Inmatriculare barca !!??
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- george.
- junior
acum nu mai trebuie nici permis sub 5 cai
tocmai am vb la capitanie si au zis chestia asta.Deci sub 7 m sau 20 cai nu se inmatriculeaza iar cu motor sub 5 cai nu mai trebe permis.Super tare.Probabil ca acte de provenienta tot ar trebui sa ai cand te opreste careva.
Re: acum nu mai trebuie nici permis sub 5 cai
Nu mi s-ar parea normal. Daca ai un aparat foto umbli cu actele de provenienta dupa tine?george. scrie:.Probabil ca acte de provenienta tot ar trebui sa ai cand te opreste careva.
- george.
- junior
Ma gandesc ca se cam fura barcile prin delta .Tre sa dovedesti cumva ca e a ta nu?Nu e ca un ap foto ca valoare ma gandesc de aia zic,bine nu un ap foto prof dslr.La fix ar fi sa nu mai ceara nimic cum abia am cumparat o barca de aluminiu de 4.30m cu motor de 3,6 HP.Am acte la ea dar ce rost are sa ma car cu ele dupa mine decat eventual copii.
Nu am auzit de barci furate. Frate-miu si amicii lui au vreo 4-5 barci in fata casei si cand nu e nici unul in Delta barcile stau la mal, legate cu lant si lacat. Motoarele nu le lasa pe barci, ci le baga in casa. Subiectul e totusi sensibil. Poate ne zice cineva mai familiarizat cu problemele astea.
@ adiwolf : eu umblu cu actele barcii (unde este specificat si motorul)dupa mine in delta pentru ca de obicei inchiriez o barca de acolo. Asta ca sa pot face eventual dovada faptului ca sunt proprietarul lui.
@ MihaiV : pana acum 2 ani luam motorul de pe barca seara si-l puneam in magazia pensiunii . In toamna cand am vrut sa fac acelasi lucru gazda la care stau mi-a spus ca nu mai este cazul sa-l dau jos ca :
- " 2 timpi ?.. nu se mai fura asa ceva!.. " adica au si hotii pretentiile lor.
@ MihaiV : pana acum 2 ani luam motorul de pe barca seara si-l puneam in magazia pensiunii . In toamna cand am vrut sa fac acelasi lucru gazda la care stau mi-a spus ca nu mai este cazul sa-l dau jos ca :
- " 2 timpi ?.. nu se mai fura asa ceva!.. " adica au si hotii pretentiile lor.
-
- veteran
Mai Sorine se spune ca armata te face mai barbat...Sorin scrie:ma , mortieru e un tun d'ala mare mare ....de arunca ghiulele cat capu....mi-aduc aminte ca era intr-un dictionar o poza alb-negru cu asa un mortier si ma fascinase pe cand eram cotocel .....
acu daca o fi si un aruncator de mortiere nu stiu![]()
![]()
Multzam lu Bunutzu ca nu facui armata !

Apropos,am auzit ca daca dai o spaga decernta 250 RON ??? poti sa-ti iei rapid permis de navigator,platind doar taxele normale .Ai idee de asa ceva ?
Ca sa fii fericit pentru un an te insori, pentru inca doi ani divortezi, iar pentru toata viata inveti sa pescuiesti!
Dau eu si dublu!!! Am fost de vreo 2 ori la Capitania de la Herastrau, am dat telefoane si la Bucuresti si la Capitania Giurgiu ( de care tine si Snagovu de care tine si Bucurestiu
), sunt dati in... pur si simplu "nu stim cand se mai da examen, mai reveniti", sau "ghinion, tocmai s-a dat, mai incercati peste vreo luna"... Da' am dosarul gata, vi-l depun si ma chemati la examen! Vai, ce rau ne pare, nu se poate, mai treceti pe aici
Dac-as fi vanator, ce ascunsa as juca pe pontonul vostru cu glontz pe teava!
Fara gluma, am turbat si sunt satul de umblat prin Delta cu morcovul implementat, daca stiti o usa intredeschisa la vreo capitanie, vin cu vaselina de acasa!!! Astept provincia pe PM

Fara gluma, am turbat si sunt satul de umblat prin Delta cu morcovul implementat, daca stiti o usa intredeschisa la vreo capitanie, vin cu vaselina de acasa!!! Astept provincia pe PM
PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE
- george.
- junior
am gasit si ordinul nou referitor la conditiile de obtinere a certificatului de conducator ambarcatiune agrement.Ordinul este nr.534 din 26 iunie 2007 Monitorul Oficial.Citez:
ambarcatiune agrement-orice ambarcatiune propulsata cu motor si/sau cu vele, al carei corp are lungimea de 2,5 pana la 24 m ...
certificat conducator ambarcatiune agrement clasa D- certificat care da dreptul titularului sa conduca ambarcatiuni de agrement pe ape interioare..
Si finalul care imi place f mult: pentru a conduce o ambarcatiune de agrement cu o putere a motorului de pana la 3,68 kW pe ape interioare nu este necesara detinera certificatului international de condcator de ambarcatiune de agrement clasa D.
end
ambarcatiune agrement-orice ambarcatiune propulsata cu motor si/sau cu vele, al carei corp are lungimea de 2,5 pana la 24 m ...
certificat conducator ambarcatiune agrement clasa D- certificat care da dreptul titularului sa conduca ambarcatiuni de agrement pe ape interioare..
Si finalul care imi place f mult: pentru a conduce o ambarcatiune de agrement cu o putere a motorului de pana la 3,68 kW pe ape interioare nu este necesara detinera certificatului international de condcator de ambarcatiune de agrement clasa D.
end