Probleme Ecusima

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Probleme Ecusima

Mesaj de Bogdan_Alex » 16 Sep 2009, 18:17

Aveti cumva o schema cu partile componente ale mulinetei Ryobi Ecusima?
La unele mulinete era desenata pe cutie, dar la asta nu-mi amintesc sa fi fost asa. (nu mai am cutia).

Sau daca nu, stiti cumva cum este asezarea pieselor in sistemul de ridicare/coborare al pick-up -ului ?

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 16 Sep 2009, 18:37

Salut!
Daca ai rabdare pana maine iti transmit eu carticica (scanata) de la mulineta mea. :wink:

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 16 Sep 2009, 19:11

ok, sper sa nu fie aia in care zice care-i tamburu si care-i maneru' ca asta stiu si eu, si p-aia o am si eu.

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 16 Sep 2009, 19:37

Stai linistit ca este cea cu "harta" mulinetei .... :)

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 17 Sep 2009, 16:31

de curand am cumparat una,asa ca te pot ajuta si eu,daca nu rezolvi in partea celalta.
dai un mp si se rezolva

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 17 Sep 2009, 16:38

thnx pt ajutor.
mi-a trimis ionut schema, dar desi am pus toate piesele cum trebuie se pare ca ceva nu e in regula ca nu mai imi sare pickupul decat daca insist :) . anyway...nu e o pb chiar asa mare ca oricum in multe situatii il dadeam eu cu mana inapoi....ce bine e sa ai o mulineta comuna :) , ai de unde sa ceri ajutor

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 17 Sep 2009, 17:58

Bogdan_Alex scrie:thnx pt ajutor.
mi-a trimis ionut schema, dar desi am pus toate piesele cum trebuie se pare ca ceva nu e in regula ca nu mai imi sare pickupul decat daca insist :) . anyway...nu e o pb chiar asa mare ca oricum in multe situatii il dadeam eu cu mana inapoi....ce bine e sa ai o mulineta comuna :) , ai de unde sa ceri ajutor
Uita-te atent la unghiul sub care vine indoita (ca nu stiu cum sa-i zic pe romaneste) "sarma" pick-up-ului. De cele mai multe ori faptul ca pick-up-ul nu revine in pozitie printr-o basculare energica (revine in doi timpi, frecat, bleg) provine de la indoituri ale acelei "sarme". Astea pot aparea relativ usor.
In pozitia cu pick-up-ul coborat, demonteaza surubul care tine rola pick-up-ului si lasa pick-up-ul liber. Piesele care tin rola trebuie sa ramana la locul lor, in pozitie normala, fara a avea tendinta de a se deplasa datorita elasticitatii "sarmei". Daca cele doua piese care tin rola au tendinta sa se deplaseze una fata de alta, eventaul fetele dinspre rola isi modifica paralelismul, chiar daca tu le aduci la loc strangandu-le din surub, va ramane in intreg pick-up-ul o tensiune. Aceasta tensiune se transmite "balamalei" pick-up-ului, fortand-o sa nu basculeze corect. Trebuie sa incerci sa indoi "sarma" putin cate putin, pana cand, chiar si fara surub, piesa de pe pick-up care tine rola sa "cada" in pozitia corecta. Strangerea surubului nu trebuie sa traga sau sa impinga in elasticitatea "sarmei".
Nu stiu cat de limpede am fost. Daca n-ai inteles, revino, ca incerc sa-ti explic in alt mod.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

ugeen
utilizator nou
utilizator nou

pe langa subiect...

Mesaj de ugeen » 17 Sep 2009, 18:02

o recomandare... sa ungeti mulineta unde se "freaca" picup-ul ca de la atatea dat peste cap se uzeaza si apare joc... eu nu am prea uns-o (acolo unde sunt suruburile de tin bratele) si a cam trebuit sa-i pun o saiba sa nu mai am joc. poate pe voi va va ajuta povestea patzaniei mele cu ecusima.
respek !
Pe un fund de lac, patru ochi luceşte. Ce să fie oare...? Este două peşte !

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 17 Sep 2009, 20:44

cu ecusima am avut doua probleme:
- prima,dupa un timp a inceput sa se auda un harsait la mulinare ca si cum ar fi frecat tamburul de ceva,dar mulineta mergea brici,rezolvarea a fost sa o desfac,sa o curat si sa suflu cu aer comprimat toate mizeriile stranse in tamburi din cauza ca pe cei de rezerva ii mai purtam prin buzunare,deci problema rezolvata in timp.
- ultima problema am avuto cu rola de ghidare a firului,care s-a taiat perfect pe jumate de jur imprejurul ei,deci a functionat si ea si rulmentul ei,s-a rotit,dar firul textil a reusit sa o taie insa in fix 3 ani de zile de folosinta exclusiv cu textil.

consecinta???
saptamana trecuta am mai cumparat inca o mulineta de aceeasi marca,model si calibru Ryobi Ecusima 3000 Vi :wink:

la picapul acestei mulinete ai o sarma indoita in forma de Z,ai grija mare cu asta fiindca se baga foarte greu in locasul ei si daca nu nimeresti cum trebuie,picapul nu merge.
eu nu am mai reusit sa bag sarma originala,am fost nevoit sa imi confectionez eu alta indentica,dar cu cracii o ideee mai lungi ca sa intre si sa stea draqului acolo unde trebuie :D

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 17 Sep 2009, 20:49

adiwolf scrie:cu ecusima am avut doua probleme:
- prima,dupa un timp a inceput sa se auda un harsait la mulinare ca si cum ar fi frecat tamburul de ceva,dar mulineta mergea brici,rezolvarea a fost sa o desfac,sa o curat si sa suflu cu aer comprimat toate mizeriile stranse in tamburi din cauza ca pe cei de rezerva ii mai purtam prin buzunare,deci problema rezolvata in timp.
- ultima problema am avuto cu rola de ghidare a firului,care s-a taiat perfect pe jumate de jur imprejurul ei,deci a functionat si ea si rulmentul ei,s-a rotit,dar firul textil a reusit sa o taie insa in fix 3 ani de zile de folosinta exclusiv cu textil.

consecinta???
saptamana trecuta am mai cumparat inca o mulineta de aceeasi marca,model si calibru Ryobi Ecusima 3000 Vi :wink:

la picapul acestei mulinete ai o sarma indoita in forma de Z,ai grija mare cu asta fiindca se baga foarte greu in locasul ei si daca nu nimeresti cum trebuie,picapul nu merge.
eu nu am mai reusit sa bag sarma originala,am fost nevoit sa imi confectionez eu alta indentica,dar cu cracii o ideee mai lungi ca sa intre si sa stea draqului acolo unde trebuie :D
si eu am 2 ecusima 3000, una a crapat dupa 4 ani, una e inc anoua, aia de a crapat s-a rupt o piesa al pick-up dar nu am pus la suflet..a mers mult si bine, a prins ceva pesti si mici si mari.. pentru pretul lor... jos palaria!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Scrie răspuns