convertire la spinning

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

dan_rotaru
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan_rotaru » 20 Iun 2011, 10:05

ca si fapt divers, pescarul cu care am mers de cele mai multe ori la pescuit de rapitor si care mi-a aratat o gramada de smecherii este pescar de crap renumit, campion national 2010. :D

shirkan
veteran
veteran

Mesaj de shirkan » 20 Iun 2011, 10:19

Eu spun sa nu mai convertim stationaristii sa practice spinningul pt ca vom avea concurenta pe viitor si ciu-ciu rapitori pt noi :lol:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 20 Iun 2011, 10:47

shirkan scrie:Eu spun sa nu mai convertim stationaristii sa practice spinningul pt ca vom avea concurenta pe viitor si ciu-ciu rapitori pt noi :lol:
Corect! Plus ca s-ar putea sa si prinda mai mult ca noi ... :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

nicuB
junior
junior

Mesaj de nicuB » 20 Iun 2011, 12:06

eu pescuiesc de la varsta de sapte ani si nu cred ca m-ar putea converti cineva la un singur stil de pescuit. anul trecut m-am apucat mai serios de spinning, cu rezultate destul de bune, mai ales la avat si clean, drept urmare in momentul de fata am patru lansete de spinning + trei cutii de voblere, oscilante, etc. dar pentru nimic in lume nu as renunta la pescuitul crapului sau la un scobarit la feeder. toate stilurile de pescuit sunt frumoase, putem fi subiectivi in aprecierea unuia sau altuia, important este sa iesim pe malul apei si sa pescuim.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 20 Iun 2011, 13:14

important este sa iesim pe malul apei si sa pescuim.
Bravo! :respekt:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 20 Iun 2011, 14:57

N-am reusit sa ma "convertesc" la spinning. Am incercat cativa ani sa-mi placa si.... nu-i de mine. :)

Vegas_75
veteran
veteran

Mesaj de Vegas_75 » 05 Iul 2011, 12:53

Eu am inceput anul trecut tot in octombrie (s-a mai convertit cineva tot in octombrie) cand nu am avut cu cine sa merg la o partida de crap si am decis sa merg singur la o balta langa Buc. unde auzisem ca e destul de multa stiuca.

Aveam o lanseta de spinning de 2.70 m (Gold Star 20-40 gr din Obor) cumparata in urma cu 5-6 ani si cu care nu prinsesem nici un peste (e drept ca in 6 ani am dat de 4 ori la rapitor ocazional). Fusese un targ Aventuri la Pescuit si nu stiu din ce motiv , ca doar sunt pescar de crap de 7-8 ani, mi-am luat si vreo 7-8 linguri oscilante de la unu' Misu. Aici a fost zic eu combinatia si alchimia ca pur si simplu intamplator luasem niste linguri belea (asta urma sa aflu mai tarziu) si am fost singur la o balta buna de stiuca intr-o perioada optima a anului, respectiv octombrie.

Nu stiam prea bine cum se plimba oscilantele prin apa, dar le trageam si eu cam cum credeam eu ca e mai bine si pac pac trei stiuci in trei patru ore , doua de 1 kg si una de 2 kg . Toate au atacat la un metru de mal si doza de adrenalina a fost strasnica , pe toate le-am tras taras pe mal si de atunci pescuitul si investitiile la crap le-am neglijat tare. Aproape exclusiv am ramas focusat pe rapitor. La a treia partida anul trecut am luat una de 4 kg si i-am facut capul trofeu naturalizat si anul asta am dat intr-una de 9 kg careia i-am dat drumul.
Cred ca nu mai sunt multe de spus. M-am cunoscut si cu Misu si am luat peste 70 de linguri de la el de atunci (nu e reclama doar ca e un tip talentat, muncitor si iscusit , la linguri e dibaci tare). Apropos, toate lingurile oscilante de la Arrow el le face.
Si asa m-am lipit de stiuca si sunt sanse mici sa ma dezlipesc. Incerc pe cat posibil sa mai merg si la crap.

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 05 Iul 2011, 14:19

imi place casting-ul, artificiala care prinde viata, surpriza de la capatul firului, kilometrii de lunca/ prund sau bolovanisuri (trasee mai mult sau mai putin conventionale batute cu piciorul sau din barca), efortul de a "provoca" si nu de a astepta, chiar si oboseala placuta cand nu mai apuc sa-mi trag cearseaful sa m-acopar pt. ca instantaneu am adormit subit si very deep.
...pentru toate astea si pt. altele mai si muscaresc
...e un punct de vedere :)

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 05 Iul 2011, 18:16

de ce am vrea sa convertim baboiarii in spinning -men. nu sunt si asa prea putini dintozi ????
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !

michele
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de michele » 05 Iul 2011, 23:42

grecu scrie:de ce am vrea sa convertim baboiarii in spinning -men. nu sunt si asa prea putini dintozi ????
Si eu care credeam ca, dupa semnatura aia inteligenta, esti baboiar. Sau cocalar, manelar, ......bar :oops:
My mistake, tu esti doar un baiat de bun simt care respecta femeile si nu ezita sa le-o arate.

Scrie răspuns