Se foloseste struna sau nu la somn

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 11 Iul 2009, 16:29

Nu am avut probleme cu somn sa taie firul :lol: ,se freaca insa uneori firul, depinde de conditile unde pescuiesti.
Subscriu la cele spuse de Ionut the crap,un inaintas este indeajuns de eficient.
Mana in bot cu sau fara manusa :lol: ,eu prefer fara pentru a arata colegilor de serviciu urmele bataliei :lol: .
Cel mai important este sa-i cunosti modul de viata,asta te ajuta cu adevarat.
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

Diver
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Diver » 11 Iul 2009, 16:58

Hai sa lamurim o chestie : din cite stiu eu singurul peste ( de pe la noi) care iti poate taia firul cu propria-i dantura e stiuca si ca atare folosirea strunei la pescuitul cumetrei se justifica.
In rest , ca e somn, sau crap sau mai stiu eu ce, care se lupta in dril si ai nenorocul sa dea peste o ragalie cu scoici si sa-ti taie -asta e, n-ai avut noroc- nu ai de unde sa stii daca scoica va taia la 0,3m de cirlig sau la 1,3m .
Evident ca am avut si eu dracii mei cind am pierdut asa vreo 10 crapi in zona de unde l-a scos Cristi pe ala de 25Kg, cu un an inainte, de era sa fiu de toata minunea si sa dau la crap cu o struna de 2m. Noroc ca imi uitasem materialele de struna acasa!
Deci sint convins ca cu exceptia stiucii, struna nu ajuta la nimic, pe apele dulci din Romanica.

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 12 Iul 2009, 08:15

Adelin scrie: Am avut somni care au taiat ...si am avut multzi, asta nu inseamna ca dau la somn cu struna, dar vreau sa spun ca se intampla.In special in iulie, august, septembrie cand nivelul de agresivitate e maxim.Depinde mult de cum o ia si de cat de isteric e pestele in drill. :wink:
subscriu la parerea lui. am avut in ultima luna destui somni in bat si driluri lungi, unele finalizate cu buza si c... umflate.
pe curent sunt isterici, se invart, se rasucesc, se ridica si coboara brusc.
pana la urma unii au retezat atat textil, cat si mono pe zone fara agataturi si pesti ridicati. nu am dat afara decat 50%, dar sigur dau cam fin.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 08 Apr 2010, 13:09

fratelecelmic scrie:
Adelin scrie: Am avut somni care au taiat ...si am avut multzi, asta nu inseamna ca dau la somn cu struna, dar vreau sa spun ca se intampla.In special in iulie, august, septembrie cand nivelul de agresivitate e maxim.Depinde mult de cum o ia si de cat de isteric e pestele in drill. :wink:
subscriu la parerea lui. am avut in ultima luna destui somni in bat si driluri lungi, unele finalizate cu buza si c... umflate.
pe curent sunt isterici, se invart, se rasucesc, se ridica si coboara brusc.
pana la urma unii au retezat atat textil, cat si mono pe zone fara agataturi si pesti ridicati. nu am dat afara decat 50%, dar sigur dau cam fin.
Incercati un fir textil mai gros peste linia cu care pescuiti ,e bun 100 %. Pur si simplu trageti peste el si fixati ori cu superglue ori cu un fir mai subtire ,nu trebuie decat o bucata de 50-60 cm si nu modifica nici miscarea voblerului .

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 08 Apr 2010, 13:15

De departe insa, pestele la care nu ai voie sa iesi fara struna este desigur, cleanul....... :wink:
Some people xxx for xxx, some people xxx for voracious prehistoric
dinosaurs, more commonly known as Muskellunge.

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 08 Apr 2010, 13:17

De ce, vrei sa-i canti ? :lol: :lol: :lol:

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 08 Apr 2010, 13:26

PescarNebun scrie:De departe insa, pestele la care nu ai voie sa iesi fara struna este desigur, cleanul....... :wink:
glumesti ? ia incerca sa dai la oblete fara struna :lol:
S'altare și bunăstare !

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 08 Apr 2010, 14:44

Adevarat, am uitat. :oops: Imi cer scuze. Obletele si apoi cleanul. :D
Some people xxx for xxx, some people xxx for voracious prehistoric
dinosaurs, more commonly known as Muskellunge.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 28 Apr 2010, 10:49

Sunt fire impletite speciale pe rola de 25 m de diferite diametre (catfishbraid parca ) , rezista la scoici ,pietre pana la 100 kg ....

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 28 Apr 2010, 12:39

kzoli scrie:Sunt fire impletite speciale pe rola de 25 m de diferite diametre (catfishbraid parca ) , rezista la scoici ,pietre pana la 100 kg ....
Am cumparat si eu asa ceva,dar rezista doar teoretic!Scoicilor nu prea e nimic care sa le reziste....

Scrie răspuns