discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
monkey
- utilizator nou

danr scrie:eu iti recomand 2,70 m, rapida si taricica, banuiesc ca vei da in barajele de pe siret
sa poti sa dai cu jig-uri de pana la 30-40 grame, si sa poti sa tii un peste mai vanzjos in curent ca nu stii cand te loveste vreun somotel
nu ?

ce-mi recomanzi in bugetul meu?am un fix pe speedmaster si nu stiu de ce

-
sorinB
- veteran

Pai atunci ia-ti Speedmaster! Depaseste putin bugetul tau, da' merita
Eu am unul 2,70 H pana de curand l-am folosit sub baraje mai mult cu silicoane, e ok, acum am un Sportex tot ptr. asa ceva, dar inca nu l-am incercat.
Sau poti sa-ti iei un speedmaster XH, e diferenta de 10 gr la greutate (180gr). Asta-i ptr. curenti puternici si jiguri mai grele.
O sa fi surprins sa vezi cum lansezi si cu 30 gr., dar si cu 4-5gr. Asta pe cel H.
Orice-ai alege, bafta
Numa' bine.
-
seve
- senior

-
speedmasterul se incadreaza in categoria ta si e bun pentru ce vrei tu sa il folosesti..daca pescuiesti pe baraje si dai cu greutati pana in 25 de grame eu iti recomand pe cel Heavy, daca depasesti 25 gr trebuie sa treci atunci la ex-heavy...eu pescuiesc 90% din timp pe baraje si stiu ca iti trebuie un bat cu rezerva de putere mare (nu de putine ori iti intra pe jig si somn sau vreun chinez agatat de panar) si niciodata nu mi-a placut sa incarc betele la maxim. daca ai ocazia uita-te si la beastmaster Heavy sau Ex-heavy...nu e un bat de fitze dar e un bat puternic ce nu te lasa la greu...
-
monkey
- utilizator nou

Eu nu sunt decis 100% din cauza ca spun unii ca nu prea merge la salau,ca e prea moale.Parerea mea despre acest bat din ce am citit pe aici este ca-i un bat cu care poti da si la salau,dar si stiuca sau avat.
Sa nu fi inteles eu bine?
-
Ionut the carp
- veteran

monkey scrie:Eu nu sunt decis 100% din cauza ca spun unii ca nu prea merge la salau,ca e prea moale.Parerea mea despre acest bat din ce am citit pe aici este ca-i un bat cu care poti da si la salau,dar si stiuca sau avat.
Sa nu fi inteles eu bine?
nu exista bat cu care sa nu poti da la salau! eu am dat la salau cu jig cu un lamiglas de pastrav, cu actiune moderata.... dar stilul de intepare era altul... un pic mai dificil... eram nevoit sa intep in 2 timpi

daca vrei sa spui sunt bete care nu sunt pretabile in pescuitul la salau, dar asta nu inseamna ca nu poti pescui cu ele si la salau
p.s. cred ca stiu de ce ti s'a pus pata pe shimano

iti place sa iesi in aer liber, sa contemplezi cu natura, dar mai ales! iti place sa mergi pe bicicleta

glumesc

nu am spus ca shimano face bete 'proaste'... shimano face bete(si nu numai!) care mie nu'mi plac! oricum orice ti'ai alege, sa'l pescuiesti sanatos si cat mai des

-
monkey
- utilizator nou

mersi frumos de raspunsuri,dar mai astept si alte pareri

p.s. stiu ca se poate pescui cu orice bete la salau si trebuia sa spun ca nu se preteaza in pescuitul salaului,dar nu m-am exprimat corect.sorry

-
monkey
- utilizator nou

soriniusc scrie:Pai atunci ia-ti Speedmaster! Depaseste putin bugetul tau, da' merita
Eu am unul 2,70 H pana de curand l-am folosit sub baraje mai mult cu silicoane, e ok, acum am un Sportex tot ptr. asa ceva, dar inca nu l-am incercat.
Sau poti sa-ti iei un speedmaster XH, e diferenta de 10 gr la greutate (180gr). Asta-i ptr. curenti puternici si jiguri mai grele.
O sa fi surprins sa vezi cum lansezi si cu 30 gr., dar si cu 4-5gr. Asta pe cel H.
Orice-ai alege, bafta
Numa' bine.
crezi ca trebuie neaparat ca batul sa fie de 2,70m sau poate fi si unul mai scurt 1,98m-2,10m.
-
taicanoe
- veteran

-
daca pescuiesti de pe mal ar fi mai bine sa alegi un bat mai lung - minim 2,4, sau mai bine 2,7, poate chiar 3 m. O lanseta mai lunga te ajuta atat la lansare cat si in dril.
S'altare și bunăstare !
-
BTU
- utilizator constant

Asupra batului m-am decis,ramane SpeedMaster 2,70m,dar trebuie sa stiu f.bine ce putere MH sau H?
Trebuie sa aleg bine puterea pentru ca desi dau la turbine unde e curentul mare,se poate sa dau si in lac unde nu mai e curent asa puternic.
Am vazut discutii despre cel MH de 15-40gr si cred ca ar fi de ajuns.Credeti ca ar trebui sa-l cumpar pe cel H?
Cu ce twistere,linguri,woblere ar trebui sa dau la salau,somn,avat cu acest bat(ma refer mai mult la greutati si marimi)?
-
BTU
- utilizator constant

scuze ca m-am bagat si eu
si pe mine ma intereseaza batul asta