Vreau sa cumpar o lanseta de salau in jurul sumei de 200-400 ron,dar nu stiu ce putere si lungime,actiune cred ca fast sau ex-fast,pentru ca vreau sa pescuiesc pe lacuri de acumulare cu adancimi mari,curenti,turbine stiti voi mai bine cum e
alegere lanseta pentru salau
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori
alegere lanseta pentru salau
Fiind nou pe forum tin sa va salut pe toti si sa va cer cateva sfaturi.
Vreau sa cumpar o lanseta de salau in jurul sumei de 200-400 ron,dar nu stiu ce putere si lungime,actiune cred ca fast sau ex-fast,pentru ca vreau sa pescuiesc pe lacuri de acumulare cu adancimi mari,curenti,turbine stiti voi mai bine cum e
.Trebuie sa ma hotarasc cat mai repede ca incepe sezonul si nu vreau sa pierd nimic.
-
Ionut the carp
- veteran

-
Ionut the carp
- veteran

daca te coafeaza un batz scurt cu care eu am pescuit de cateva ori pe dunare(mal+barca) vezi la anunturi
daca preferi un batz lung, eu personal recomand lamiglas seria G1000 cele de 8'6" si puterea 14-42gr (1/2- 1-1/2oz) nu sunt pari dar sunt foarte ok (ce'i drept si cam scumpe
) ar mai fi si betele de la sportex care sunt destul de laudate, dar mie personal mi se par cam greute 
daca preferi un batz lung, eu personal recomand lamiglas seria G1000 cele de 8'6" si puterea 14-42gr (1/2- 1-1/2oz) nu sunt pari dar sunt foarte ok (ce'i drept si cam scumpe
Vreau sa spun ca sunt nou in pescuitul salaului,din acest motiv vreau sa ma informez inainte.Asa e cu Siretul si in privinta nalucilor cred ca ai dreptate cu gramajele(30-40g).Mai citeam cum spun unii ca naluca potrivita pt.salau este cam de 8-10cm(silicoane) si un gramaj de 10-12,dar asta probabil pe lacuri mai mici.
-
Ionut the carp
- veteran

pai cam inca o data cat bugetul tau
sau daca preferi unul custom(facut mult mai misto decat varianta de serie) ia legatura cu 'terybil' ca are unul de vanzare
e brici batzul ! si mai ieftin decat varianta de serie 
p.s. shimano nu mi'au placut niciodata
in afara de twinpower japan si cateva mulinete de casting, shimano face doar biciclete
parerea mea 
p.s. shimano nu mi'au placut niciodata
M-ar interesa un bat custom(cam cat ajunge unul),dar bugetul meu e maxim de 400 ron asa ca trebuie sa raman la betele mai ieftine.Eu m-am oprit la speed master din cauza ca e cam in categoria mea de buget si m-i se pare destul de usoara.Am vazut colegi de forum care il au asa ca nu cred ca e chiar un bat "prost"