discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
sorinB
- veteran

grebla scrie:
PP de 10 lb la vobler de 3 gr....hm

as fi mers pe 5lb sau hai 8

Foarte rar dau cu voblere de 3 gr. Folosesc lanseta si firul mai mult la salau si biban. La clean mai mult cu rotative.
Ce sa faci, la toti ni-i greu...

-
hunting_fish
- veteran

lucian_flo
Ca batz de incepator, cauta un magazin GIPO la tine in zona, si ia-ti un batz "Majestic" de 2,4m sau 2,7m. Pret- 6-8oo.ooo lei. Mulineta - ti-as recomanda Shimano Exage 2500 frana fatza pret:1,8milioane. Fir - Trabucco TROUTER 0,20. Atentie : sa nu confunzi cu River Trout. pret:15o.ooolei Are elongatie mica, e alb-transparent.
TOTAL: 2,75 milioane. Eu zic ca e un pret bun de inceput.
Inca un sfat. Ia-ti un batz unpic mai lung, sa poti lansa printre copaci sau tufe de-a lungul raului. Sa nu fie 2,10.
Sper sa iti fi fost de folos.
Stima!

-
fisherman
- veteran

eu folosesc un bat cormoran de 2.4 m, o mulineta okuma avenger av20 si fir Trabucco River Trout de 0.16. Dau in special cu rotative mici. Pana acum n-am avut probleme de nici un fel. Cea mai mare captura de clean: 1.300 g.
The WORST day fishing is better than the BEST day working!
-
JONES
- veteran

-
Am vazut ca baieti de la okuma au reanimat seria avenger . Cine pescuia prin 2004 stia ca avengerul era una dintre cele mai bine cotate mulinete de spinning de pe piata.
Are un singur dezavantaj are arcul de la pick up de elongatie nu de compresie si deci dupa 2-3 ani se poate rupe.
Ca si parerea generala sper sa alegi un avenger (un ventage al mulinetelor) - a fost prima mea mulineta de spinning dedicata si nu mi-a parut rau de ca am luat-o. E absolut superba. Pretul am vazut ca e mai mic de cat cel de acum 4-5 ani.
the angler is catching xxx, not by the lure
-
SVF
- veteran

grebla scrie:soriniusc scrie:Eu as merge pe maver stralis light plus spigot. Am varianta de 2,70 m, 6-20 gr. si e super pentru clean si biban, si merge foarte bine si la salau, cu jiguri, pe lacuri. Lanseaza foarte bine si voblere de 3 gr. (20-30m), de rotative mici nu mai vorbesc. Eu folosesc fir PP de 10 lb.
PP de 10 lb la vobler de 3 gr....hm

as fi mers pe 5lb sau hai 8

Eu dau cu fir de 20lb,Sufix super braid,folosesc voblere de 6gr. sau mai mult,uneori struna(cam intotdeauna

)si nu am probleme in a prinde si clean.Dar asta am mai zis-o..Nu prea vreau sa pierd naluci in agataturi,de aceea am optat pentru fir ceva mai gros.Fire intinse.

-
cezar oprea
- junior

Eu am un St.Croix Premier de 6,6 ft se comporta f bine nu este f rapida dar e ok pt clean cred ca acum preturile nu maisunt chiar asa prohibitive,cauta si vezi ce gasesti si mulineta shimano de 1000 ,am sustain dar poti lua ce iti permite buzunarul.La clean pescuiesc in general pe Neajlov la Calugareni la 30km de Bucuresti.
-
adrignat
- veteran

acuma iti dai seama ca parerile in pescuit sunt in proportie de 80% subiective!

mie la clean nu imi place sa dau cu textil.....din mai multe motive...nu intru acum in detalii

......lanseta mea e de 2.10 putere de aruncare de la 2 la 6g.actiune moderate-fast.mulineta mica(1500).fir 0.16..........si crede-ma ca nu am probleme sa strunesc clenii peste kil

dar asta e stilul meu de pescuit si stilul in care m-am invatat sa pescuiesc

poate ca in conditiile in care pescuiesc eu majoritatea ar fi optat pt alt echipament

dar ti-am zis.....pescuitu e subiectiv!

-
TopGear
- senior

Adrignat ai dreptate
Eu nu sunt de acord sa incepi pescuitul aruncand banii pe echipamente cap de serie. Esti nou. Nu cunosti. Poate nu iti place/convine un St.Croix, desi multi dintre noi stim ce poate. Si tocmai pentru a nnu arunca banii pe fereastra, as opta cam pt. ce spunea hunting_xxx. E un pret mnim, pentru ceva cu care poti incepe fara grija pescuitul la clean, urmand ca dupa dobandirea experientei in domeniu, omul sa treaca la nivelul urmator in achizitionarea de echipament dedicat exclusiv prinderii cleanului. Sa nu mai zic de textile. Ar fi bine ca omul sa inceapa totusi cu monofilament, si sa vada avantaje si dezavantaje.
-
attilaf
- veteran

hunting_xxx scrie:lucian_flo
Ca batz de incepator, cauta un magazin GIPO la tine in zona, si ia-ti un batz "Majestic" de 2,4m sau 2,7m. Pret- 6-8oo.ooo lei. Mulineta - ti-as recomanda Shimano Exage 2500 frana fatza pret:1,8milioane. Fir - Trabucco TROUTER 0,20. Atentie : sa nu confunzi cu River Trout. pret:15o.ooolei Are elongatie mica, e alb-transparent.
TOTAL: 2,75 milioane. Eu zic ca e un pret bun de inceput.
Inca un sfat. Ia-ti un batz unpic mai lung, sa poti lansa printre copaci sau tufe de-a lungul raului. Sa nu fie 2,10.
Sper sa iti fi fost de folos.
Stima!

Hehehe...ce tare...
Primul meu bat " de spinning" a fost un Majestic de 2.4 m (10-30 g), luat acum 2 ani. Am dat pe el vreo 700.000 lei. L-am echipat cu o Shakespeare intrepid 3380 parca. Total 1.5 milioane lei vechi. Trecusem de la bete telescopice la 2 bucati. Am fost super incantat. Am prins cu el clean, avat, biban, pastrav.... Din pacate, la o iesire, fie mi l-a prins cineva la usa de la masina, fie o fi picat ceva bagaj peste el, dar mi-a crapat o bucata din el. L-am reconditionat, am mai luat pesti cu el...dar acum l-am parasit pt St croix-uri.

.
Pentru a-ti forma oarecum mana...eu zic ca e un bat decent.
-
lucian_flo
- senior

-
Pana la urma mi-am luat - Lanseta Shimano Catana Spinning BX 240 L - 117,00RON.
M-am gandit ca e asa mai universala ptr. inceput. Si nici nu e prea scumpa. Cand voi deveni "profesor" (daca) o sa ma orientez spre ceva dedicat pentru clean.
Sper sa fi facut o alegere buna.