discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
razvan m.
- veteran

-
Aa, nuu. Eu ma refeream pentru un pescuit la nivel de amator, unde 3-4 gauri ajung. La profesionisti e deja altceva....
Oricum, daca pescuiesti doar 5 minute in fiecare din cele 100 de gauri, se aduna deja 8 ore si jumatate de pescuit. Daca mai aduni inca 1 minut (sa zicem, cu o scula profi) pentru facutul fiecarei gauri, sint aproape 10 ore. Nu iti ajunge ziua lumina pentru asa o hamaleala

Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
Adelin
- Moderator

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
-
costica_fishing
- veteran

-
pentru gheata de 10 - 15 cm merge si toporul.
In plus, mai folosesti si copci facute de altii
Doar ca e neplacut si daca se poate mai bine, de ce nu?
Hai ca m-am lamurit cu frezele. iau ce oi gasi!
Ziceti ce anume urmariti cand va luati dandinete. Sau si la astea sunt 2 feluri, made in China ambele. Iei de care apuci..
near the beer
-
ovidiu
- veteran

-
razvan m. scrie:Aa, nuu. Eu ma refeream pentru un pescuit la nivel de amator, unde 3-4 gauri ajung. La profesionisti e deja altceva....
Oricum, daca pescuiesti doar 5 minute in fiecare din cele 100 de gauri, se aduna deja 8 ore si jumatate de pescuit. Daca mai aduni inca 1 minut (sa zicem, cu o scula profi) pentru facutul fiecarei gauri, sint aproape 10 ore. Nu iti ajunge ziua lumina pentru asa o hamaleala

In unele, de fapt majoritatea, nici nu pescuiesc; doar sondez, pescuiesc efectiv cateva minute /gaura poate in 10-15gauri, daca am gasit locul, pot fi doar 2mp, il rup. De regula "locul" este format din 3-5 gauri apropiate si le cercetez temeinic.

Dar se intampla rarut sa gasesti cu precizie sub 50cm un loc "hot"!
Mai sus vorbesc de lacuri cunoscute, daca ma duc pe un lac nou, poti hamali cu zeci de gauri mai mult epartide si sa nu gasesti mare lucru, mai aels pe baraje mari... Iar inghetat lacul nu mai arata ca vara; folosesc ce stiu deja de vara cu barca, si tot asa folosesc vara ce descopar la copca

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
ventoflorin
- junior

-
vrei freza adevarata?cauta MORA. am vazut o ieri pe gheata la niste prieteni ...faceau gauri de 20....o bijuterie.
-
danr
- Site Admin

-
costica_fishing
- veteran

-
e din alea de la Energofish?
Mi-am luat si eu una azi.....

near the beer
-
danr
- Site Admin

este
-
pescarlamusca
- utilizator nou

-
@danr
Am vazut pe site-ul producatorului de foreze si lame de rezerva. Planuiti sa aduceti in curand?
Ce bete folositi? Dar fire?
De unde va luati mormastele?
Voi in ce va carati sculele? Eu folosesc o galeata de vopsea careia i-am lipit pe capac o bucata de polistiren groasa de 1cm, doar, doar o mai tine de cald. Am vazut un model la Frabill si de acolo m-am inspirat.
Fir intins,
Mihai.
-
liviu68
- senior

Eu am de 2 ani o foreza care provine, cred, de la energo.
In tineretea ei facea gauri extrem de usor si rapid.
Acum 2 ani am prins o gheata de 30 cm o garla si am dat foreza la toata lumea, entuziasmat cat de bine merge.
Cred ca a facut 200 gauri la 30 cm intr-o zi. Pe urma ar utilizat-o doar sporadic.
Acum parca nu mai are randamentul de la inceput desi cutite nu sunt vizibil tocite. Taisul l-am mai intretinut dar si-au mai pierdut din unghiurile de atac.
Daca se ascut cutitele o sa mai taie la fel de usor ca la inceput? Daca ati ascutit cutitele foreza si-a facut treaba la fel de bine?
Intreb fiindca, din constructie, cutitele au o fata striata care o sa dispara prin polizare, ori tocmai acest aspect poate contribuia la degajarea mai usoara a ghetii.