sfaturi pt un novice la spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

alexutul
utilizator nou
utilizator nou

sfaturi pt un novice la spinning

Mesaj de alexutul » 30 Apr 2008, 18:39

dragi prieteni pescari,sunt un incepator in ale spinning'ului si as dori sa imi impartasiti din experienta voastra.mi'am achizitionat o mulineta okuma micutza cam la 50 ron si as vrea sa stiu c fir trebuie sa folosesc si woblere sau linguritza.am o lanseta de spinning de la batranul tata din fibra de sticla si e destul de usoara,are vreo 2 metri si 10.astept cat mai multe pareri.multumesc anticipat

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 30 Apr 2008, 20:09

sfatul meu de pescar cu o experienta de 22 de ani este urmatorul: incredere! si perseverenta... SA CREZI pana la ultima lansare... ca monstrul pandeste. :!:

aaaa inca ceva important, pentru inceput , nu ar fi rau sa te insotesti la pescuit cu pretini/cunostinte mai experimentati in ale pescuitului... este FOARTE important!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 30 Apr 2008, 20:27

Alexutul,

Pt o mulineta atat de mica tzi-as recomanda un fir cu memorie cat mai scazuta. Itzi potzi face treaba bine cu un fir Trabucco (am uitat modelul - culoare galben pai) de 0.16-018, chiar daca-i cam elastic. Legi la capatul lui o rotativa Mepps nr 1, 0 sau 00 (care ar putea fi totusi destul de dificil de lansat la distantze mai mari) si ai plecat pe Trotus in spatele CET-ului Borzesti sau la Viisoara - dupa statzia de epurare de la Chimcomplex.
In ultimii ani, datorita inchiderii multor sectzii petrochimice si implicit reducerii poluarii, populatzia de clean a crescut simtzitor.

Odata ce incepi sa pescuiesti si sa prinzi, vei descoperi ce trebuie schimbat / imbunatatzit in echipamentul tau. Dar trebuie sa incepi de undeva.

Numai bine.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 30 Apr 2008, 21:14

Salut ! Cris....esti chiar simpatic...concitadinii nu trebuiesc uitati,dar tu ai uitat...sa-i zici lui alexutul sa nu se grabeasca la clean,pentru ca totusi este prohibitie.

@ alexutul...pana pe 12 iunie nu este voie sa pescuiesti pe rauri,decat stiuca ,cu momeli artificiale.Pana atunci ,daca ai rabdare,poti sa afli multe informatii citind in acest forum si daca vrei sa devi pescar,trebuie sa ai multa rabdare.

Fir intins ! tuturor.
:wink:

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 30 Apr 2008, 23:07

onesti

Te refereai cumva la ""Trabucco SUPER CAST high flow line""... ? [I.G.F.A. Tournament Class] Ala care e pt. lanseuri cat mai lungi - ce curge prin inele.. ? E prea elastic. As recomanda tot Trabucco - TROUT Super Control - ceva de genul. E alb transparent si are elongatie mai redusa. Ieri lam luat la recomandarea unui impatimit de naluci. Si e mult mai ok decat celelalt.

Alex, cat despre batz, ia incearca sa gasesti niste bete de la Alcedo, de inceput. La 2,7o m e sub 1 milion batzul. Un 2,4o e si mai ieftin.
:wink:

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 30 Apr 2008, 23:47

Trabucco River Trout ! cel mai tare mono cu care am pescuit :wink:

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 01 Mai 2008, 06:19

Incearca G-line de la Gamakatsu si o sa iti schimbi parerea.

Numai Bine...

nes
junior
junior

Mesaj de nes » 01 Mai 2008, 10:49

Eu mi-am inceput "cariera" in spinning tot la clean. Primele iesiri le-am facut singur, fara nici un cunoscator si incercam sa prind clean cu fir de 0.25 si rotative rusesti cu paleta mare :D pe Siret. Bineinteles fara rezultat :)). Apoi am gasit mepps-urile de 0 si 1 si am descoperit ca exista si fir mai subtire de 0.25 ...asta acum 10-12 ani in urma. Ce am observat in tot acest timp ( nu dedicat in intregime spinningului) : rabdarea si perseverenta sunt cele mai bune trucuri in acest stil de pescuit. Daca ai " bafta" sa prinzi peste de la prima iesire, atunci sigur te vei indragosti de spinning.
Iar cleanul va deveni, cum am patit-o si eu si multi altii, marea ta dragoste.
Deci fir intins si putinntica rabdare ca acusica termina clenii de "iubit". (Intre timp daca ai unde, poate dai de o stiuca)

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 01 Mai 2008, 13:05

Totusi consider ca e bine de inceput cu bibaneala. Bibanul este mai accesibil, cleanul mai pretentios. Pana se da mana, pana ce lanseta devine o prelungire a mainii, pana ce evolutia nalucii este sub control , bibanul te poate face si sa prinzi ceva salvand o partida. Dar si el este in prohibitie.
E doar o parere.

alexutul
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alexutul » 05 Mai 2008, 21:45

apropo am aflat ca lanseta e Germina.este indicata pt spinning sau ma orientez asa cum mi'a sugerat hunting la un alcedo?astept raspunsuri si multumesc anticipat

Scrie răspuns