Se foloseste struna sau nu la somn

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 11 Mai 2009, 21:42

Nu este nevoie de nici o struna .

Singurul peste care taie este stiuca si atit . Da si eu am apucat somn de gura si nu am patit nimic , cateva zgirieturi fine care oricum in momentele alea nu le bagi in seama .

Intr-adevar se cam scamoseaza firul si se umple , aproape cam cat este somnul de mare , de mucus.

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 11 Mai 2009, 22:23

struna nu e nevoie, textil sau mono gros.
cu muscatul e altfel> eu m-am ales cu zgarieturi serioase, asa ca folositi gripul sau altceva dak aveti la indemana :lol1:

hunting_shit
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de hunting_shit » 18 Iun 2009, 22:11

Mai fratie, daca nu vrei sa mai ai surprize cu somni mari, pune in loc de struna clasica, o struna facuta dintr-un cablu de frana de bicicleta. Ai incredere, eu dau asa de vreo 5 ani si nu am mai avut rupturi.

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 18 Iun 2009, 22:41

hunting_shit scrie:Mai fratie, daca nu vrei sa mai ai surprize cu somni mari, pune in loc de struna clasica, o struna facuta dintr-un cablu de frana de bicicleta. Ai incredere, eu dau asa de vreo 5 ani si nu am mai avut rupturi.
si eu care ma gandeam la un cablu de lift
:lol1: :elkgrin: :headbash:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 18 Iun 2009, 23:18

blackmamba scrie:Nu este nevoie de nici o struna . Singurul peste care taie este stiuca si atit . Da si eu am apucat somn de gura si nu am patit nimic , cateva zgirieturi fine care oricum in momentele alea nu le bagi in seama .
Am avut somni care au taiat ...si am avut multzi, asta nu inseamna ca dau la somn cu struna, dar vreau sa spun ca se intampla.In special in iulie, august, septembrie cand nivelul de agresivitate e maxim.Depinde mult de cum o ia si de cat de isteric e pestele in drill. :wink:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Timbota1
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Timbota1 » 19 Iun 2009, 12:34

Eu nu dau la somn dar daca intra parca as vrea sa-l si scot. Mai ales cand firul ii suficient de rezistent sa il si pot scoate. Ideea ii ca daca ii agatat de buza iese afara, daca inghite se cam duce ca roade firul.
Merci de observatie.

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 19 Iun 2009, 15:29

Daca folosesti struna iti diminuezi sansele de a pali salau.Nu stiu cat de mult insa cu siguranta e mai bine fara.Daca intra somn ai nevoie de bulan ca sa il poti scoate.Daca e pana acolo ai nevoie de bulan si ca sa iti intre. :D
C&R, please!

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 19 Iun 2009, 15:55

depinde cu ce naluca dai .....

daca dai cu vobler, poti pune o struna de mono de fo 30 de cm .... mai ales daca e vobler cu bataie pronuntata , si eventual si rattling ...

daca dai cu twister, si eu sunt convins ca struna afecteaza evolutia , si reduce drastic sansele de a lua salau, si destul sansele de a lua somn ....

in consecinta, eu daca dau la vobler folosesc o struna de amnezia de-ala gros, de 20 de libsi, transparent .... la ciuster, nu pun nimic, cu toate riscurile .....

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 19 Iun 2009, 16:52

toni f scrie:
in consecinta, eu daca dau la vobler folosesc o struna de amnezia de-ala gros, de 20 de libsi, transparent .... la ciuster, nu pun nimic, cu toate riscurile .....
aha... materialul de crap il folosesti la spin :twisted:

n'am prins somni mari dar nu folosesc struna nici cand pescuiesc la stiuca, in cel mai bun caz un leader de fluorocarbon 20-50libsi; partea mai nashpa cu somnu e ca "tine fundul" foarte viguros unde ai ocazia de cele mai neplacute surprize... o scoica o craca o cutie de conserva si la revedere :D oricum 10libsi sunt cam putini pentru somn... incearca un 15-20lb si leader de 20lb fluorocarbon astfel poti prinde si somn si salau si ce mai e pe acolo... parerea mea :lol:

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 22 Iun 2009, 07:19

ioane, iti dau sa incerci amnezia de-ala :-)

ce pike mono alea alea .... e super meserie ... :D :D :D

Scrie răspuns