cat se poate pescui cu un fir textil?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

fbolocan
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fbolocan » 21 Feb 2005, 11:49

Ce impact are folosirea textilului asupra inelelor lansetei?

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 21 Feb 2005, 18:28

Ripcord are 4 modele -Ripcord , Ripcord original , Ripcord si , Ripcord si plus , atata stiu eu .Eu folosesc primele trei modele deoarece ultimul mi se pare cam scump cu toate ca multi spun ca e cel mai bun fir pe care l-au avut . Nu stiu cat de bun poate fii SI PLUS pentru ca eu sunt f. multumit chiar si de cel mai ieftin ,intrun an de folosire intensa ptimele doua nu s-au scamosat si nici macar nu s-au decolorat .Am scris mai demult avantajele si dezavantajele fata de alte fire pe care eu l-eam folosit, dar o sa ma repet,Power pro e mai rezistent la nod decat ripcord la fel derezistent ca Ripcord original insa la lungimea lanseului ripcordul este net superior , Fire Line este la fel de bun la lungimea lanseului si rezistenta insa are o mare problema ,roade cel mai repede galetul mulinetei si inelele lansetei, Climaxul este foarte rezistent dar dupa primele lansari se impregneaza cu apa si sa terminat cu lungimea lanseului. Eu am toate firele astea si asta am constatat,de aia prefer eu ripcordul iar imediat dupa el power proul . Am incercat sa fiu cat mai scurt caci altfel ar fi mult de spus. Numai bine ...

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 21 Feb 2005, 19:47

todi,

pentru ca atunci cand faci nodul spirele de mono se strang cu tot cu coating-ul de pe textil. daca nu ai pretentii sa folosesti leader, presupun ca e ok.

am folosit demult si nu stiu cum arata noile versiuni de ripcord, dar l-as compara cu fireline si nu cu pp, fiind tot un fuzionat. fata de fireline, mie mi s-a parut mai putin reusit. e foarte asemanator la proprietati si textura cu ala facut de mitchell.

in tot cazul, e o chestiune de preferinta. ca la femei, deh. :D

marcelm
junior
junior

cit se poate pescui cu un fir textil

Mesaj de marcelm » 16 Mar 2005, 00:52

dupa experienta mea in ce priveste firele textile am ajuns sa zic : numai Cormoran, si altceva nimic. Eu folosesc la pescuitul cu feeder Cormoran Coramid Match Master de 0,12 care tine ceva peste 12 kile. Este adevarat ca este si cam scump ( costa 23 Euro 100 m) dar nu am avut probleme de nici un fel . Cu alte fire de ex. Berkley sau Daiwa cind se depunea murdarie de pe suprafata apei sau polenul plopilor nu mai reuseam sa le curat. Eu pescuiesc cu acest fir in curent puternic de apa uneori cu plumbi de 100gr si in comparatie cu monofile nu este tras asa tare de catre curent.
Uzura pe inele nu am remarcat, betzele mele au inele SIC.
Cu stima ,
Marcel.

leonb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de leonb » 16 Mar 2005, 10:41

as face o precizare...whiplash pro este impletit, am cumparat o bobina din Franta de 0,06 (asa scria pe cutie) rezistenta 10,3 kg; in Franta se vindea cu 36 euro o bobina de 275m, iar fireline cu 25 euro o bobina de 110m; dupa ce am agatat de cateva ori mi-am dat seama ca e teribil de greu sa il rupi, adica un fireline de 0,17 (cam tot 10 kg rezistenta) se rupe mult mai usor; cu whiplash de 0,17 inca nu am agatat, sper sa se intample anul asta:) asta nu inseamna ca whiplash pro nu are defecte...cred ca deja nu se mai produce; culoarea se ducea cam repede si se cam despletea; insa nu vajaia prin inele ca fireline; atentie si la noduri, mai bine doua decat unu:)

Scrie răspuns