Size really matters?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Size really matters?
Ce naluci folositi la stiuca si ce DIMENSIUNI? ati prins si la cele din gama Micro, sau numai la cele Medii-Mari?
-
- senior
Pentru Stiucá folosesc toamna mai ales cu succes Shads de 21 cm si 170gr cu folie Holograficá aplicatá cu motiv Biban sau Pástráv,tot odatá pot zice cá un wobler mia fácut multá plácere si anume ,CORA Z ,,Power On ´´Wobbler-Style Fisch 4-teileacest Wobler înoatá prin apá parcá ar fi un peste adevárat,te sfátuiesc sá îl încerci odatá,nai ce pierde.Îl gásesti si în catalog la www.angelsport.de asta numai ca sá îti dai seama despre ce vorbesc .Eu prind frumos cu el în Baraj pe Isar (D)ce este drept la Stiucá merg doar toamna.
Fir ÃŽntins

Fir ÃŽntins
Depinde mult de specificul baltii, respectiv de marimea puietului existent. Eu in general folosesc naluci mici; am luat stuk si la salmo hornet de 3. Dar in acelasi timp am luat stuk mai serioasa..la pike - storm de 10 cm.
Nu poti zice cu desavarsire ca nalucile mari selecteaza stiucile pe masura, cel putin in cazul acestei specii pt ca am vazut marle de 150-250 g luate la voblere de 8-9 cm.
Nu poti zice cu desavarsire ca nalucile mari selecteaza stiucile pe masura, cel putin in cazul acestei specii pt ca am vazut marle de 150-250 g luate la voblere de 8-9 cm.
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura
dream_fishing sunt perfect de acord cu tine cá la aceastá specie nu poti cu desávîrsire selecta márimea Stiuci dupá náluci ,eu am vázut deja stiucá micá de 35cm ce mia luat un Wobler mare de deabia ia încheput în gurá,nici vorbá sá îl fi putut îngiti,dar eu folosesc constient numai náluci mari la Stiucá ca probalitatea de a agáta un peste mic sá fie cît de cît exclus,si asta ca sá îi dau Stiuci posibilitate de a se reproduce si anul viitor sá mai am satisfactia de al pescui,cred cá îmi vei da dreptate ca pescar Sportiv,afar de asta la noi apele sunt pline de Bibani ,dar nu mari si ástia atacá tot ce este de másura lor. 

eu cred ca e f. greu sa stabilesti ce dimensiune/forma/culoare place cumetrei la momentul zero. important e sa gasesti naluca potrivita.
am luat stiuca cand nu intra la nimic altceva cu un shad obosit si rontait de strapi, de 9 centi. asta dupa ce-am "spalat" vreo 30 voblere + tablii la greu.
pe de alta parte maiestria e localizarea lor. se stie ca unde stau pixurile nu prea o gasesti pe aia capitala. p-aia o gasesc numai meseriasii. intr-un an in delta: pe-o japsa pe la sf. gheorghe erau o mie de creioane care intrau cam la orice. vine unu' cu un polonic ruginit, balshoi si se duce mai in amonte pe canal, impusca o stuk de 3k si pleaca.
m-am uitat la mulineta lui antica, avea fir cam de 0,4.
dar am auzit la amici care dadeau dupa clean sau bibi cu chestii mititele ca i-a taiat cumatra. which is not good.
anu' trecut mi-a intrat pe un mepps nr.3 cu floc in coada un de vreo 200g. so...
am luat stiuca cand nu intra la nimic altceva cu un shad obosit si rontait de strapi, de 9 centi. asta dupa ce-am "spalat" vreo 30 voblere + tablii la greu.
pe de alta parte maiestria e localizarea lor. se stie ca unde stau pixurile nu prea o gasesti pe aia capitala. p-aia o gasesc numai meseriasii. intr-un an in delta: pe-o japsa pe la sf. gheorghe erau o mie de creioane care intrau cam la orice. vine unu' cu un polonic ruginit, balshoi si se duce mai in amonte pe canal, impusca o stuk de 3k si pleaca.

dar am auzit la amici care dadeau dupa clean sau bibi cu chestii mititele ca i-a taiat cumatra. which is not good.
anu' trecut mi-a intrat pe un mepps nr.3 cu floc in coada un de vreo 200g. so...
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
La naluci micro am scapat(au taiat dupa cateva secunde de drill) 2 stiuci destul de mari zic eu, aprox.2,5-3 kg, dand dupa clean, pe Timis. Voblerul era Salmo Hornet de 2,5 cm. Din ce am vorbit si cu alti pescari, se pare ca pe Timis mai multi au prins stiuci la voblere mici, 4-5 cm.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
...si de-atunci dai numai cu struna...Adi_ scrie:La naluci micro am scapat(au taiat dupa cateva secunde de drill) 2 stiuci destul de mari zic eu, aprox.2,5-3 kg, dand dupa clean, pe Timis. Voblerul era Salmo Hornet de 2,5 cm. Din ce am vorbit si cu alti pescari, se pare ca pe Timis mai multi au prins stiuci la voblere mici, 4-5 cm.

"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
nici eu nu am folosit struna.....pana anul trecut,cand am vazut ce poti pierde fara struna... 

Michael va recomanda Regulamentul forumului