pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
tito
- veteran

Cheloba scrie:Salutare,
Sa zicem ca am rezolvat cu firul. Problema era ca as vrea sa invat sa pescuiesc si altfel decat la vobler. As vrea sa imi cumpar niste shad-uri / twistere si ce mai am nevoie. Problema este ca nu stiu ce sa iau si nu as vrea sa arunc cu bani degeaba. Ma puteti sfatui sa iau ceva anume. Multumesc frumos
Nu-ti face griji in privinta banilor dati pe naluci. Peste o vreme vei constata ca ai investit in naluci si accesorii mult mai mult decat ai dat pe lanseta si mulineta. Sfatul meu e sa lasi jigurile de"fitze" si sa-ti iei jiguri clasice (tip bila, sabot,etc) incepand de la 3gr si sfarsind cu 14/17gr daca pescuiesti pe rauri. Esti la inceput si vei pierde (agata) destule, asa ca poti lua jiguri ieftine gen Matuzo,Eagle Clow, nu lua prea multe, dupa ce inveti cum sta treaba cumpara-ti jiguri de calitate, de la Fudo in sus. In privinta "plasticelor" ,daca nu vizezi bibanul, ia-ti de la 4cm pana la 12cm si armeaza-le cu greutati in functie de locul de pescuit (curent, adancime a apei, marimea plasticului). Colegii ti-au dat mai sus repere in acest sens...sa nu-ti lipseasca din trusa culoarea alba si cele natur ...prietenii stiu de ce.
Ideea e sa mergi sa experimentezi pe malul apei...uneori o zi dew pescuit face mai mult ca 100 de pagini citite pe internet. Fir intins !
-
zvic
- veteran

Eu am avut succes cu 2 culori in special, nu au mers mereu dar cand a mers a mers foarte bine la astea.
Una e Red-Head, corp alb si cap rosu. Cealalta e chartereuse sau cum se scre, galbenul ala verzui foarte intens.
Eu zic sa cauti si sa ai la tine cateva carlige offset lestate si gume care se pot monta pe ele, in unele locatii cu vegetatie numai cu astea am reusit sa pescuiesc. Reax ohio si shadurile alea cu colacei de la manns merg si montate asa, la gruburi mari iar merge.
Mai cauta si spinnerbaituri cu agrafa, pe care poti monta ce jig vrei, nu trebuie sa fie mari. Uneori merg chiar bine si poti schimba greutatea si guma.
-
George1985
- veteran

-
Grija mare cu jigurile jaxon!
Sunt foarte slabe calitativ, te lasa cand ti-e lumea mai draga(pestele mai mare)...
-
Cheloba
- utilizator nou

Salutare,
Se pare ca in week-end am avut noroc. La ultimul lanseu a tras nebuna. Am agatat-o si dupa o lumanare a fugit direct intr-o salcie. Am avut mare noroc cu niste prieteni care erau cu barca si au scoso ei din tufa afara. La cantarul official a rezultat 9.37 kg si 110cm. Momentan este captura si primul trofeu
-
tito
- veteran

Cheloba scrie:Salutare,
Se pare ca in week-end am avut noroc. La ultimul lanseu a tras nebuna. Am agatat-o si dupa o lumanare a fugit direct intr-o salcie. Am avut mare noroc cu niste prieteni care erau cu barca si au scoso ei din tufa afara. La cantarul official a rezultat 9.37 kg si 110cm. Momentan este captura si primul trofeu
Felicitari, asta se cheama norocul incepatorului :) .Multi nu au norocul sa se intalneasca cu astfel de capturi nici macar dupa ani de spinning...inca n-ai pus poza la galerie !?
-
Cheloba
- utilizator nou

tito scrie:Cheloba scrie:Salutare,
Felicitari, asta se cheama norocul incepatorului

.Multi nu au norocul sa se intalneasca cu astfel de capturi nici macar dupa ani de spinning...inca n-ai pus poza la galerie !?
Inca nu am pus poza deoarece nu am primit pozele de la locul faptei. Daca le pun pe cele de acasa or sa sara toti de *** in sus ca fac poze in sufragerie:))). In cursul zilei de astazi vin si pozele
-
spiridusul
- veteran

Da mai multe detalii, la ce a intrat nebuna? Asteptam poze cu stiuca, felicitari, este un peste pe care multi pescari ar dori sa-l prinda.
-
tito
- veteran

Cheloba scrie:
Inca nu am pus poza deoarece nu am primit pozele de la locul faptei. Daca le pun pe cele de acasa or sa sara toti de *** in sus ca fac poze in sufragerie:))). In cursul zilei de astazi vin si pozele
Si daca sar de c.. in sus care-i problema ta, lasa-i sa sara. Ideea e sa nu faci prapad, sa bagi tot ce prinzi la traista, sa nu bagi in juvelnic pesti sub dimensiunile legale,sa-i scoti cu grija carligele, sa-l manipulezi cu atentie (corect) atunci cand il scoti din apa... daca mai iei cate un peste acasa nu-i bai. Nici eu nu fac poze la locul faptei, prefer sa pescuiesc in loc sa pierd vremea cu pozele. Daca te uiti in galeria mea, pestii sunt pozati pe masa :) .
-
Cheloba
- utilizator nou

Eu sincer sunt pescar de crap si pescuiesc numa pe balti C&R . O sa postez in cateva minute pozele in galerie