cu rotative nr 3 am prins marle lagreu..nu mai mari de 1,5 k totusi
celelelte mai rasarite la oscilanta
Si apropo de struna... eu in delta am puat zesi de avati cu struna pe fir, de teama marlelor ce se mai cuibareau printre copacii prabusiti in Sulina.Si chiar am prins mai bine decat colegi de expeditie ce nu dadeau cu struna. Deci in momentul acela , sau poate tot timpul, avatii nu erau deranjati de strune. Deasta se merita pus metalul... Si mai aveau nemtii pe nu-s ce site o statistica potrivit careia mai bine de jumate din triucile de pana in 3 k erau luate la naluci ractive gen rotativa, spinnerbait etc, iar aproape toate cotarlele trecute de prima tinerete erau luate la naluci discrete, gen oscilanta.
Din cte am sesizat eu, naluca mica merge la stiuca in apele suprapopulate in stiuca, lafel cum merge pe aceleasi ape si imitatiile de stiuca. Inrest, eu dau cu naluci mari, din obisnuinta, cred...
Size really matters?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
Daca e vorba despre statistici in Germania tin sa-ti spun ca majoritatea stiucilor mari (90%) sunt prinse cu momeala vie. Eu am vazut statistici (in Blinker) in care faceau comparatii intre caras, rosioara, biban etc ca momeala vie. Si in Blinker e un fel de Trofeul Mustad din ALP si la stiuca vei vedea ca "grasele" sint prinse la viu.legio1083 scrie:cu rotative nr 3 am prins marle lagreu..nu mai mari de 1,5 k totusi
celelelte mai rasarite la oscilanta
Si apropo de struna... eu in delta am puat zesi de avati cu struna pe fir, de teama marlelor ce se mai cuibareau printre copacii prabusiti in Sulina.Si chiar am prins mai bine decat colegi de expeditie ce nu dadeau cu struna. Deci in momentul acela , sau poate tot timpul, avatii nu erau deranjati de strune. Deasta se merita pus metalul... Si mai aveau nemtii pe nu-s ce site o statistica potrivit careia mai bine de jumate din triucile de pana in 3 k erau luate la naluci ractive gen rotativa, spinnerbait etc, iar aproape toate cotarlele trecute de prima tinerete erau luate la naluci discrete, gen oscilanta.
Din cte am sesizat eu, naluca mica merge la stiuca in apele suprapopulate in stiuca, lafel cum merge pe aceleasi ape si imitatiile de stiuca. Inrest, eu dau cu naluci mari, din obisnuinta, cred...
Dar in rest ai dreptate, sau cel putin asa mi s-a parut si mie - rotative si imitatii de stiuca in apele suprapopulate de stiuca.
Esteeeeeee!
-
- utilizator nou
Eu am vazut clar o preferinta a stiucilor mari pentru viu. Am pescuit de multe ori in acelasi timp cu naluci, cu altii care dadeau in acelasi loc la viu. Chiar daca prindeam mai mult ca numar, ma luau clar la greutate. De ex. pe un canal in delta, cei care dadeau la viu scoteau stiuci la 2-3 kg, eu mai mult la kil. Si nu o data, de mai multe ori mi s-a intamplat.danr scrie:pai normal, ca asa pescuiesc dupa ele in mod traditional
nemaivorbind de britishoi pentru care rosioara e sfanta
eu personal cred ca stiuca, la fel ca si salaul, are momente cand are preferinte accentuate pentru viu sau naluci
uneori doar pentru setca
Cit despre british, poate shtii casetele lui John Wilson. Din barca folosea voblerul, dar dadea simultan si la viu lansand inapoia barcii un pestiuc la vreo 3-400 grame cu pluta. Din cind in cind se uita sa vada daca i-a plecat pluta.
Cred e vorba despre instinct care e mai dezvoltat la stiucile mai batrine, implicit mai grele.
Cum la fel de bine se intampla si situatia in care vor doar la viu.
De ex, pe lacul Morii acum mai multi ani nu voiau de loc la twister. In schimb se prindea salau cu HALAUL (da, halaul) langa mal. Cei care dadeau la viu nu prindeau nici ei toti! La oblete ZERO! In schim la paula ciobanului luai aproape instantaneu.
Esteeeeeee!