aceste lucruri vei intra in magazinul de specialitate si vei stii ce-ti trebuie.Mi-aduc aminte ca am inceput cu o lanseta de 2,40(10-30),apoi am trecut pe 15-40gr.ca ulterior sa revin la 10-30gr.Pot sa-ti spun ca pentru mine, un batz de 2,40M(10-30gr) si actiune rapida ,a fost suficient sa prind cam toate speciile de peste si cu tot felul de naluci.Nu sunt adeptul mai multor betze,desi pentru unii acest lucru inseamna ca nu stii sa pescuiesti.Nu ma deranjeaza,traim intr-o tara libera unde fiecare are dreptul la opinie. :lol:In concluzie desi nu exista conceptul de lanseta universala,eu cred ca cea la care am facut referire mai sus se apropie de acest termen,mai ales cand apa pe care pescuiesti se numeste Olt,in cazul meu.Ca si mulineta,cum ti-au zis si ceilalti,un model 2500 e iarasi suficient.Despre naluci ce sa zic?Aici fiecare cu imaginatia lui.Sunt ca niste jucarii,pe care un pusti le etaleaza pe covorul din sufragerie.In fond cam asta suntem,niste copii mari ce se bucura de fiecare jucarie cumparata.Sfatul meu e sa te orientezi catre "jucarii"consacrate:Salmo,Rapala,Yo-zuri,Megabass,etc.Nu te zgarci la astea,dupa mine ele sunt cele care fac diferenta.Fit intins si numai bine.
PS:Doamne cata energie-ti da o ciocolata cu alune