Biban pe canalul Dun. - M. Neagra - ce sa fol?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 18 Mar 2008, 11:50

inteapa. dar ma gandesc ca nu il strangi in mana pana ii ies ochii. eu personal n-am reusit sa ma intep cu nici unul.
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 18 Mar 2008, 12:21

Bibanul inteapa dar de 3 ori mai putin decat ghibortul si de 10 ori mai putin decat....cainele de mare, pestele ale ultra enervant pe care il prindem noi la mare in loc de guvid! Cand te inteapa cu dorsala un caine din ala (Blennius...parca asa ii zice stiintific) urli de durere. Mai grav e daca te musca si e un exemplar mare (30-40 cm). :lol: :lol:

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 18 Mar 2008, 19:03

Bughy scrie:Apropo de biban, care e chestia cu inotatoarea dorsala? Am inteles ca inteapa.
Si-asa am eu o retinere sa pun mana pe pestii care-i prind, daca mai si patesc ceva, e de naspa. Macar sa fiu atent.
Primul lucru ce il poti pati cu un biban... este sa il prinzi. :lol:

Bughy
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Bughy » 19 Mar 2008, 10:15

da, ai dreptate, mai intai sa-l prind, dup-aia imi fac probleme.

Apropo de cainele de mare, cand eram ciutan prindeam o gramada de d-aia, mai ales vara. Si ii dadea cu capu de dig ca sa le scot carligul. Stiu, nu e sportiv, dar invatam de la aia mai mari, era digul plin de caini d-aia.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 19 Mar 2008, 10:23

Bughy scrie:da, ai dreptate, mai intai sa-l prind, dup-aia imi fac probleme.

Apropo de cainele de mare, cand eram ciutan prindeam o gramada de d-aia, mai ales vara. Si ii dadea cu capu de dig ca sa le scot carligul. Stiu, nu e sportiv, dar invatam de la aia mai mari, era digul plin de caini d-aia.
Da, stiu ca asa suna "ordinul" dat de seniori pe dig - sa fie rariti cainii de mare. Eu personal am eliberat cam tot ce am prins in materie de caine (poate fiind eu caine rosu am o anumita compasiune fata de confratii mei... :lol: ), cu exceptia celor care inghitisera carligul. Aceia au avut parte de eutanasiere si autopsie. Oricum, nu de vivisectie! :lol:

Bughy
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Bughy » 21 Mar 2008, 12:37

ah, nu e vb de ordinul lor, dar auzisem ca inteapa sau ca au nu stiu ce otrava. Asa ca ... Dumnezeu sa-i odihneasca. Interesant este ca primavara nu prinzi caini de mare, doar guvizi.

Bughy
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Bughy » 27 Mar 2008, 23:29

am cam deviat de la subiect, deci metoda asta dinti de fierastrau merge cam peste tot ?

Cred ca stiu in ce consta, ridici si mulinezi apoi lasi iar lanseta in jos. Sau gresesc ?

Scrie răspuns