montura vs. jig

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Unditzar
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Unditzar » 14 Ian 2009, 17:51

Da, chestia cu intepatul in forta e foarte importanta cand pescuiesti cu montura. pana sa invat chestia asta am scapat cativa vargati maricei. :( Montura pe care o folosesc este un texas cu plumbul fixat langa carlig. Mi se pare ca agata mai putin decat cu plumbul culisant.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 14 Ian 2009, 18:42

Unditzar scrie: Montura pe care o folosesc este un texas cu plumbul fixat langa carlig. Mi se pare ca agata mai putin decat cu plumbul culisant.
pescuiesti pe curent sau pe lac?
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Unditzar
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Unditzar » 15 Ian 2009, 13:54

Pe curent. Pe lac nu mi se pare vreo diferenta notabila intre plumb culisant sau fix.

butic
junior
junior

Mesaj de butic » 15 Ian 2009, 14:24

Ar fi ceva diferenta in functie de zona in care se hraneste pestele
Important e sa fi acolo!!!

caulea
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de caulea » 15 Ian 2009, 19:35

old_radu scrie:Daca nu-i cu suparare...mi-as permite sa lansez propunerea de a discuta si despre montura "Texas rig"
Cred ca o "paralela" facuta intre cele trei monturi ar fi mai interesanta si nu ar "distorsiona" subiectul propus de tine.
Multumesc !
eu in special folosesc jig plumbul greutate 12 grame si plasticul sa fie de firma relax da rezultate foarte bune culoare rosie pana acum a dat cel mai mult randament si alb eu mai folosesc niste viermi negrii lungi cu miros sunt extraordinari cumparati din italia iar din irlanda am un pestisori de plastic cu blinker in coada nu l am incercat inca pt ca e singurul si imi pare rau sa l pierd pana ce nu apare si la noi mi sa spus ca da rezultate foarte bune aaaa! vroiam sa intreb cand dati la jig agatati si alti tipi de pesti?( mreana , scobar,platica etc)????/sau nuamai aici unde pescui se intampla asa??????

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 15 Ian 2009, 23:47

la jig s-au luat frecvent mrene pe olt, dar mrene...(5-10 kg), restul accidental, mai putin crapii care pun botul pe bune si tot asa bucati.
bine, daca prinzi un novac cu jigu in bot cum se mai intampla, sa nu te gandesti ca a pus botu pe bune.

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 16 Ian 2009, 12:34

unde pe olt se ia mrene de 5-10kg?

Xample
utilizator nou
utilizator nou

Re:

Mesaj de Xample » 26 Mai 2012, 00:08

Unditzar scrie:Da, chestia cu intepatul in forta e foarte importanta cand pescuiesti cu montura. pana sa invat chestia asta am scapat cativa vargati maricei. :( Montura pe care o folosesc este un texas cu plumbul fixat langa carlig. Mi se pare ca agata mai putin decat cu plumbul culisant.
cred ca e mai usor de simtit si de agatat un peste cand plumbul e fixat langa carlig... Sinncer nu imi dau seama care sunt avantajele plumbului culisant in montura texas

moneytehnik
veteran
veteran

Re: montura vs. jig

Mesaj de moneytehnik » 05 Iun 2012, 21:43

Daca tot a ajuns topicul asta sus, imi permit sa pun din nou intrebarea : montura vs. jig?

Jonny, cred ca dupa atita timp ai ajuns la vreo concluzie.
Eu folosesc foarte rar monturi... Inainte de prohibitie, intr-un loc cu mal stancos , unde apa curgea invers si foarte incet( contracurent), am observat atacuri asupra obletilor ce nu pareau de avat. Am dat jos jigul pentru ca nu aveam nici o sansa sa-l mai scot de acolo si am montat un offset lestat, 3/0 5 gr, cu o orka fenix , si prin mulinare constanta(altfel orka nu lucra) am extras patru salai peste kil in vreo 15 min. A fost prima data cand am folosit offset si... m-am aprins... dar degeaba... ulterior, am folosit montura prin locuri cu agataturi mari, neexplorate si m-am ales doar cu mari rateuri.
Mi se par mai bune carligele offset pentru viermi care nu au ochetele pe aceeasi linie cu varful, si trebuie neaparat carlige de calitate.Dar ce altceva o mai trebui?
Poate mai trebuie sa mai invat metoda asta... e si asta un motiv de ”up” la topic.

Am mai folosit acum cativa ani o montura cu ancora in grub bagata cu iglita, in fata grubului flotor, iar plumbul era legat cu alt crac la cca 30 cm in fata twisterului, dar nu a fost ceva spectaculos... si nici prea eficient.
O zi în care nu rîzi, e o zi pierduta. (Charlie Chaplin)

srb
veteran
veteran

Re: montura vs. jig

Mesaj de srb » 14 Iun 2012, 12:01

crezi tu?e mult mai eficienta decat crezi.poate ca n-ai insistat destul de mult cu ea.oricum, bucata aia de slap pe post de flotor e o aiureala.un shad sau un grub are destul de mult timp sa planeze usor pana la urmatorul pompaj.cel putin mie mi-a dat rezultate foarte bune cand ratam salau dupa salau la jig, iar cu aiureala aia, tripla era inghitita.

Scrie răspuns