sfaturi pt un novice la spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 06 Mai 2008, 00:19

germina 2,10 m verde?
:))) a ce amintiri imi aduce batul ala! in urma cu 25 de ani adus clandestin de un marinar a schimbat viata a 2 pescari:eu si marele maistru unchiul meu. un bat bun e destul de usor cu toate ca are o intreaga istorie in spatele lui. prindeam stiu la 1 kil cu pestisor voi cand dadeam pe culee la baraj. e bun batul testat decat sa arunci bani pe niste bete contrafacute sau nasoale il recomand din toata inima
cat despre mulineta cred ca de la a 2-3 iesire pe malul raului o sa ii simti limitele. chiar nu stiu ce sa iti recomad in privintza asta. prinde tu niste peste sa te prinda microbu,vi pe forum dai o suma de care dispui si o sa si apara pareri. firul cre ca e buna recomandarea trabucoul si rotativa e cea mai buna si ieftina naluca cu care sa incepi
asteptam sa vedem cum te prinde boala! pescuitul e un microb care nu cunoaste leac! Fir intins!
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 06 Mai 2008, 08:34

Intr-adevar, lansete bune ptr spinning, atat germina de 2.10 cat si cea de 1.80. Singurul dezavantaj - e din fibra de sticla plina si asta ii mareste greutatea fata de o lanseta tubulara, din sticla, carbon sau compozit. Tare pacat ca RDG-istii nu aveau in anii 80 tehnica carbonului compozit si a lansetelor tubulare telescopice! Ar fi iesit ceva ff bun! Eu mai utilizez inca acea Germina cand merg la spinning de clean sau pastrav, biban, in general peste mic (are 1.80, e verde, cu 4 inele din metal dublu (fara ceramica), forta de aruncare 5-15 grame, maner negru din plastic ordinar). O sa ii leg inele tip Fuji, incerc sa ii trag si un maner din pluta, si va fi altceva.
Culmea e ca dupa ce te inveti cu lansete tubulare usoare, fie si ieftine (coreene, chinezesti) nu prea mai poti tine in mana o Germina. Sau poate e o chestiune de autosugestie.... :lol:

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 06 Mai 2008, 09:17

Fario_nebunu scrie:...... O sa ii leg inele tip Fuji, incerc sa ii trag si un maner din pluta, si va fi altceva.
Culmea e ca dupa ce te inveti cu lansete tubulare usoare, fie si ieftine (coreene, chinezesti) nu prea mai poti tine in mana o Germina. Sau poate e o chestiune de autosugestie.... :lol:
Nu e autosugestie..trecerea de la mai usor la mai greu e muuult mai grea :-)

Mai am si eu 2 lansete de fibra rusesti prin pivnita...ma gandeam si eu sa le pun alte inele si alt manaer de pluta... candva....poate... ca nu se stie ...
Deocamdata vreau anul asta vreau sa vad cum e sa mai pescuiesti cu un Seeker la stiuca si Bibi, dar o s-o incerc si pe rau si la salau sa vad cum ma inteleg cu ea..
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

alexutul
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alexutul » 06 Mai 2008, 09:39

Va multumesc anticipat pt raspunsuri si suma de care as dispune e de 150 ron pt o mulineta.astept sfaturi in continuare.respect si fir intins :) :)

alexutul
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alexutul » 06 Mai 2008, 09:44

Apropo pestele pe care il vizez este cleanul,mreana si pastravul.respect si fir intins :)

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 06 Mai 2008, 10:12

Poveste pescareasca: Nenea Tibi zice ca pescuia pe Dunare la somn si i-o agatat o barja firele date la fund. S-o speriat si o intepat puternic facand doi pasi in spate. Citez: "Cand s-a arcuit batrana Gemina odata, marinarii de pe barja au cazut in ***". Sa ai noroc de ea! Fir intins!
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 06 Mai 2008, 10:41

Tristian scrie:Poveste pescareasca: Nenea Tibi zice ca pescuia pe Dunare la somn si i-o agatat o barja firele date la fund. S-o speriat si o intepat puternic facand doi pasi in spate. Citez: "Cand s-a arcuit batrana Gemina odata, marinarii de pe barja au cazut in ***". Sa ai noroc de ea! Fir intins!
Prea tare...trebuia sa bagi pescareasca asta si la bancuri :))

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 06 Mai 2008, 10:51

Mai are Tibi bacsi (a se citi baci) povestiri dar asta era cu Gemina ca sa nu fiu offtopic. Mai stiu aia tot cu somni ca o mers intr-un loc tot pe dunare ca o auzit ca s-o prins somn de 116 kile. Si o prins si el 3, unu de 108, unu de 102 si unu de 95 da de 116 niciunu. :)) Sa moara Bibi.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 06 Mai 2008, 10:56

hmm 150 de lei????? si eu prima mulineta mai buna care am avut-o si care o mai si am dar e de rezerva a fost o daiwa regal Xi,am dat 1 an cu ea si sunt destul de multumit la pretul de 180 de lei cat a costat. acum nu o recomand pt ca e un model destul de vechi in opinia mea.nush ce sa iti zic ca sa nu gresesc. in categoria asta de pret ar intra o ryobi ecusima si din cate am auzit e destul de buna pt inceput.
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

alexutul
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alexutul » 06 Mai 2008, 11:21

Ce parere aveti?ar trebui sa optez pt o ryobi ecusima 1000vi?astept pareri si multumesc tuturor pt sfaturile date.respect si fir intins

Scrie răspuns