Oscilante

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

mihai florescu
veteran
veteran

Oscilante

Mesaj de mihai florescu » 12 Mai 2004, 20:56

NU am pescuit stiuca la oscilante si as vrea sa pot afla mai multe informatii despre acest pescuit specific(culoare modele,joc).Informatiile cele mai bune pt mine ar trebui raportate la modele Berti dar este bine venita orice informatie.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 13 Mai 2004, 20:24

eu am prins bine stiuca cu modelul Berti ES
si taifunul lucreaza foarte bine, mi se pare mie

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 13 Mai 2004, 22:16

Eu am pescuit cu tot felul de oscilante dar Berti nu am putut incerca. Deci nu pot raspunde.

Tudor

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 14 Mai 2004, 10:06

Salut,
uite cate ceva despre experientele mele cu BerTi:
Pollo e o oscilanta excelenta pentru un joc la suprafata bradisului si in ochiurile de apa din vegetatie. are o activitate intensa pe cadere si se preteaza la o evolutie cu pompaje 'din scurt'.
Preferata mea este Crazy. Evolueaza perfect la adanc sau in masa apei,iar felul in car o lucrezi din lanseta o poate determina sa se prezinte diferit.
Daca dupa un pompaj cobori brusc varful lansetei inspre apa, caderea va fi una presarata cu miscari eratice de mare vibratie. Daca, dimpotriva, lasi lanseta spre apa mai incet, obtinand o detensionare treptata a firului, crazy merge spre adanc mai moale, cu miscari mai lente, lucind mai mult, parca.
Fiecare model are secretele lui de dezvaluit, tu ia ce-ti place mai mult si incearca. Intr-o apa limpede vei vedea cum evolueaza si iti poti ajusta prezentarea cum vrei tu.
respect,
s
WSB Dream Team
www.wsbteam.com

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 16 Mai 2004, 13:24

Am inteles ca este vorba de experienta pentru a juca oscilantele dar ce scule folositi pentru acest pescuit?(putere,actiune,lungime,grosime nailon,model mulinete.)

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 03 Iul 2004, 14:51

Salut!
Eu am ajuns la o concluzie:daca trece naluca chiar prin fata stiucii,si-i este foame,orice model ar fi,o inhata.In special la stiuca e valabila chestia asta,nu prea e pretentioasa.De fapt la orice rapitor,cel mai important lucru este ca naluca sa treaca prin fata lui,la viteza corespunzatoare,sa-l incite.Am auzit de stici care au rapit si la plumbii sau momitoarele celor ce dau la grund.Dintre modelele BerTi,cele mai recomandate pentru stiuca sunt oscilantele:P.Killer,Tzack si Piscot.Adica cele mai late,care le poti juca din varga la o viteza cat mai mica,stiuca fiind mai lenesa de felul ei.Ataca scurt,nu urmareste.
Toate cele bune!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 03 Iul 2004, 19:18

Pt. Mihai F

Pentru oscilante folosesc o lansete G-Loomis, model CBR843 (Crankbait Series) de 7'6" (2,25m), actiune Moderate-Fast, putere Medium. Arunca optim pina la 20 grame si e mai "blinda" in evolutia imprimata oscilantei. Marea problema e ca este o lanseta de casting nu de spinning. Mulineta este o Team Daiwa TD-X103HSDL. Firul Cabelas Ripcord Si de 15 lbs. gri cu struna din kevlar de 20 kg forta. Oscilantele favorite sint Dollinger si modelul "Siluro" de la G**o plus citeva "home-made" primite de la un prieten.

Ca idee generala, la pescuitul cu oscilante e bine sa folosesti o lanseta mai "moale" (eventual din fibra de sticla sau macar cu virful cu insertie de fibra de sticla).

cleanul22
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cleanul22 » 26 Aug 2009, 18:34

eu folosec linguritze de la dam effzett se misca forte bine si sunt atractive ......... prefer cele sub 10 grame , culoare argintiu cu auriu si bareta rosie , forma alungita , 5-7 cm
Razbunarea e arma prostului !

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 26 Aug 2009, 19:35

Vrei sa readuci toate subiectele de la inceputul forumului ? :D

serbanhbk!!
veteran
veteran

Mesaj de serbanhbk!! » 26 Aug 2009, 21:57

Anul acesta cel mai bine am prins la modelul "painica" de la GIPO...trebuie neaparat incercata... :)

Scrie răspuns