Sfat cumparare lanseta spinning Trabucco

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 13 Mai 2008, 22:16

Ciuchi scrie:Gata am dat comanda. 3 bete si anume:

1) Syncron Avenger 2.40M 5-20gr. act. M
2) Syncron Avenger 2.40M 10-30gr. act. MH
3) Syncron Avenger 2.70M 20-50gr. act. HH

Ovidiu am luat avenger-ul 20-50 pentru ca nu aveau si nu stia cand poate sa-mi aduca zander 20-80. Sper ca n-am facut o prostie ca am luat-o p-asta si sper sa fie buna pentru salau. Sa vina si la treaba cu ele :)

PS: Ovidiu e mare distanta de la cotor la mandrina? E destul de comoda seria avenger?
Acum tu o sa vezi cum e aia de 20-50g, de salau presupun ca va fi buna.
distanta la cotor este de cam 40-45cm..nu mai stiu pt ca am modificat cotoarele lansetelor mele pt ca pesuciam din barca stand asezat, daca pescuiesti din barca in picioare nu te va reranja cu nimci, eu le-am modificat cotoarele sa-mi vina pan sub cot si am adaugat plumb , pt ca am dezechilibrat lanseta taind din ea... chiar un prieten mi-a complimentat lanseta "ultron manie" de 2.7m ca este f usoara...ca alui, aceiasi lanseta pare mai grea..cand i-am spus ca are 80g de plumb in cotor...nu-i venea sa creada...ideea este ca desi are 80g in plus...este echilibrata perfect...nu-mi oboseste man nici dupa 10-12 ore de lansari.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Ciuchi
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Ciuchi » 13 Mai 2008, 22:40

Michael sincer nu stiu... cum vin va comunic. Poate tot ovidiu de spune ceva de actiunea de varf ca are avenger-ul de 10-30gr

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 13 Mai 2008, 23:10

ala de 10-30 poa' sa fie si moderate, ala de salau tre' sa fie tzapan neaparat.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 14 Mai 2008, 05:43

Ciuchi vine poza cu un drill cu avengerul de 10-30.

Actiunea lansetei este intradevar pe varf, inca nu am intalnit un salau sa scoata untul din lanseta aia...
Si nu uita ca atat la "Ultron" cat si la "Avvenger am scurtat varful tocmai pt ca mie imi place, cum spunea si reclama: Tare! Tare! Tare!

Dar, asta nu insemana ca era NECESAR! Nu te indemn sa umbli la ele; pescuieste cu ele asa si apoi daca crezi ca trebuie (si te pricepi) sa le faci un mic tuning. Oricum nu umbla la lansete! sunt bune asa cum vin ele.
Totusi sa le scoti tipla ai de plastic de pe cotor... :D

Avengerul are talentul lui: adica il folosesc pe lacuri, la salau. unde dau aproape de mal cu fire subtiri, mono sau textile, de multe ori din barca, in rest dau cu Ultronu'.
Cu Avengerul nu dau pe Dunare.

Pt Dunare dau cu Ultronul (20-80) si cu un DAM de 120-180g, care este o adevarata bestie, in privinta duritatii si a actiuniii: un peste de 3-4kg abia daca o indoaie.
La DAM-ul ala sper sa-mi traga somnul; pana acum mi-a tras pe Ultron, drillul cam 5 minute...m-a intors impotriva curentului, mi-a scos ancora de pe fata, daca aveam motor ma duceam dupa el, dar cu vasle... no way... :D

Pentru lac este f bun si Avengerul si Zanderul pe care ti l-ai comnadat tu.

Bag poza...verifica posta :wink:
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Ciuchi
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Ciuchi » 14 Mai 2008, 12:52

Ovidiu... eu duminica noaptea o tai din tara pentru vreo 7-10 zile. Ideea e ca daca mai vad multe poze d-astea de la tine pe mail, cred ca fac ceva in ele de business-uri si ma duc pe balta :lol:
Oricum sunt goga pe peste cand vin :)

De umblat la ele in nici un caz nu ma bag sa umblu (taieturi, raschetari, umpleri cu blumb sau mai stiu eu ce). Tipla... hmmm... e primu' lucru care-l fac la o undita s-o dau jos. Nu le suport sa le vad pe lanseta, chestie valabila si la electronice (telefoane mobile, display-uri, etc). :lol:

Am o mica problema acum cu mulinetele, problema care tot cu voi am s-o rezolv :)
1. E recomandat ca mulineta sa aiba anti-twister sau nu e neeaparat nevoie? (eventual ce ar trebhuii sa aiba obligatoriu o mulineta de spinning).
2. Uite la ce m-am gandit eu:

- pt. cea de 5-20gr. -> Asahi FXP 1000 250gr. -> http://www.sipcarp.ro/magazin/product_i ... ts_id=3380

- pt. cea de 10-30gr. -> Asahi FXP2000 270gr. -> http://www.sipcarp.ro/magazin/product_i ... ts_id=3381

- pt. cea de 20-50gr. -> Asahi FXP3000 290gr. -> http://www.sipcarp.ro/magazin/product_i ... ts_id=3382

This series maintains all the innovative qualities of Slow Oscillation System technology with central shaft in steel mounted on a Long Life Roller Bearing for perfect fluidity of movement, while the other 9 Long Life bearings ensure that all components function perfectly smoothly together and last almost indefinitely. Body in graphite and stainless steel
bail. This model is also fitted with the special aluminium machined handle. The series consists of 6 sizes from 1000 to 6000 all with unlimited anti-reverse. Ideal for spinning, bolognese and waggler fishing. Supplied with graphite spare spool.

Mulinetele le stiu, arata super, merg excelent insa nu stiu cum se comporta in timp. Plus ca pretul mi se pare excelent. Ce ziceti de ele?
Nu stiu cum se vor echilibra cu ele (d-aia am si specificat greutatea fiecarui model). Apropo... care e verianta optima de a proba daca lanseta e ok echilibrata cu mulineta?

Ar mai fi Hydrus GFO care sunt foarte usoare (pret 50 EURO):
FD 1000 125gr. 5,5 : 1 - 1 x cm 71 Ø 0,200 - 175m 5+1 R.B.
FD 2000 165gr. 5,5 : 1 - 1 x cm 76 Ø 0,200 - 170m 5+1 R.B.
FD 3000 300gr. 5,2 : 1 - 1 x cm 75 Ø 0,300 - 195m 5+1 R.B.

Brand new series of reels constructed using Slow Oscilla-tion System technology. Steel central shaft mounted on oversized one-way clutch bearing to increase fluidity of movement. Fitted with 5+1 ball bea-rings, unlimited anti-reverse, two-colour aluminum spool with double line of holes and spare graphite spool. Single-piece aluminum handle with soft touch rubber knob, hollow bail, micrometric front drag and oversize drag discs. Available in sizes from 1000 to 6000.

Ar mai fi Xenos XGB care are si antitwist line roller (pret 50 EURO) dar nu prea-mi place culoarea aia albastra:)
FD 1000 264gr. 5,2 : 1 - 1 x cm 70 Ø 0,250 - 150m 4+1 R.B.
FD 2000 305gr. 5,0 : 1 - 1 x cm 72 Ø 0,285 - 140m 4+1 R.B.
FD 3000 306gr. 5,0 : 1 - 1 x cm 76 Ø 0,285 - 155m 4+1 R.B.

The model XGB has been produced following the same engineering of the XPS version, but is provided with 4 ball bearings Long Life and 1 Roller Bearing for the one-way system. The main difference between this model and the XPS, is in the body, that has been produced using a special blend of graphite resins. This is a reel developed for the ultra-light spinning anglers, that use very slim and lightweight rods and that cannot be
spoiled by an heavy reel. The two spools have a simple but effective design, they have been tooled combining hard aluminium and golden Titanium. Also this XGB version has been provided with the Slow OScillation System, oversized bail, Antitwist line roller and soft knob on the handle. The XGB is available in four sizes, from 20 to 40.

Toate astea sunt la un pret undeva intre 40-50 EURO conform catalogului de la Trabucco. Modele ar mai fi dar se duc undeva la 100 si chiar peste si nu stiu daca merita...

Hai c-aveti ce citi :lol:

Va multumesc si va astept cu raspunsurile!

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 14 Mai 2008, 14:17

am pus pana pe mulinetele alea si mi s-au parut gata sa cedeze, de noi, mai ale manivelele pareau predispuse de a face rost de jocuri milimetrice inca de la inceput.

XGB-ul 2000, mi l-am luat dupa ce am vazut la un preten cate a suferit in 2 ani de zile si mergea f bine, fara jocuri.

Si sunt dubios de ieftine mulinetele alea.

Acum , fie cum te loveste inspiratia!

Ciuchi
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Ciuchi » 14 Mai 2008, 14:24

Ovidiu deci sa inteleg ca XGB-urile alea ti-au placut te-au multumit si chiar merita banii???

E ok sa le iau asa cum am scris in postul anterior (1000, 2000 si 3000 pentru fiecare bat)?

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 14 Mai 2008, 15:02

3000-ul este cam mare, intra mult fir pe tambur, pe 3000 cred ca poti sa pui 300m de 10lb, adica inutil, plus ca este mai grea mulineta, eu as ramane la 2000 pt ultimele 2 lansete. ambele au tambur de rezerva de Al.

Eu am mulineta de vreo 2 luni si binenteles ca merge bine, dar o are un prieten , modelul 1000 si e f buna, in conditii dure, pomi, pesti marisori, lansari multe , jiguri si linguri grele... si merge impecabil dupa vreo 2 ani daca nu mai mult...

Astea sunt faptele. O sa vad cum evolueaza si xgb-ul meu.
Sunt mulinete la preturi mai mult decat rezonabile, am avut ocazia nu odata sa compar cu mulinete scumpe de peste 200-300E, si sunt multumit de alegerile mele.

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 14 Mai 2008, 15:03

salut
referitor la trabucco.
nu am vazut nici o mulineta care sa merite atentie(spinning) .
au niste bologneze medii la calitate si pret .
carligele akura makerel ,lucram jiguri pe ele ,raport bun pret calitate.ultimele carlige sunt infecte ,facute probabil in china ,basculeaza in peste si profilul varfului e ca un cui .se pare ca trabucco a fost.......
walleye

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 14 Mai 2008, 15:07

adrian frunza scrie:salut
referitor la trabucco.
nu am vazut nici o mulineta care sa merite atentie(spinning) .
au niste bologneze medii la calitate si pret .
carligele akura makerel ,lucram jiguri pe ele ,raport bun pret calitate.ultimele carlige sunt infecte ,facute probabil in china ,basculeaza in peste si profilul varfului e ca un cui .se pare ca trabucco a fost.......
Nu am pescuit niciodata cu carlige/jiguri trabucco, carlige :gamakatsu, maruto, owner.

doar bete si mai nou o mulineta.

Totusi as adauga o cheltuiala la bugetul lovit in moalele capului de barca si motor, o lanseta Sakura, cea mai dura din gama. Am pus mana i uichendul trecut pe una M si am ramas impresionat. Placut!

Scrie răspuns