montura vs. jig

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

johnnybravo
Moderator
Moderator

montura vs. jig

Mesaj de johnnybravo » 02 Ian 2009, 11:44

ce stil vi se pare mai eficient in pescuitul salaului? pescuitul la montura (pater noster/carolina cu un grub cu flotor) sau cu jig ?
montura e o solutie cand locul de pescuit are multe agataturi... personal cred ca pescuitul cu jig e mai provocator pt salau decat un grub fara control direct...ce ziceti?

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 02 Ian 2009, 12:38

Daca nu-i cu suparare...mi-as permite sa lansez propunerea de a discuta si despre montura "Texas rig"
Cred ca o "paralela" facuta intre cele trei monturi ar fi mai interesanta si nu ar "distorsiona" subiectul propus de tine.
Multumesc !

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 02 Ian 2009, 14:20

johny ai auzit de plastice floating? daca nu cauta-le si incearca-le texas, carolina, jig, dar cu flotoarele pe plastice e inutil atata timp cat s-au gandit fabricantii la asta.
iar monturi cu peste viu sau mort nu, e mai simplu si mai frumos cu minciunele daca te ajuta incheietura!

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 02 Ian 2009, 14:37

am plastice flotante :)
ma interesa sa imi fac o parere asupra eficientei unui pescuit cu jig vs. monturi.
ce-i minciuneaua?

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 02 Ian 2009, 15:16

cea mai pertinenta opinie o sa ti-o faci pescuind cu monturi, plastice, voblere in locul pe care il frecventezi cel mai mult, dar atunci cand pestii mananca.
unde pescuiesc eu(pe olt, baraje, deversoare) povestea asta cu montura functioneaza doar sus pe baraje pe 17-20 m unde nu sunt agataturi frecvente... pe curs din barca unde prefer eu, orice montura inseamna lanseul si agatatura in structuri, fiare, betoane, colonii de scoici.
in afara de jig putin subdimensionat fata de marimea nalucii, putin mai usor decat ar trebui, jiguri calite si textil subtire 4-8 lb(sa nu muti barca din loc in caz ca nu iese), totul devine o cumplita gaura pt trusa si o enervare...
asa ca pescuieste si o sa iti dai seama si singur ca intotdeauna conditiile de pescuit iti dicteaza montura, jigul, naluca...

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 02 Ian 2009, 20:54

Minciunelele sunt alea din aluat fraged? :lol: Daca da,ce are cu incheietura? :lol:Ahhh,ca sa le rasucesti,nu-i asa? :lol: :lol:

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 02 Ian 2009, 21:06

:lol: :lol: :lol:
ale naibi ele minciunele
Domnu' Ilie ce mai prindeti domnu'?Parca ziceati ca veniti prin zona mea sa facem una mica.
p.s. ultimii cleni i-am luat cu 20lb.+struna(avem invazie de stiuca si multe agatatori).
:wink:
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 02 Ian 2009, 21:22

Ultima captura a fost un curcan sub forma de friptura,luat la jig cu miez de nuca,jucat in ograda cu pompaje scurte.Atacul a venit pe cadere :lol: :lol:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 02 Ian 2009, 22:52

montura vs jig.
:?
Pe lac am incercat diverse, si altceva in afara de jig si dandinete a fost montura texas.
Nu am fost foarte incantat desi in structuri rele, pe LAC, atentie fara curent cred ca texasul e mai bun; in curent insa problema asa cum o vad eu se schimba. Curentul apei impinge linia intre pietre si crengi si oricum agati, plus ca la texas am avut rateuri memorabile.
De placere, cred ca se poaite pescui cu orice, dar pentru eficienta si pentru a prinde am folosit jig si dandinete (pe lac).
Apropos de dandinete , pregatesc chiar acu' vreo 20buc diverse marimi, in general 3-7cm pt un pescuit la copca la salau. Culori cupru si alama!
Sper sa prind vreo 2-10 salai ;)

fir intins! la 05:00 suna ceasul!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 03 Ian 2009, 01:24

la texas si carolina lasa varful carligului un pic mai pe afara, iar cand intepi, inteapa sa muti barca, dar un pic mai tarziu decat esti obisnuit la jiguri. Pe alte meleaguri betele de carolina, texas sunt cel mult fast, iar filmuletele despre cum intepi pot fi un sb aparte.
ps.ai grija la gheata, si eu tot pe ea o sa stau azi...

Scrie răspuns