discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
lucian_flo
- senior

-
Da intr-adevar pescuiesc in special pe Siret in zona cuprinsa intre acumularea Rogojesti si acumularea Bucecea dar am sa merg si pe Prut.
-
cezar oprea
- junior

@tincu ilie
frate ,sa fiu sincer nu am vazut ...si daca am vazut era avat

))). Eu pescuiesc pe paraie pt ca asta am la indemana ... Oricum e destul de rar fenomenul de care vorbesti tu...si omul vrea sa prinda ceva deocamdata...asa ca da-i cele mai rapide sanse de succes,nu exceptii...

-
adrignat
- veteran

sincer sa fiu asta cu:"mai intra si........"se intampla peste tot........dam la somn pe dunare cu oscilante sau jiguri si intra stiuca sau salau........atunci ce facem?dam de acum incolo cu bete cu putere de aruncare mai mica?poate-poate?

din cate am inteles omul vrea echipament cat de cat specializat......... asta inseamna pentru clean,naluci pana in 7-8 grame,dar majoritatea undeva intre 1,5 si 3g!!!!ori cu o lanseta care arunca peste 10-12 grame deja ai probleme........se pierde foarte mult din precizia de aruncare in primul rand.care la clean mi se pare foarte importanta!!!

-
SVF
- veteran

cezaro scrie:@tincu ilie
frate ,sa fiu sincer nu am vazut ...si daca am vazut era avat

))). Eu pescuiesc pe paraie pt ca asta am la indemana ... Oricum e destul de rar fenomenul de care vorbesti tu...si omul vrea sa prinda ceva deocamdata...asa ca da-i cele mai rapide sanse de succes,nu exceptii...

Da-mi o adresa de mail sa-ti trimit niste poze cu fenomene,cum le zici tu,adica clenoi de olt,...frate.

-
Tavi
- veteran

Lasati omu in pace, si-a luat deja lanseta
Pentru un rau ca Siretul lanseta e buna. Si pentru un incepator e si mai buna si nici nu a dat o caruta de bani pe ea.
Cand isi va face mana isi va alege un echipament mai specializat, ultra light daca vreti voi neaparat.

-
justme
- utilizator nou

Sa o stapanesti mult si sanatos !
Am si eu o shimano catana, 2,40m,2-10g, pentru clean e perfecta, ai incredere in ea pt. ca eu ma cam indoiam de rezistenta ei cand o vedeam asa "nuia"....pana cand am luat un somn trecut de 10 k, acum n-am treba....peste sa fie !
-
nes
- junior

Atat timp cat e un bat usor, ca greutate cat si ca utilizare e bun, mai ales ca "colegul de suferinta " ( scuzati cacofonia) e la inceput in ale spinningului.
Fire intinse si Lucian_flo de abia astept sa incerc si eu batul

.
-
lucian_flo
- senior

-
Pfiu! M-am simtit usurat cand am vazut ca are si cineva pareri pro lanseta mea.

Pentru inceput cred ca e o lanseta buna. Vor mai trece un an doi pana o sa invat mai multe despre lansete si mulinete si alte alea.
Nes, sa ai mana norocoasa

Numai Prut visez.
-
sorinB
- veteran

lucian_flo scrie:Vor mai trece un an doi pana o sa invat mai multe despre lansete si mulinete si alte alea.
.
Stai linistit, ca o sa inveti mult mai repede, daca vrei. Io zic ca in 6 luni o sa-ti mai iei o lanseta si o mulineta. O sa vrei din ce in ce mai mult, asta-i doar inceputul. Daca te prinde boala asta, nu mai ai scapare...
Fir intins!
ps - eu dupa 7 luni aveam 3 mulinete si 3 lansete de puteri si actiuni diferite.
-
lucian_flo
- senior

-
Cred ca boala m-a prins si pe mine, dar tare de tot. De prin luna februarie mi-am cumparat 3 lansete de puteri diferite 5-25, 10-30, 3-15, si doua mulinete. Plus ca am dat o caruta de bani pe naluci. Nu m-ai spun totalul ca imi vine rau.