Pescuitul SOMNULUI - spinning VS stationar

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ndr
utilizator nou
utilizator nou

Pescuitul SOMNULUI - spinning VS stationar

Mesaj de ndr » 30 Sep 2009, 20:47

:arrow: 1. Ce echipament ati folosii pentru pescuitul somnului la spinning?
:arrow: :arrow: 2. Ce echipament ati folosii pentru pescuitul somnului la stationar?

:!: :!: :!: MENTIONATI in primul rand: LANSETA + MULINETA :!: :!: :!:

Fir intins tuturor 8)

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 30 Sep 2009, 21:36

in mare cam acelasi echipament, nu-ti pot da marci si modele ca sunt persoane mai experimentate ca mine care pot face acest lucru, dar in fond nu e vb de acelasi somn in dril, fie ca e luat la spining sau stationar? nu te astepti la aceeasi captura, difera doar montura si modul cum o prezinti, crezi ca o lanseta buna de spining nu poate sta pe un suport cu montura adecvata plasata cum si unde trebuie?
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

ndr
utilizator nou
utilizator nou

:0

Mesaj de ndr » 30 Sep 2009, 23:57

Pe o lanseta de spinning sa pui o montura de stationar? Eu unul n-am auzit de asa ceva amigo. Daca matale incerci asta, probabil o fi unul din secretele pescaresti pe care le detii, dar asta suna mai degraba a X-TREM SPORT :roll:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 01 Oct 2009, 06:36

Pai sa vezi ce echipament folosesc pescarii de pe valea Muresului:mai intii,se alege o creanga lunga,daca se poate cit mai paralela cu apa,musai cu tapper conic pronuntat pt o actiune cit mai de virf,de virful careia se leaga un power pro sterpelit de pe le vreo firma de pantofi,in general de la 4-5 mmin sus .Nu stiu cite livre tine.Se leaga de crenga cu un nod secret ,ceva intre palomar si clinch,iar la celalat capat are un cirlig cit palma in care se zbate un caras numai bun de fript.Tehnica:se lasa peste noapte,dar nu este exclus sa intre somnul si ziua,ca sa vezi ce paradox,iar pestele din cirlig se zbate icontinuu la suprafata atragind somnii.In caz ca asta nu da rezultate,se initiaza un concurs intre prieteni,intitulat' cine intinde mai multe setci intr-o ora'.La terminarea acestuia, invinsi si invingatori,contempleaza cele 200m de mal impinzite pe un mal cu pripoane ,pe un mal cu setci,si trec la cosumul de tuica viteza,doar doar vor reusii sa afle locatiile secrete ale virselor celorlati concurenti.Corpul de arbitri este format din seful de post,padurarul,si patronul de la buticul din sat.In tot acest timp,anpa, isi justifica activitatea,dind amenzi pe Taut cite unuia care nu si-a facut permisul sau a retinut babusca sub limita legala.Astia, sint pescarii sportivi,despre electricienii ramasi someri o sa-ti spun alta data..

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 01 Oct 2009, 07:08

pai crezi ca tusete lanseta de spining? daca ai o actiune de 15-40grame, poti da cu ea lejer cu jiguri mai maricele in curent (acum depinde si de raul respectiv), sau poti pune un plumb de 40-45 grame culisant pe forfac un pic mai gros decat linia si prefereabil din textil ca sa nu se uzeze de la frecarea plumbului sau de pietrele de fund, etc, apoi stoper siliconic, agrafa si in sfarsit la capat un carlig cu momeala pe care o vrei tu, e intradevar mai light varianta asta, dar de fapt tu ce montura vrei sa foloesti la stationar? cam cat de mare e apa pe care dai? si crezi ca daca eu dau cu montura asta si tu cu aceeasi montura dar cu o lanseta "sepecializata" de somn, crezi ca scoate pestele capul sa vada ce avem fiecare pe mal, apoi se gandeste sa aleaga montura ta ca tu dai cu scule de stationar pt somn? eu nu cred....

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 01 Oct 2009, 13:08

Trabucco TXT Zander, 2.70m, 20-80gr

Mulineta Shimano Exage 4000

Fir Stren Superbraid 0.20mm

Echipamentul meu...

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 01 Oct 2009, 15:44

ndr, da ce e asa surprinzator sa pui o montura de stationar pe o lanseta de spin ?

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 01 Oct 2009, 15:55

15-40 mi se pare cam putin pentru o lanseta de spining pentru somn.
- sportex de 3m de 80gr si mulineta Jim Hill de 3000 cu textil Stren de 0,25 mm adica aprox. 50 - 60 Lbs.
S'altare și bunăstare !

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 01 Oct 2009, 20:48

am dat doar un exemplu cu 15-40 ca asta am, nu am mai grele sa zic asa, dar nici somni capitali nu au dat in ea, exista cineva pe forum care a scos somn de 10 kg cu maver esox de 10-30 grame, o sa caut un link sa vedeti, asta ca idee, daca insisti se poate, oricum eu echipamentul nu il cumpar pt cea mai mare captura posibila, ci pt cele mai uzuale, daca da unul mare si nu il scot dau vina in mare parte pe mine, si mai putin pe echipament, daca scapa, asta e, bv lui

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 02 Oct 2009, 00:17

Adriane,eu cred ca tu glumesti. :lol:
Hai sa-ti spun ce scule de somn si-a luat un prieten zilele trecute:
2 x lanseta Penn Never Crack Big xxx 3,00m 150-700gr.
2 x mulineta Okuma Longbow 80
fir 0,45 de calitate
carlige...mari
:lol:
Eu am de gand sa cumpar ceva mai heavy 8) ...dar asta mai in primavara
Eu as opta pentru ceva de 3,20m,putere cat cuprinde si mulinete Shimano Baitrunner 6500 B(US Baitrunner).Fir...de la 0,60 in sus. 8)

Eu nu as avea curaj sa ma lupt cu un smn de 10+kg folosind scule de spinning.Mai bine cumpar ceva dedicat pescuitului la somn.Somnul este un peste care se prinde in primul rand cu tehnici de pescuit stationar greu.

PS:Sculele prietenului meu au costat in total ~450lei(inclusiv fir),noi-noute din magazin.

Sa vad eu ce ai face cu lanseta ta de spinning daca ti-ar intra un somn de 20-25kg pe un rau cum e muresul.Sa nu-mi spui ca l-ai scoate. :wink: :lol:

Scrie răspuns